جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
10 باور غلط دربار? برخي فناوري‏ هاي نو و کهنه
-(9 Body) 
10 باور غلط دربار? برخي فناوري‏ هاي نو و کهنه
Visitor 233
Category: دنياي فن آوري
امروزه فناوري زندگي ما را احاطه کرده و نياز ما به آن گاه به صورت اجباري و گاه اختياري است اما با حضور اين پديده‏ها در زندگي برداشتهاي غلط و باورهاي اشتباهي نيز همراه با آن در بين مردم و جوامع رايج شده است. در اينجا 10 مورد از رايجترين باورهاي اشتباه را خدمتتان عرض مي‏نمايم :

1 – انفجار تلفن همراه

باور غلط : استفاده از تلفن همراه در پمپ بنزين خطر آفرين است.
اين باور غلط پس از انتشار ايميلهايي که در مورد انفجار موبايل بود در ميان مردم رايج شد. از مفهوم ايميلها اينطور بر مي‏آمد که از طرف شرکت نفتي شل (Shell Oil) ارسال شده باشد اما شرکت شل اين مطلب را انکار نمود. با اين وجود علاوه بر اينکه هيچ موردي در رابطه با انفجار يک پمپ بنزين توسط موبايل ثبت نشده است، با بررسي‏هايي که بر روي انواع تلفنهاي همراه صورت گرفت اينطور برآمد که هرگز يک تلفن همراه باعث انفجار نمي‏گردد.
Snopes سايتي که به شايعه‏ها و باورهاي غلط عوام مي‏پردازد اينگونه مي‏نويسد : “در اخبار متناوبا اينگونه منتشر مي‏شود که يک پمپ بنزين به دليل استفاده موبايل در آن آتش گرفت و پليس و آتش نشاني معمولا استفاده از تلفن همراه و آتش گرفتن پمپ بنزين را به هم ربط مي‏دهند.” اما عليرغم عدم وجود هرگونه مدرکي دال بر اينکه استفاده از تلفن همراه مي‏تواند باعث انفجار در پمپ بنزين گردد، استراليا و نيوزلند از تابلوهاي “عدم استفاده از تلفن همراه” در پمپ بنزين‏هاي خود استفاده مي‏نمايند و جالبتر اينکه در ايالت ايلي‏نويز در آمريکا، اين عمل جرم محسوب مي‏گردد. (البته ناگفته نماند که در پمپ بنزين‏هاي ما نيز چنين تابلويي ديده مي‏شود).

2 – اولين پرواز به آنطرف اقيانوس اطلس

باور غلط : آقاي چارلز ليندبرگ (Charles Lindbergh) اولين کسي است که اقيانوس اطلس را با هواپيما پيموده است.
چارلز ليندبرگ اولين کسي نيست که به آن طرف اقيانوس اطلس پرواز کرده، اگرچه وي براي اولين بار بر روي آن پرواز کرده است. اولين پروازي که به طور کامل اقيانوس اطلس را دربرگرفته است، بين 8 تا 31 مي 1919 توسط هواپيماي NC-4 Navy-Curtiss که کل اين سفر 24 روز به طول انجاميده است. اين پرواز به خلباني جان آلکاک و آرتور ويتن براون (John Alcock and Arthur Whitten Brown) توسط هواپيماي دستکاري شد? ويکرز ويمي (Vickers Vimy bomber) انجام گرفته است.

3 – فرود هواپيما بر روي بزرگراه

تصور غلط : سيستم بزرگراههاي آمريکا براي نشست اضطراري هواپيماها نيز آمادگي دارد.
بزرگراههاي آمريکا به هيچ وجه براي نشست هواپيماها طرح ريزي نشده‏اند اگرچه در اتوبان‏ها بايد به ازاي هر 5 يا 10 مايل يک منطقه براي فرود اضطراري در نظر گرفته شود. اما اين سيستم واقعا در قسمتهايي از آلمان و بعدها سوييس در سالهاي جنگ جهاني دوم و جنگ سرد ساخته شده‏ است.

4 – گوتمبرگ و دستگاه چاپ

باور غلط : آقاي يوهانس گوتمبرگ ماشين چاپ را اختراع نموده است.
آقاي گوتمبرگ اولين کسي نبوده که دستگاه چاپ را اختراع نموده است بلکه اين دستگاهها سالها پيش از آن، به صورت بسيار مبتدي در چين و کره مورد استفاده قرار مي‏گرفته است. ممکن است گوتمبرگ خود جداگانه اين دستگاه را اختراع کرده باشد. نکته اينجاست که اين اختراع تاثير شگرفي بر فرهنگ شرق داشته است. و اما تصور غلط ديگر درباره گوتمبرگ اين است که اولين چاپي که وي منتشر نمود، نسخ? لاتين کتاب مقدس است که هم اکنون نيز بعضي ها به نام کتاب مقدس گوتمبرگ آنرا مي‏خوانند. در حالي که وي فقط به دليل اينکه تصور مي‏نمود که اگر وي اين کتاب را به لاتين منتشر کند، بيشتر مورد استقبال قرار خواهد گرفت اما بايد دقت داشت که پيش از کتاب مقدسي که وي به زبان لاتين منتشر نموده، کتابها و نسخ چاپي ديگري را در رابطه با کليساي کاتوليک در دسترس قرار داده بود.

5 – کوکي‏ها (Cookies) در اينترنت

تصور اشتباه : کوکي‏ها در اينترنت خطرناک هستند و بايد از آنها جلوگيري بعمل آورد.
در واقع کوکي‏ها يک عبارت متني بسيار کوتاه هستند که پس از بازديد از اکثر سايتهاي اينترنتي، در کامپيوتر ما باقي مي‏مانند و حاوي اطلاعاتي که رفتار ما را در آن سايت حفظ مي‏کند است مثلا رمز ورود به بخشي از آن سايت و … . اگر حفر? امنيتي در مرورگر ما وجود نداشته باشد، هيچ خطري در کار نيست و کوکي‏ها هيچ دسترسي به فايلها و تنظيمات سيستم ما نخواهند داشت. تنها چيزي که در مورد کوکي‏ها گاهي نگران کننده مي‏شودف رفتار ما در بازديد و بررسي سايتهاست.

6 – سيستم عامل مکينتاش و ويروسها

باور غلط : سيستم عامل مکينتاش آلوده به ويروس نمي‏شود.
درحاليکه اين درست است که سيستم عاملهاي مک تقريبا ويروس نمي‏گيرند اما بازهم حرفهايي براي گفتن وجود دارد. اول اينکه ابرويروسهايي که سيستم مايکروسافت ورد و اکسل را آلوده مي‏کنند - با توجه به اينکه اين نرم افزارها براي مک هم قابل استفاده هستند - خطرناک نشان داده‏اند. همچنين اَپل، اخيرا چهار ويروس را براي سيستم عامل‏هاي مک شناسايي نموده، اگرچه کمتر ديده مي‏شوند. دليل عمده کم بودن تعداد ويروسهايي که مي‏توانند سيستم‏هاي مک را آلوده کنند اين است که اين سيستم عامل بر پاي? سيستم يونيکس ساخته شده که معمولا از راه اندازي نرم‏افزارهايي که مي‏توانند آلوده کننده باشند، جلوگيري بعمل مي‏آورد.
در اينجا ليستي از ويروسهاي سيستم عامل مک آمده است.

7 – هيتلر و اتوبان

تصور غلط : اتوبان را هيتلر اختراع کرده است.
بسياري از مردم (بخصوص در آلمان) اينطور تصور مي‏نمايند که ايد? ساخت اتوبان (در واقع مسير بزرگ موتور رو) را هيتلر (به همراه نازي‏ها) در آلمان ارائه نموده است (اولين مسيري که اختصاصا براي موتورسوارها در جهان در نظرگرفته شده بود). اما حقيقت اين است که اولين اتوبان در سال 1931 توسط کُنراد آدنور، شهردار شهر کلن در آلمان افتتاح شده که اين افتتاحيه دو سال قبل از صدراعظم شدن هيتلراست. جالب اينجاست که اوليه‏ترين اتوبان ساخته شده که در واقع يک مسير موتور روي ساده بوده، در 21 سپتامبر 1924 در ميلان در زمان حکومت بنيتو موسوليني بوده است.

8 – سرويس بهداشتي هواپيما

باور اشتباه : دستشويي هواپيماها در حين پرواز خالي مي‏شود!
نه تنها هواپيماها در حين پرواز اين کار را انجام نمي‏دهند، بلکه اين غيرممکن است که چنين عملي صورت گيرد. در اينصورت شدت هواي خروجي آنچنان فشاري را وارد خواهد نمود همه چيز را به بيرون مي‏کشد. سيستم توالت هواپيماها به اين صورت است که آب دستشويي به مخزني مخصوص وارد شده و تا زمان نشست هواپيما در فرودگاه تخليه نمي‏گردد. پس با خيال راحت در خيابانها قدم بزنيد! شايد برايتان جالب باشد که صداي مکشي که پس از فشردن کليد تخليه در توالت هواپيما مي‏شنويد به اين دليل است که با مصرف مقدار بسيار کمي از آب و با کمک مکش، عمليات تخليه صورت مي‏پذيرد تا از مصرف بيش از حد آب جلوگيري گردد.

9 – اولين بازي کامپيوتري

تصور غلط : اولين بازي کامپيوتري، Pong بوده است.
کامپيوترها بيش از آنچه که ما تصور مي‏کنيم قديمي هستند و هنگامي که صحبت از اولين بازي کامپيوتري به ميان مي‏آيد، نام Pong بر زبانها جاري مي‏شود. اين بازي در سال 1972 توسط شرکت Atari (آتاري) ساخته شد که شامل دو راکت پينگ پنگ بود و يک توپ که بايد کنترل مي‏گشت و همين بازي اولين بازي موفق در زمينه فروش بود که صنعت ساخت بازي‏هاي کامپيوتري را پي‏ريزي نمود. اما… 20 سال قبلتر، در سال 1952 بازي ديگري ساخته شده‏ بود. نام اين بازي OXO بود و همان بازي ضربدر دايره (tic-tac-toe) خودمان بود که بر روي کامپيوترهاي EDSAC اجرا مي‏شد و مي‏بايست يک رديف سه‏تايي از دايره يا ضربدر را درست مي‏نموديم. اين بازي توسط آلکساندر داگلاس جهت ارائه به عنوان تز پايان دوره در دانشگاه کمبريج ساخته شده بود. براي اهل فن، اين مطلب که اولين بازي کامپيوتري حدود 60 سال پيش ساخته شده متحير کننده است.

10 – وب / اينترنت

باور رايج : وب همان اينترنت است.
اين باور که بسياري از مردم وب را همان اينترنت مي‏خوانند بسيار رايج است اما اينترنت در سال 1983 وقتي که آرپانت (َArpanet)- جد بزرگ اينترنت امروز- شروع به استفاده از پروتکل TCP/IP نمود، شکل گرفت. وب توسط مردي انگليسي به نام تيم برنرز لي (Tim Berners-Lee) در سال 1989 ساخته شد. شبکه جهاني وب از سرورها که صفحات را در بر دارند و دريافت کننده‏هاي بسياري (مانند Firefox, IE, Apple Safari) که صفحات را نشان مي‏دهند ساخته شده است. در واقع اينترنت مجموعه‏اي از فناوري است که موجوديت وب را رقم زده است. اگر اينترنت نبود، وب توانايي بروز خود را به اين صورت که شاهد هستيم نداشت؛ اما اگر وب نبود، اينترنت همچنان به موجوديت خود ادامه مي‏داد. بايد دقت داشت که بسياري از برنامه‏هاي تحت شبکه، بدون نياز به وب کار مي‏کنند مانند ايميل، اف تي پي (FTP)، چت مبتني بر اينترنت (IRC)، نرم افزارهاي پيغام رسان، تل نت (telnet)، تورنت (Torrent) و … .
منبع: پورعلي نت
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image