جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
دستگاههاي خود پرداز چگونه کار مي کنند؟
-(2 Body) 
دستگاههاي خود پرداز چگونه کار مي کنند؟
Visitor 288
Category: دنياي فن آوري
شما نياز به مقداري پول داريد بنابراين به سمت يک دستگاه خود پرداز يا ATM مي رويد ، کارت را وارد ذستگاه کارت خوان مي کنيد ، دستورات نمايش در آمده را اجرا مي کنيد و پس از چند دقيقه در حالي که پول و رسيد را از دستگاه تحويل گرفته ايد از آنجا دور مي شويد. اين دستگاهها هم اکنون در سوپرمارکت ها ، فروشگاهها زنجيره اي و دفاتر مسافرتي موجود هستند. براي شما عجيب نيست که چگونه سرمايه حساب شما در بانک چگونه در دستگاه خودپرداز قابل برداشت است؟
دستگاه هاي خود پرداز سريع هستند و به راحتي مي توان پول را از حساب خودتان دريافت کنيد.
در اين مقاله ما به بررسي چگونگي کار دستگاه خودپرداز براي دسترسي به پول شما از طريق اتصال به شبکه پرداخته ايم.

ATM ها چگونه کار مي کنند؟

ATM نمونه يک ترمينال داده با دو قسمت ورودي و چهار قسمت خروجي مي باشد.مانند ذيگر ترمينال هاي داده ، ATM با استفاده رابط هاي ارتباطي به پردازشگر ميزبان(host processor) متصل مي شود. پردازشگر ميزبان(host processor) مانند يک ارايه کننده خدمات اينترنت (ISP) مي باشد که از طريق درگاه هاي مختلف به تمامي شبکه هاي مختلف ATM متصل مي باشد.
بعضي از پردازشگر ميزبان(host processor) مي توانند از خطوط اختصاصي و اتصالات تلفني پشتيباني نمايند. دستگاهايي که يا خطوط اختصاصي کار ميکنند مستقيما از طريق 4 سيم ، نقطه به نقطه و خط تلفن مخصوص به پردازشگر ميزبان(host processor) متصل مي شوند. ATM هايي که با خطوط تلفن کار ميکنند با استفاده از يک مودم و خط تلفن عادي آزاد يا يک مرکز خدمات اينترنت به پردازشگر ميزبان(host processor) متصل مي شوند.
دستگاهها با خطوط اختصاصي براي محيط هايي است که مراجعه دستگاه بسيار زياد است و کار بايد سريع انجام شود و دستگاههاي با خط تلفن براي تجارتهاي کوچک در فروشگاه ها اغلب به کار مي رود. هزينه اوليه براي دستگاه تلفني برابر نصف هزينه براي دستگاه با خطوط اختصاصي مي باشد. هزينه عمليات به صورت تلفن فقط قسمت کسري هزينه خط اختصاصي مي شود.
پردازشگر ميزبان(host processor) ممکن است متعلق به يک بانک خاص باشد و در همان بانک باشد که براي امور مالي مشتريان خود در نظر گرفته شده و به شبکه ديگر بانک ها و شعبه ها متصل نيست.

قسمت هاي دستگاه خود پرداز

شايد شما يکي از ميليون ها نفري هستيد که از دستگاه هاي خود پرداز استفاده مي کنيد. پس مي دانيد که خود پرداز 2 قسمت ورودي دارد:
- کارت خوان (Card reader) : کارت خوان اطاعات حساب شما را از طريق قسمت مغناطيسي کارت اعتباري مي خواند. پردازشگر اصلي با استفاده از اين اطلاعات قادر به تراکنش از حساب بانکي شما مي باشد.
- صفجه کليد (Keypad) : صفحه کليد اطلاعات مورد نياز براي تراکنش را از صاحب کارت دريافت مي کند. همچنين دستورات کاربر را براي دريافت مانده حساب و تغيير رمز را اجرا مي کند. براي تراکنش نياز به PIN مي باشد که توسط صفحه کليد دريافت مي شود.
همچنين دستگاه خودپرداز 4 قسمت خروجي دارد :
- بلندگو (Speaker) : بلندگو اين امکان را ميسر ميکند که شما را از دريافت وجه و کارت آگاه ميکند و با فشار هر کليد يک بوق مي زند.
- صفحه نمايش (Display screen): صفحه نمايش دستورالعمل ها و عمليات تراکنش را نمايش مي دهد. اغلب صفحه نمايش دستگاه هايي که از خطوط پر سرعت استفاده مي کنند ها تک رنگ يا رنگي(CRT) مي باشند. دستگاه هايي که از خطوط تلفن استفاده ميکنند اغلب از صفحه نمايش تک رنگ با رنگي(LCD) استفاده مي کنند.
- چاپگر رسيد (Receipt printer) : چاپگر رسيد اين امکان را ميسر ميکند که رسيد عمليات تراکنش را براي شما چاپ کند.
- توزيع کننده وجه (Cash dispenser):قلب يک دستگاه خود پرداز امن مکانيزم توزيع وجه است. اين قسمت اغلب در پايين دستگاه خودپرداز قرار دارد.

تشخيص اسکناس ها

مکانيزم نوزيع وجه توسط چشم الکترونيکي است که تعداد پولهايي که در خروجي توزيع شده اند را مشخص ميکند. تعداد پولها و ديگر اطلاعات وابسته به صورت دوره اي چاپ مي شوند و يک کپي براي مدت 2 سال نگه داري مي شود.
هر زماني دارنده کارت در مورد تراکنش خود چون و چرايي داشته باشد. او از نتيجه چاپي وقايع ثبت شده براي ديدن سوال ميکند و سپس با پردازشگر ميزبان(host processor) تماس ميگيرد. اما اين کار امکان پذير نيست که وقايع ثبت شده چاپي در اختيار او قرار بگيرد براي همين دارنده کارت بايد به بانک مراجعه کند و فرم مربوطه زا تکميل و براي پردازشگر ميزبان(host processor) فاکس نمايد تا پردازشگر ميزبان(host processor) آن را بررسي کند و چون و چرا دارنده کارت را بر طرف نمايد.
در کنار چشم الکترونيکي براي شمردن پول ، مکانيزم توزيع وجه از سنسور که از شيوه تشخيص کلفتي پول استفاده ميکند. اگر دو تا از پول به هم چسبيده باشد وقتي دستگاه شروع به توزيع پول به دارنده کارت نمايد. دو پول به هم چسبيده به محفظه برگشت داده شده ها(reject bin) ارجاع داده مي شود. اين اتفاق براي پولهاي تا خورده ، پاره و فرسوده نيز مي افتد.
تعداد پولهاي برگشت خورده ثبت مي شود تا دستگاه از کيفيت پولهاي داخل دستگاه اگه شود. اگر تعداد پ.لهاي برگشت خورده خيلي بالا باشد دستگاه متوجه مي شود که مشکلي در قسمت توزيع پول وجود دارد.

واريز وجه

زماني که دارنده کارت يک تراکنش با ATM انجام ميدهد بايد يک سري اطلاعات ضروري را توسط کارت خوان و صفحه کليد به دستگاه بدهد. ATM اطلاعات را به پردازشگر ميزبان(host processor) مي فرستد ، تراکنش به بانک دارنده کارت يا موسسه صادر کننده کارت ارسال مي شود تا انجام بشود. اگر دارنده کارت درخواست پول بکند ، پردازشگر ميزبان(host processor) پول الکترونيکي را از حساب مشتري در بانک برداشته و به او مي دهد. يکبار که پول از حساب مشتري توسط پردازشگر ميزبان(host processor) منتقل مي شود ، پردازشگر يک کد موافقت به ATM ارسال مي کند که مجوز پرداخت وجه را به دستگاه مي دهد. سپس پردازش ACH(کارمزد پرداخت وجه) دارنده کارت در روز بعد کاري انجام مي شود.
ATM هاي داراي قدرت زياد قادر به دسترسي به هر بانکي هستند. همچنين تعداد زيادي ATM براي تجار پشتيباني مي شود.
بنابراين وقتي شما درخواست پول مي کنيد ، پول به صورت الکترونيکي از حساب شما از بانک به حساب تاجر وارد مي شود.

امنيت ATM

ATM ها شماره شناسايي شخصي(PIN) و ديگر اطلاعات ايمن نگهداري مي کنند با نرم افزارهاي پنهان کننده از قبيل Triple DES (Data Encryption Standard) . اما آنها مسايل زيادي دارند تا شما با اجراي آن از اطلاعات و پول خود در ATM ها محافظت کنيد.
خيلي از بانکها پيشنهاد ميکنند که يک کد شخصي(PIN) انتخاب کنيد. دستور العمل انتخاب PIN:
- PIN خود را جايي يادداشت نکنيد. اگر شما آن را يادداشت کرديد آن را در جيب يا کيف پول نگذاريد.
- PIN خود را به صورتي انتخاب نماييد که به راحتي به ياد بگذاريد ، اما ديگران نتوانند آن را از مشخصات شخصي شمت تشخيص بدهند.
- از انتخاب شماره شناسنامه ، تاريخ تولد ، پلاک خانه و شماره تلفن خودداري نماييد.
همچنين براي استفاده از دستگاه هاي خودپرداز موارد زير را نيز توصيه مي کنند:
- کارت خود را در جيب يا کيف پولي بگذاريد. دقت کنيد که کارت خرتشيده يا خم نشود.
- بعد از بيرون آمدن کارت به سرعت کارت را از دستگاه خارج کنيد و طوري ايستاده باشيد که کسي نتواند کارت را از دستگاه بردارد و فرار کند.
- هنگام وارد کردن PIN مستقيما جلوي دستگاه باشيد تا کساني که منتظر هستند که از دستگاه خودپرداز استفاده کنند نتوانند رمز شما را متوجه بشوند.
- بعد از تراکنش ، رسيد ، پول و کارت را بگيريد و از آنجا دور شويد. هرگز در جلوي دستگاه مشغول به شمردن پول خود نشويد.
- اگر شما از ATM اي استفاده مي کنيد که براي خودرو درست شده اند ، خودرو را نزديک دستگاه برده به نحوي که ديگر کسي نتواند ار کنار خودرو به دستگاه خودپرداز نزديک بشود. همچنين تمام درهاي خودرو خود را حتما قفل کرده باشيد.
- براي دريافت پول از خود پرداز خودرو خود را رها نکنيد. حتما کليک را برداشته و تمامي درهاي خودرو را قفل نماييد.
- اگر احساس خطر کردي سريعا تراکنش را لغو کنيد و به سرعت خودپرداز را ترک کنيد. به بانک خود برويد و آنها را آگاه کنيد که تراکنش را لغو کرده ايد و به بانک هشدار بدهيد که فرد مشکوکي نزديک خودپرداز بوده است.
بعضي از تاحرها فروشگاه خود ار در هنگام شب تعطيل مي کنند. توصيه اکيد مي شود که پولهاي موجود در خودپرداز را از آن خارج نمايند.
به دلايل امنيتي در شب از خودپردازهايي استفاده کنيد که در محل هاي عمومي کاملا روشن قرار داشته باشند. طبق قوانين دولت فدرال فقط 4 رقم آخر کارت در رسيد تراکنش چاپ مي شود بنابراين وقتي رسيدي را فروشنده دريافت کرد. شماره حساب شما به صورت مخفي مي باشد. هر چند که شما بايد در هنگام وارد کردن PIN از ديده شدن رمزتان توسط دوربين هاي امنيتي و کارکنان فروشگاه جلوگيري نماييد. اگر شما از PIN خود محافظت کنيد عملا از حساب خود محافظت نموده ايد.
منبع:http://www.academist.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image