جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
اجزاي منظومه ي شمسي و مشخصات آنها
-(7 Body) 
اجزاي منظومه ي شمسي و مشخصات آنها
Visitor 1790
Category: دنياي فن آوري

خورشيد

خورشيد ستاره ي منظومه ي شمسي است که 150 ميليون کيلومتر از زمين فاصله دارد. حدود 6/4 ميليارد سال عمر دارد. هر 4/ 27 روز يک بار به دور خود مي چرخد. قطر آن نزديک به 4/1 ميليون کيلو کتر است يعني 109 برابر قطر زمين (يک ميليون کره ي زمين مي تواند در آن جاي گيرد.). خورشيد بيشتر از گازي به نام هيدروژن تشکيل شده است اين گاز ذخيره ي سوخت خورشيد است به تدريج در طي بيش از ميليارد ها سال هيدروژن مصرف مي شود و از بين مي رود دانشمندان حساب کرده اند که خورشيد تاکنون کمتر از نيمي از سوخت هاي خود را سوزانده است.بر اثر سوختن اين مواد انرژي فراواني بوجود مي آيد که در سطح خورشيد نزديک به 6000 درجه و در مرکز آن حدود 15000درجه اندازه گيري شده است بر اثر اين عمل خورشيد دايماًوزن کم مي کند دانشمندان مي گويند در هر ثانيه حدود 4 ميليون تن وزن کم مي کند .مراحل زير مربوط به بوجود آمدن تا نابود شدن خورشيد است:
1) خورشيد ما مانند تمام ستارگان جديد زندگي اش را در ابر تيره ي سردي آغاز کرد که از گاز و غبار تشکيل شده بود و سحابي نام داشت.
2) ستارگان بسيار ديگري نيز از انواع گوناگون ، شکل گرفته اند. آنها با هم يک خوشه يا گروه را به وجود آورده اند.
3) خورشيد از سحابي خارج شده و زندگي مستقل خيد را آغاز نمود و به صورت يک ستاره ي سرد قرمز شروع به درخشيدن کرد.
4) خورشيد در بيشتر عمر خود مثل يک ستاره ي زرد عادي خواهد درخشيد ولي ممکن است کمي داغت گردد.
5) خورشيد در اواخر عمرش بيش از صد برابر اندازه ي فعلي خود مي شود و به صورت يک غول قرمز در مي آيد.
بد نيست بدانيد: پير ترين ستارگان 15 ميليارد سال عمر دارند. بزرگترين ستارگان ابر غول هاي قرمز هستند ابر غول هاي قرمز ممکن است هزاران بار از خورشيد ما بزرگ تر باشند . داغترين ستارگان ابر غول هاي آبي هستند که دماي سطح آنها حداقل 30 هزار درجه است. و کوچکترين ستارگان ستارگان نوتروني هستندکه قطر آنها نزديک به 15 کيلومتر است. همچنين بد نيست بدانيد کهکشان راه شيري که خورشيد در آن است ازبيش از ميليارد ها ميليارد ستاره تشکيل شده است. از اين طرف تا آن طرف کهکشان را شيري 1000000 سال نوري فاصله است. نزديکترين کهکشان به ما بيشتر از 150000سال نوري فاصله دارد که نام آن «ابر ماژلاني بزرگ »است انواع کهکشان ها عبارتند از مارپيچي ، بيضي و نا منظم.

عطارد

عطارد نزديک ترين سياره به خورسيد است . و در ميان روز از يک تنور داغ هم داغ تر است چون حدود 350 درجه ي سانتيگراد حرارت دارد ولي به هنگام شب سرماي آن به حد منجمد کننده اي مي رسد زيرا عطارد جو ندارد که بتواند گرما را حفظ کند. اين کره 58 ميليون کيلو متر با خورشيد فاصله دارد . 4880 کيلومتر قطر دارد. قمر ندارد . جو ندارد . يک روز آن برابر است با 176 روز زمين.

زهره

زهره داغ طوفاني و پوشيده از ابر است . بطوري که دماي آن به 480 درجه ي سانتيگراد مي رسد که تقريباً 5 برابر حرارت آبي است که دارد مي جوشد زهره به اين دليل تا لين حد داغ است که در ابر ضخيمي از گاز دي اکسيد کربن پوشيده شده است و ابر مذبور گرماي خورشيد را مثل شيشه ي گلخانه محبوس مي سازد.و جالب است بدانيد که اين کره 108 کيلومتر با خورشيد فاصله دارد . 140/ 12 کيلومتر قطر دارد . قمر ندارد جو آن عمدتاً از دي اکسيد کربن تشکيل شده است . يک روز آن برابر است با 3/8 سال زمين .

زمين

زمين تنها سياره در منظومه ي شمسي است که در آن هوا و اقيانوس و حيات يافت مي شود. اين سياره از 70% آب تشکيل شده است . و داراي جوّي مطابق با زندگي موجودات در آن است . اين سياره داراي تنها يک قمر به نام ماه است که فاصله ي آن تا زمين 348400کيلو متر است و 3476 کيلو متر قطر دارد .

مريخ

مريخ يک دنياي سرد کويري است که حدود 5000000 سيارک بين آن و مشتري کمربني تشکيل داده اند. مريخ هواي اندکي دارد ، آب سطحي ندارد و سرماي آن بسيار زياد است بطوري که حتي در تابستان درجه ي حرارتش به بالاي صفر نمي رسد ولي بعيد نيست که روزي گرمتر بوده باشد در اين صورت شايد داراي آب بوده و حتي شکل هاي ساده اي از حيات هم در آن وجود داشته است. بد نيست بدانيد که: مريخ 228 کيلومتر با خورشيد فاصله دارد . 6790 کيلومتر قطر دارد . دو قمر دارد . جوّ آن از گاز دي اکسيد کربن تشکيل شده است . يک روز آن برابر است با حدود 5/24 ساعت زمين.

مشتري

مشتري بزرگترين سياره است . و بزرگترين قمر را هم دارا مي باشد (گانيمه) اين قمر از عطارد هم بزرگتر است مشتري در مجموع 16 قمر دارد . بد نيست بدانيد که مشتري 778کيلومتر با خورشيد فاصله دارد . 142800کيلومتر قطر دارد . جو آن از گازهاي هيدروژن و هليوم تشکيل شده است . يک روز آن برابر است با تقريباً 10 ساعت زمين.

زحل

زحل درخشان ترين حلقه ها و بيشترين قمر را دارد در مجموع تعداد قمرهاي زحل 24 عدد مي باشد جنس حلقه هاي اطراف زحل از ذرات يخ و غبار مي باشد فاصله ي آن بيشتر از 300 ميليون کيلومتر با خورشيد فاصله دارد 100000کيلومتر قطر دارد . و يک روز آن کمتر از 15 ساعت زمين است.

اورانوس

اورانوس 15 قمر و 13 حلقه دارد. که حلقه هاي آن همانند زحل از جنس ذرات يخ و غبار مي باشد اين کره حدود 374 ميليون کيلومتر با خورشيد فاصله دارد ، حدود 316 کيلومتر قطر دارد و جو خاصي ندارد همچنين يک روز آن برابر است با12 ساعت زمين.

نپتون

اين سياره 5/4 ميليارد کيلومتر با خورشيد فاصله دارد . 50000 کيلومتر قطر دارد . 8 قمر دارد جو آن از متان و گاز هاي ديگر تشکيل شده است . يک روز آن برابر است با حدود 16 ساعت زمين .

پلوتو

پلوتو کوچکترين و کم شناخته ترين سياره است . و به علت دوري فراوان از خورشيد کرماي بسيار اندکي به آن مي رسد که دما تا منفي 240 درجه سانتي گراد هم مي رسد و همچنين جالب است بدانيد: پلوتو 9/5 ميليارد کيلومتر با خورشيد فاصله دارد. 3000 کيلومتر قطر دارد . يک قمر دارد . جو ناشناخته دارد . يک روز آن برابر است با 4/6 روز زمين
منبع:http://www.academist.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image