جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نوار موبيوس
-(2 Body) 
نوار موبيوس
Visitor 609
Category: دنياي فن آوري

شايد تا به حال اسم توپولوژي را شنيده باشيد . به نظر اسم قلمبه سلمبه اي دارد و شايد فکر کنيد موضوع خيلي پيشرفته اي باشد که از آن در کتاب هاي درسي دبيرستان موضوعي تدريس نمي شود . در واقع توپولوژي از شاخه هاي اصلي و گسترده رياضيات مي باشد و در طول سالها پيشرفت هاي زيادي کرده . اما اينگونه نيست که دانش آموزان از درک آن عاجز باشند . برعکس به دليل داشتن ماهيت هندسي در خيلي از جاهاي اين علم تنها به کمي شهود نيازمنديم . توپولوزي در قسمت هاي مختلف رياضيات مانند جبر ، آناليز حقيقي و مختلط ، هندسه جبري و حتي ترکيبيات کاربرد هاي فراوان و عظيمي پيدا کرده به طوري که مطالعه ي هر يک از اين شاخه ها بدون استفاده از مفاهيم توپولوژيک دشوار تر آن است که فکرش را بکنيد . مطالعه ي علم توپولوژي به طور دقيق و آکادميک نياز به پيش نيازها و مطالعه ي زيادي دارد ولي بخش هاي بسيار مهمي از توپولوژي قسمت شهودي آن است که به نظر بنده مطالعه ي آن براي شما بسيار سود مند است .حتي چند سال پيش در اين زمينه در مرحله ي اول المپياد رياضي کشور سوالاتي آمده بود . در زمينه ي توپولوژي شهودي منابع خوبي در اختيار ماست از جمله کتاب توپولوژي شهودي نوشته ي و.و.پراسلوف که آقاي ارشک حميدي آن را ترجمه کرده اند و انتشارات فاطمي هم ناشر آن است . همچنين سلسله مقالاتي هم تحت عنوان « آرش در سياره توياپ » چند سال پيش در نشريه ماهنامه رياضيات چاپ شده که اگر بتوانيد آنها را پيدا کنيد منبع بسيار ارزشمندي است . نويسنده ي اين مقالات آقاي « ايمان افتخاري » هستند که المپيادي ها حتما با اسم ايشان آشنا هستند و در ضمن ايشان مطالعات خودشان را در رياضيات در همين زمينه ( البته خيلي پيشرفته تر ! ) ادامه داده اند .

حتما تاکنون رويه ها و صفحه هاي زيادي را ديده ايد ، مثل صفحه معمولي ، کره ، مخروط ، استوانه ويا رويه هاي پر پيچ وتاب تر . اي رويه ها شباهت ها و تفاوت هايي با هم دارند . بيشتر هدف ما هم شناختن اينت شباهت ها و تفاوت ها ست . مثلا يک صفحه ( مثل ورق کاغذ ) داراي پشت و رو هست ، همچنين کره ، استوانه و بقيه ي رويه هايي که از آنها نام برديبم داراي اين خاصيت هستند . رويه اي که مي خواهيم به شما معرفي کنيم داراي اين خاصيت نيست . يک نوار کاغذي برداريد و مانند شکل يک دور آن را تاب دهيد و سپس دو لبه ي آن را به هم بچسبانيد . اکنون شما صاحب يک نوار موبيوس هستيد ! اين رويه ساده و به ظاهر به درد نخور داراي يک خاصيت جالب توپولوژيک است . در واقع نوار موبيوس يک رو بيشتر ندارد . براي امتحان مي توانيد نوار موبيوس را رنگ کنيد . مي بينيد که بدون برداشتن قلم همه جاي آن را مي توان با يک رنگ ، رنگ آميزي کرد بر خلاف صفحه معمولي . به اين گونه رويه ها را « رويه هاي جهت ناپذير » مي نامند .


حال به عنوان يک آزمايش جالب نوار موبيوس تان را يک بار از روي خط سبز مشخص شده در شکل باقيچي بچينيد . حال نوار موبيوس ديگري بسازيد واين بار نوار جديد را در امتداد خط قرمز مشخص شده در شکل قيچي کنيد . حاصل دو آزمايش را با هم مقايسه کنيد .
منبع:http://www.academist.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image