جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تسليحات نظامي ايران (13) : سجيل 2
-(7 Body) 
تسليحات نظامي ايران (13) : سجيل 2
Visitor 234
Category: دنياي فن آوري
آزمايش جديد موشکي ايران تنها چند روز پس از ملاقات سران آمريکا و اسرائيل به آمريکا و هم پيمانانش درداخل و خارج منطقه نشان داد که ايران در برنامه هاي هسته اي خود تغييري را ايجاد نخواهد کرد و به شدت اين خواسته خود را دنبال مي کند و هر گونه تعرضي را بدون پاسخ نخواهد گذاشت.
پيش از اين آزمايش موشکي بحث هاي بسياري در مورد حمله رژيم صهيونيستي به تاسيسات اتمي ايران مطرح شده بود و حتي رسانه هاي اين رژيم از انجام مانورهائي براي آمادگي نيروهايش در حمله به ايران سخن مي گفتند. هدف اين ادعاها آن بود که تا شايد ايران از خواسته خود صرف نظر کند و رويکرد سازش کارانه اي را با آمريکا در آستانه انتخابات ايران و پيش از مذاکرات احتمالي بين ايران و آمريکا در پيش بگيرد.
بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي که در سفرش به آمريکا موضوع فعاليت هاي اتمي ايران را اولويت اين رژيم مطرح کرده بود گرچه اعلام پايان سال 2009 به عنوان ضرب العجل براي ايران را ناکافي مي دانست و انتظار حمايت جدي تر آمريکا در اقدام اين رژيم عليه ايران داشت اما تا حدودي راضي شده بود. ولي لحن سخن باراک اوباما به گونه اي بود که اين دوره چند ماهه را براي ارزيابي شرايط عنوان کرد نه دوره اي که بايد به نتيجه نهائي دست يافت. لذا اين سخنان نشان داد که احتمال طولاني شدن اين زمان وجود دارد. پس مي توان گفت که نتانياهو نتوانست با دست پر از آمريکا باز گردد.
پس از اين ملاقات در نيويورک، محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران در سمنان ضمن اعلام خبر آزمايش موشکي ايران گفت که آزمايش موشک سجيل 2 که داراي فناوري بسيار پيشرفته اي است و از قدرت تحرک بالايي برخوردار بوده و داراي برد بسيار زيادي است با موفقيت همراه شده و درست به هدف اصابت کرد.

سجيل 2 دوربرد ترين موشک ايران با سوخت جامد است که تاکنون مورد آزمايش قرار گرفته است. برخلاف موشک هاي پيشين استفاده از سوخت جامد با کم کردن ميزان سوخت مورد نياز موشک توان عملياتي آن را افزايش مي دهد.
گفتني است که همين ويژگي يعني استفاده از سوخت جامد آن را از موشک شهاب متمايز مي سازد. استفاده از سوخت جامد باعث مي شود که حجم و اندازه موشک به ميزان قابل ملاحظه اي کوچکتر شود در نتيجه مقابله و انهدام آن براي سيستم هاي دفاع موشکي بسيار سخت شود.
در حالي که احمدي نژاد آزمايش اين موشک را موفقيت آميزتوصيف کرد و گفت که دقيقا بر روي هدف از پيش تعيين شده فرود آمده است.
«رابرت گيتس»، وزير دفاع آمريکا هم اعلام داشت گزارش‌هاي اوليه حاکي از آن است که پرتاب اين موشک توسط ايران ، موفقيت آميز بوده است. «گيتس» همچنين گفت اين موشک، بردي بين 2000 تا 2500 کيلومتر داشته و به دليل مشکلاتي که در رابطه با موتور آن وجود دارد، برد 2000 کيلومتر محتمل‌تر است.
«گيتس» در پاسخ به سوالي در مورد پرتاب اين موشک ابراز داشت: «اطلاعاتي که خوانده‌ام نشان مي‌دهد که اين پرتاب ، پرتابي موفقيت‌آميز بوده است».
اما برخي مقام هاي رژيم صهيونيستي با اعتراف به موفقيت آميز بودن اين آزمايش گفتند که پرتاب موشک جديد چيز تازه اي نيست، زيرا ايران از مدت ها قبل با آزمايش موشک هائي با برد 1500 کيلومتر اسرائيل را در تيررس خود داشت. معاون وزير امور خارجه اين رژيم مدعي شد که ايرانيان در تلاش براي توليد موشک هائي با برد 10000 کيلومتر براي هدف گرفتن آمريکا هستند.
مقامات رژيم صهيونيستي از آزمايش موفقيت آميز موشک سجيل 2 ايران در حيرت به سر مي برند بطوري که مدعي مشارکت پاکستان در طراحي و ساخت اين موشک شده اند.
به گزارش مهر، در همين رابطه روزنامه جورزالم پست به نقل از "افتا شپيرا" کارمند انستيتوي تحقيقاتي امنيت داخلي رژيم صهيونيستي اطلاع داد که مشخصات اصلي "سجيل-2" يادآور نمونه هاي پاکستاني بوده و به موشک هاي "شهاب-3" ايران شباهتي ندارد.
شپيرا در ادامه مدعي شد که فناوري هايي که در طراحي موشک "سجيل-2" بکار رفته مشابه موشک هاي "شاهين" پاکستان است.
مقامات رژيم صهيونيستي نيز در تلاش براي تحريک جامعه جهاني عليه ايران، اين آزمايش موشکي را يک هشدار دانسته و اين موضوع را نشاندهنده افزايش قدرت ايران اعلام کردند.
اما بسياري نيز همچون توماس ليپمن از کارشناسان ارشد شوراي روابط خارجي آمريکا در زمينه تحولات حوزه خليج فارس در اين زمينه مي گويند که هدف آزمايش موشکي ايران اين است که به ديگر کشورهاي تفهيم کند که ايران در مورد بازدارندگي در زمينه تهديدها به خود ترديد را ه نمي دهد.

خط توليد انبوه موشک سجيل دو آغاز به کار کرد

وزير دفاع هم با بيان اينکه پرتاب موفقيت آميز سجيل 2 خط بطلاني بر تحريم گسترده ايران کشيد ، خبر داد که خط توليد انبوه اين موشک آغاز به کار کرده است .
در آستانه سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر و عمليات غرورآفرين بيت‌المقدس يک فروند موشک زمين به زمين سجيل2 با رمز مقدس يافاطمه‌الزهراء با موفقيت کامل پرتاب و به هدف فرضي اصابت کرد.
پس از انجام موفق رزمايش موشکي بيت‌المقدس، سردار سرتيپ مصطفي محمدنجار وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در جمع خبرنگاران با تلاوت آيه شريفه :" فلماجاء امرنا جعلنا عاليها سافلها و امطرنا عليها حجاره من سجيل منضود "(چون صبح شد، فرمان قهر ما ديار آن قوم نابکار را ويران و زير و زبر ساخت و بر سر آنها مرتب از آسمان سنگ هلاک فروريختيم) اظهار داشت: اين موشک پس از پرتاب، به طور دقيق به هدفي که از قبل تعيين شده بود، اصابت کرد و علاوه بر نمايش سرعت عمل يگانهاي موشکي، دقت بسيار بالاي هدف‌گيري در اين رزمايش به اثبات رسيد.
وزير دفاع در تشريح ويژگيهاي موشک سجيل 2 گفت: اين موشک دو مرحله اي از دو موتور سوخت جامد مرکب تشکيل شده است که نسبت به موشک سجيل داراي سيستم ناوبري جديد بوده از سنسورهاي بسيار پيچيده و دقيقي برخوردار است.
وي افزود: همين ويژگي موجب شده است دقت عمل آن نسبت به نسل قبلي افزايش يابد .
وزير دفاع گفت: با بهينه سازي سکوي پرتاب و سيستم نشانه ‌روي متخصصان ما توانسته اند سرعت عمل اين موشک را نيز به نحو چشمگيري افزايش دهند.
سردار نجار در ادامه گفت: اين حماسه ماندگار و افتخارآميز ، سند زنده ديگري از مقاومت، رشادت، قدرت ابتکار و خلاقيت رزمندگان ديروز ، حماسه خرمشهر است که امروز در کسوت متخصصان و دانشمندان صنعت دفاعي فتح و ظفر ديگري را براي ملت ايران به ارمغان آوردند. وزير دفاع تصريح کرد: صنايع هوافضاي وزارت با پرتاب موفقيت آميز سجيل 2 خط بطلاني بر تحريم گسترده و پيچيده‌اي که عليه ايران در جريان است ، کشيد و با توکل بر خدا و تکيه بر استعداد و توان و خلاقيت خود يکي از پيچيده‌ترين فناوريهاي موشکي را در موشک سجيل 2 به نمايش گذاشت.
وزير دفاع افزود: بطور کلي قدرت تخريب بسيار بالا، هدف ‌گيري دقيق، کوتاه بودن زمان مورد نياز براي استقرار، سرعت عمل بالا در پرتاب و خروج از محل پرتاب، مدت زمان بالاي نگهداري موشک، از ويژگيهايي است که توان عملياتي و قدرت موشکي نيروهاي مسلح کشورمان را ارتقاء داده است.
وي افزود: خط توليد انبوه اين موشک آغاز شده است و ما قادريم نيازمنديهاي نيروهاي مسلح به اين موشک را به هر ميزان که باشد، تأمين نماييم.
وزير دفاع اظهار داشت: با پرتاب موشک سجيل 2 بنده اين نويد را به ملت بزرگ ايران مي دهم که قدرت موشکي يک قدرت ملي و کاملاً تثبيت شده که قادر است دودمان هر متجاوز بدسيرتي‌ را که چشم طمع به اين آب و خاک داشته باشد، براندازد.

بازتاب پرتاب موشك سجيل 2 در رسانه‌ها

خبرگزاري «ريا نووستي» : "محمود احمدي نژاد" رئيس جمهور ايران روز چهارشنبه در سفر خود به استان سمنان از پرتاب موفقيت آميز موشک دوربرد سجيل 2 با فنآوري پيشرفته و سوخت جامد به ماورا‌ي جو خبر داد. به گزارش «ريا نووستي» از فارس، احمدي‌نژاد در جمع مردم سمنان اظهار داشت: "موشک‌هاي سجيل داراي عملکرد چند مرحله‌اي هستند و به سرعت حرکت مي‌کنند و وارد جو مي‌شوند و در نقطه هدف فرود مي‌آيند". وي با بيان اينکه موشک‌هاي سجيل از نوع موشک‌هاي دوربرد است، ادامه داد: "وزير دفاع صبح امروز در مسير پرواز اعضاي هيئت دولت به سمنان در تماسي تلفني اعلام کرد موشک سجيل 2 که داراي فناوري بسيار پيشرفته‌اي است، از سمنان شليک شد و در نقطه هدف فرود آمد". احمدي‌نژاد ادامه داد: "اين موشک با سوخت جامد کار مي‌کند و متخصصان مي‌دانند که سوخت جامد قدرت تحرک بسيار بالايي دارد و برد آن بسيار زياد است". وي با بيان اينکه در موشک‌هاي قبلي از طول 26 متري موشک حدود 23 متر را سوخت تشکيل مي‌داد، اظهار داشت: استفاده از سوخت جامد حجم سوخت را به يک هشتم، 1/0 و حتي يک دوازدهم کاهش مي‌دهد.
اعلام پرتاب موفقيت آميز موشك دوربرد سجيل 2 بازتاب گسترده‌اي در مطبوعات و رسانه‌هاي عرب زبان داشته است.
خبرگزاري كويت خبر پرتاب موشك سجيل 2 از سوي رئيس جمهور ايران را بلافاصله پس از اعلام آن در رأس اخبار خود قرار داد و با تيتري نوشت: «ايران با موفقيت موشك دوربرد زمين به زمين سجيل2 را شليك كرد». اين خبرگزاري گزارش داد كه محمود احمدي‌نژاد در جمع هزاران نفر از مردم شهر سمنان اظهار داشت: موشك سجيل 2 داراي فناوري بسيار پيشرفته‌اي است و با سوخت جامد كار مي‌كند و برد بسيار بالايي دارد كه از سمنان شليك شد و در نقطه هدف فرود آمد. خبرگزاري كويت همچنين با اشاره به اينكه تلويزيون ايران تصاوير زنده از شليك موشك را به نمايش گذاشته، نوشت: احمدي نژاد از شليك موشك سجيل 2 به عنوان پيشرفت مهم عملي كشورش استقبال كرد. پايگاه خبري «محيط» نيز تنها دقايقي پس از انتشار خبر پرتاب موشك سجيل 2 ايران خبر را با اين تيتر منتشر كرده كه «ايران موشك پيشرفته‌اي را پرتاب كرد و احمدي‌نژاد قول داد با دشمنان مقابله مي‌كند».
اين پايگاه خبري نوشت: جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد كه موشكي با برد نزديك به دو هزار كيلومتر را با موفقيت پرتاب كرده است و احمدي‌نژاد، رئيس جمهور ايران نيز تأكيد كرد كه تهران از هيچ حقي از حقوق خود در زمينه برنامه هسته‌اي و غيره نمي‌گذرد. محيط آورده است: احمدي‌نژاد همچنين تهديد كرد كساني كه درصدد حمله به ايران باشند با ضربه شديد ايران مواجه خواهند شد.
پايگاه خبري « سي‌ان‌ان» عربي نيز ضمن بازتاب اين خبر آن را در صدر اخبار خود قرار داد و گزارش كرد: ايران از پرتاب موشكي خبر داد كه قادر است اروپا را نيز هدف قرار دهد. سي‌ان‌ان در عين حال تلاش كرد كه آزمايش اين موشك را تهديدي براي كشورهاي ديگر قلمداد كند و به نقل از كارشناسان مدعي شد كه موشك جديد، اسرائيل و جنوب شرق اروپا را در تيررس حمله جمهوري اسلامي ايران قرار مي‌دهد و اين در حالي است كه ايران مكرراً در حال آزمايش موشكي است. خبرگزاري فرانسه نيز ابتدا در خبر فوري با اين تيتر نوشت: ايران موشك جديدي موسوم به سجيل را پرتاب كرد و سپس به بازتاب اظهارات احمدي‌نژاد درباره پرتاب اين موشك پرداخت و گزارش داد: كشورهاي غربي نگران برنامه موشك‌هاي بالستيك هستند. خبرگزاري فرانسه همچنين در خبري ديگر با اين تيتر نوشت: «احمدي‌نژاد تأكيد كرد ايران هرگز دست از برنامه هسته‌اي خود برنمي‌دارد

ويژگي مهم موشك «سجيل 2» در مقايسه با شهاب 3

آزمايش موفقيت‌آميز موشک سجيل 2 طي روزهاي اخير دو خط خبري مشخص در رسانه‌هاي غربي‌ ايجاد کرده است.

در فاز اول اين رسانه‌ها کوشيدند ضمن انعکاس خبري آزمايش سجيل 2، اسرائيل را مقصد اين موشک جديد معرفي کنند و در فاز دوم در پي درک معناي اين اقدام جمهوري اسلامي برآمدند. رسانه‌هاي مختلف با گرايش‌هاي متفاوت اين آزمايش موشکي را به گونه‌هاي مختلفي تفسير کردند. يکي از مهمترين نکاتي که در مورد موشک سجيل 2 توجه رسانه‌هاي غربي و کارشناسان نظامي را به خود جلب کرده است، به کار‌گيري سوخت جامد در اين موشک است. نکته‌اي در لابه‌لاي اظهارات وزير دفاع کشورمان نيز وجود داشت: به طور کلي قدرت تخريب بسيار بالا، هدف‌گيري دقيق، کوتاه بودن زمان مورد نياز براي استقرار، سرعت عمل بالا در پرتاب و خروج از محل پرتاب و مدت زمان بالاي نگهداري موشک از ويژگي‌هايي است که توان عملياتي و قدرت موشکي نيروهاي مسلح کشورمان را ارتقا داده است. شمخاني، وزير دفاع سابق نيز به گونه‌اي شفاف‌تر اين موضوع را با خبرگزاري فارس مطرح کرده است: موشک سجيل 2 از سوخت جامد استفاده مي‌کند که نسل جديدتري از سوخت موشک به شمار مي‌رود. همچنين اين موشک از سرعت و دقت بيشتري در برخورد با هدف بهره برده و از عملکرد منحصر به فردي در سيستم ناوبري به نسبت ديگر موشک‌هاي زمين به زمين ايران برخوردار است.
خبرگزاري آسوشيتد پرس به نقل از يک مقام آمريکايي گفت که موشکي که ايران تست کرده، دوربردترين موشک با ماده مولد فشار [سوخت] جامد است که تا به حال پرتاب شده، همچنين اين مسئول آمريکايي در مورد پيشرفت ايران در زمينه برنامه موشکي اظهار نگراني کرده است. اين مقام آمريکايي با شرط محفوظ ماندن نامش در مورد جزئيات فني برنامه موشکي ايران به آسوشيتد پرس توضيح داده است که تهران پيش از اين موشک‌هاي کوتاه‌بردي با مواد مولد فشار [سوخت] جامد به نمايش گذارده بود. موشک‌هايي که ماده مولد فشار[سوخت] جامد دارند، نگران‌کننده هستند چرا که به سرعت قابل سوخت‌گيري و انتقال يا اختفا در سيلوها هستند، موشک‌هاي حاوي مواد مولد فشار [سوخت] مايع بايد پس از سوخت‌گيري فوراً پرتاب شوند، همين مسئله فرصت مراقبت و کنترل و در صورت نياز حمله پيشگيرانه را به وجود خواهد آورد. بستون گلاب نوشت: ايران اخيراً موشک‌هايي را با بردي بيش از سجيل 2 تست کرده بود. گفته مي‌شود شهاب 4 بردي بيش از 1200 [2000 کيلومتر] مايل دارد، اولين مدل موشک سجيل که در آبان سال گذشته [1387] آزمايش شد نيز بردي مشابه داشت. در رابطه با تفاوت سجيل دو با موشک‌هاي پيشين ايران، تحليلگر تکنولوژيک ارشد در پايگاه اينترنتي «گلوبال سکيوريتي» چارلز ويک گفت که سجيل 2 پيشرفتي بااهميت نسبت به مدل‌هاي قديمي است چرا که در اين موشک جديد تکنولوژي مواد مولد فشار [سوخت] جامد به کار رفته است. با اين تکنولوژي پرتاب اين موشک تنها 30 دقيقه به طول مي‌انجامد، در مقايسه با سيستم سوخت مايع که پرتاب آن نيازمند چندين ساعت وقت است سجيل 2 تحرک بيشتري دارد و غلبه بر آن دشوارتر است. سجيل 2 تهديد استراتژيک بزرگتري است. با سيستم مايع شما قادر بوديد که دست به کار شويد و پيش از پرتاب موشک، آن را نابود کنيد. سيستم ماده مولد [سوخت] جامد بازي کاملاً متفاوتي است.
پايگاه اينترنتي «يو. اس. اي. تودي» در مصاحبه‌اي نظرات خبرنگار بين‌الملل خود «کن ديلانيان» را درباره «پيام تست موشکي ايران براي ايالات متحده» بررسي کرده است. او در پاسخ به اين پرسش که ايران سعي دارد چه پيامي با پرتاب موشک بفرستد، مي‌گويد: محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور ايران، که در آينده نزديک مبارزه انتخاباتي دشواري پيش رو دارد، براي اثبات اين که ايران يکي از قدرت‌هاي بزرگ جهان است، توان نظامي ايران و برنامه هسته‌اي کشور را آشکار مي‌کند. کن پالاک، از متخصصان مسائل ايران در مؤسسه بروکينگ مي‌گويد: در حالي که ايالات متحده در مورد موضوع هسته‌اي به احمدي‌نژاد فشار مي‌آورند، او ممکن است پرتاب موشک را به عنوان نمايش قدرت تلقي کند.
امير دريابان علي شمخاني رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي در گفتگو با خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس با تبريك موفقيت جمهوري اسلامي ايران در دستيابي به فناوري‌هاي نوين در عرصه‌هاي مختلف از جمله موشكي گفت: پس از جنگ تحميلي، ايران توجه خاصي به طراحي و ساخت موشك‌هاي زمين به زمين با سوخت مايع و جامد داشت و نسل‌هاي مختلفي از موشك‌ها را طراحي و توليد كرد.
وزير دفاع كشورمان در دولتهاي هفتم و هشتم افزود: ايجاد يك توان دفاعي موشكي از اواخر دهه 70 شمسي (اواخر دهه 90 ميلادي) در دو مرحله و بعد از تاسيس سازمان هوافضا در وزارت دفاع كشورمان آغاز شد كه نيروي موشكي با سوخت مايع و نيروي موشكي با سوخت جامد را دربر مي‌گرفت.
وي ادامه داد: ابتدا در زمينه سوخت مايع آغاز به مطالعه و تحقيق و توليد كرديم كه نتيجه اوليه آن خط توليد موشك‌هاي زمين به زمين با سوخت مايع بود و در اين مرحله موشك‌هاي شهاب و خصوصا شهاب 3، قدر و انواع ديگر توليد شدند.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي كشور با بيان اينكه مرحله دوم در توليد موشك، به منظور تقويت توان دفاعي كشور در مقابل برخي دشمنان خاص در منطقه آغاز شد، گفت: اين دشمنان تنها به زبان تهديد سخن مي‌گويند و بقا و دوام و استمرار حيات و حكومتشان را فقط از طريق زبان تهديد محقق مي‌دانند. پس در اين شرايط آيا امكان دارد كه ايران اين سخنان تهديد آميز و تهديدهاي وقيحانه و تهمت‌هايي كه بدون ارائه دليل و مدرك از سوي رهبران آنها از تل‌آويو يا هنگام ديدار از واشنگتن نسبت به ايران ابراز مي شود، را نديده بگيرد؟

دريابان شمخاني با بيان اينكه هدف از اين اقدام ايران، ايجاد بازدارندگي در مقابل تهديدات دشمنان مختلف از جمله صهيونيست‌ها است، در خصوص تبليغات برخي رسانه‌هاي غربي مبني بر تنش‌زا بودن اينگونه دستاوردهاي دفاعي ايران نيز خاطر نشان كرد: قدرت موشكي ايران، قدرتي دفاعي در برابر هرگونه تجاوزگري احتمالي بيگانه است و به هيچ‌وجه تهديدي براي كشورهاي منطقه و ديگر كشورهاي جهان به شمار نمي‌رود.
رئيس مركز تحقيقات راهبردي دفاعي كشور با تاكيد بر اينكه انسان هوشمند و آگاه در زمينه نظامي با احتياط كامل عمل مي‌كند، تصريح كرد: ايران داراي عمق جغرافيايي زيادي است و اين برد به اين معناست كه ايران توانمندي خود را از بعضي اهداف مشخص فراتر برده است و اين توانمندي فرصت و امكان هر عمل يا توان ضدموشكي و مقابله با موشك‌هاي جمهوري اسلامي ايران را از بين مي‌برد.
دريابان شمخاني افزود: پروژه توليد موشك سجيل 2 كه در روزهاي گذشته با موفقيت آزمايش شد، در دهه 70 شمسي و تحت عنوان پروژه عاشوراء آغاز شد، اين موشك توليد داخل و متكي بر دانش علمي داخلي است كه نشان‌دهنده خودكفايي متخصصان داخلي در ارتقا و تقويت توان دفاعي كشور است.
وي در خصوص تفاوت‌ها و امتيازات موشك زمين به زمين سجيل 2 در مقايسه با موشك‌ بالستيك شهاب 3 نيز اظهار داشت: موشك سجيل 2 از سوخت جامد استفاده مي‌كند كه نسل جديدتري از سوخت موشك به شمار مي‌رود. همچنين اين موشك از سرعت و دقت بيشتري در برخورد با هدف بهره برده و از عملكرد منحصر به فردي در سيستم ناوبري به نسبت ديگر موشك‌هاي زمين به زمين ايران برخوردار است.
طبق برآوردها اين موشک 10 درصد کمتر از موشک شهاب3 ضريب خطا دارد و به لحاظ نظامي و سطح تخريب پيشرفته تر است.مشخص نيست که ايران تکنولوژي لازم سوخت جامد براي موشک هاي دوربرد را از کجا به دست آورده است؛از کره شمالي، روسيه و يا چين و يا از طريق سرقت اطلاعاتي از کشورهاي غربي؟
استراتژي پيج که يک سايت تخصصي درباره مسايل نظامي و استرتژيک است در مطلبي با عنوان "ايران به دنبال سوخت جامد"به آزمايش اخير موشک "سجيل"پرداخته است.
در اين مطلب با اشاره به اينکه موشک سجيل داراي سوخت جامد و در مقايسه با موشک هاي شهاب 3 که داراي سوخت مايع هستند قابليت بيشتر و ضريب خطاي کمتري دارد، مدعي شده است که اين موشک سال گذشته آزمايش ناموفقي داشته است اما با کار بيشتر متخصصان نظامي ايران عيوب موشک قبلي رفع شده و اين موشک با نام جديد به آزمايش گذاشته شد.
اين سايت در ادامه مي نويسد:"مشخص نيست که ايران تکنولوژي لازم سوخت جامد براي موشک هاي دوربرد را از کجا به دست آورده است ؛از کره شمالي، روسيه و يا چين و يا از طريق سرقت اطلاعاتي از کشورهاي غربي؟ اما لازم به ذکر است که ايراني ها قريب 10 سال است که تکنولوژي ساخت راکت هاي کوتاه برد با سوخت جامد را در اختيار دارند.
اين مطلب در ادامه درباره موشک هاي شهاب 3 ايران مي نويسد:"ايران در 4 سال گذشته دست به توليد بيشتر موشک شهاب 3 زده است که قادر است اسراييل را هدف قرار دهد. اين موشک در 80 درصد مواقع درست عمل مي کند (اعتماد به کارکرد آن 80 درصد است) کلاهک آن مي تواند هزار کيلوگرم ماده انفجاري را حمل کند."
اين سايت آمريکايي در ادامه با توجه به آزمايش موفقيت آميز موشک سجيل مي نويسد: "تفاوت موشک سجيل با موشک هاي شهاب 3 با سوخت مايع در افزايش قابليت هاي آن است. از جمله اينکه طبق برآوردها اين موشک 10 درصد کمتر از موشک شهاب3 ضريب خطا دارد و به لحاظ نظامي و سطح تخريب پيشرفته تر است."

اين مطلب در ادامه درباره احتمال حمله موشکي ايران به اسراييل مي نويسد: "علي رغم اينکه اسراييل مجهز به يک سيستم ضد موشکي فوق پيشرفته براي مقابله با موشک هاي ايراني است اما اگر ايران تعدادزيادي از اين موشک ها را به يکباره به سمت اسراييل شليک کند سيستم ضدموشکي اسراييل نخواهد توانست همه اين موشک ها را قبل از رسيدن به هدف منفجر کند بنابراين در اين حالت احتمالا تعدادي از اين موشک ها به اسراييل اصابت خواهد کرد و با توجه به توان تخريب اين موشک ها بايد گفت که هر موشک شهاب 3 تا شعاع 100 متر را تخريب مي کند."
در اين مطلب با اشاره به توان مقابله به مثل اسراييل مي نويسد:"اسراييل در مقابله با حمله احتمالي ايران توان حمله موشکي (زمين به زمين) ندارد و مجبور خواهد بود يا با حمله هوايي جواب ايران رابدهد يا اينکه از موشک هاي کروز مستقر بر زيردريايي هاي اسراييل در سواحل اقيانوس هند و يا خليج فارس ،ايران رامورد حمله قرار دهد.
البته اسراييل توان موشک هاي بالستيک دوربردي با نام "جريکو 2 "داردکه اين موشک ها مجهز به کلاهک هسته اي هستند و اسراييل تنها 30 عدد از آنها را در اختيار دارد. بنابراين به نظر نمي رسد اسراييل در صورت حمله متعارف و موشکي ايران از اين موشک استفاده کند و بيشتر ترجيح مي دهد با حملات هوايي و موشک هاي کروز مستقر در زيردريايي هايش مقابله به مثل کند".
نجار وزير دفاع سرعت بالا در عملياتي شدن اين موشك را به عنوان ديگر خصلت سجيل دانست و گفت: اين موشك در زمان بسيار كوتاهي آماده شده و لانچر سجيل نيز مي‌تواند بلافاصله پس از پرتاب آن، با سرعت منطقه شليك را ترك كند.
وزير دفاع كشورمان تاكيد كرد: موشك سجيل، تجهيزات پرتابي و تجهيزات جانبي آن تماما به دست متخصصان دفاعي ايران طراحي و ساخته شده و اقتدار و توان جديدي را به نيروهاي مسلح كشورمان خواهد داد.
تذکر : تمام منابع مورد استفاده ، در مقاله ي « تسليحات نظامي ايران(1)- صاعقه» ذکر گرديده است.
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image