جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ساختمان ماوس
-(7 Body) 
ساختمان ماوس
Visitor 472
Category: دنياي فن آوري

ديد کلي

تا زماني که ويندوز مايکروسافت عموميت نيافته بود، ماوس نيز محبوبيت چنداني نداشت و هر از چندگاهي در برنامه‌هاي مختلف مورد استفاده قرار مي‌گرفت. امروزه استفاده کامپيوتر بدون ماوس اگر غير ممکن نباشد، بسيار مشکل است.

تاريخچه

داگلاس انگبارت (Douglas C.Engelbart) ماوس را در سال 1963 در موسسه تحقيقاتي استانفورد اختراع کرد و در سال 1970 شرکت زيراکس در مرکز تحقيقات پايولوژي خود واقع در کاليفرنيا تحت رهبري جک هالي موفق به ساخت ماوس جديدي بر اساس ماوس داگلاس شد، که داراي کارآيي و عملکرد بهتري بود. در سال 1982 شرکت «ماوس سيستم» اولين ماوس را براي کامپيوترهاي شخصي آي‌بي‌ام عرضه کرد. شرکت ميکروسافت نيز ماوس دوکليدي خود را در دهه 1983 معرفي کرد.

اجزاي ماوس

قاب ماوس

قاب که محافظ قطعه‌هاي داخلي بوده ، شکل ظاهري ماوس را مي‌سازد. معمولا از پلاستيک ساخته شده است و در حال حاضر قابهايي که بر اساس مهندسي محيط کار يا کار پژوهشي ساخته شده‌اند. رواج بيشتري دارند. زيرا وقتي آنها را بدست مي‌گيريم، انگشتان احساس راحتي بيشتري مي‌کنند.

گوي ماوس

در زير ماوس يک گوي پلاستيکي که داراي هسته فلزي است وجود دارد که از زير ماوس اندکي بيرون زده است، در جهت حرکت ماوس مي‌چرخد. هنکامي که ماوس را حرکت مي‌دهيد اين گوي به اين طرف و آن طرف حرکت مي‌کند. حرکت اين گوي نشان‌دهنده حرکت اشاره‌گر ماوس روي صفحه نمايش رايانه است.

غلتک

همانطور که گوي ماوس مي‌چرخد با دو غلتک که نسبت به هم زاويه 90 درجه دارند تماس پيدا مي‌کند. در نتيجه آنها را مي‌چرخاند. به عبارت ديگر در داخل ماوس ، دو غلتک عمود برهم ، رو به روي سطح گوي ماوس قرار دارند که عبارند از :
* يکي از غلتکها براي حرکت چپ و راست ، يا در واقع حرکت عرضي در صفحه نمايش است.
* ديگري براي حرکت بالا و پايين ، يا در واقع حرکت عمودي روي صفحه نمايش است.

چرخ ها

در ماوسهاي مکانيکي دو جفت ميله هادي فلزي که به کف ماوس وصل هستند، در کنار چرخهاي ماوس قرار دارند. چرخيدن چرخها باعث تماس با اين ميله‌ها مي‌شوند. يعني هربار که يکي از اين ميله‌هاي فلزي به يکي از نقطه اتصال چرخ برخورد مي‌کند، سيگنال الکتريکي ايجاد مي‌کند. تعداد اين سيگنالها مشخص مي‌کند ميله‌هاي هادي با چند تا از اين نقطه‌ها برخورد کرده‌اند. به اين ترتيب جهتي که غلتکهاي ماوس مي‌چرخند، به همراه نسبت بين تعداد سيگنالهاي حاصل از محورهاي عمودي و افقي ، بيانگر سمت و سوي حرکت ماوس است.

ديود و آشکارساز نوري

در ماوس مکانيکي و نوري به جاي ميله فلزي هادي از ديودهاي نوري و آشکارساز نوري استفاده مي‌شود. هنگامي که غلتک‌ها مي‌چرخند، چرخها در حالت عبور دادن نور از ديودهاي نوري به آشکارسازهاي نوري هستند. يا در حالتي هستند که نور نمي‌تواند به آشکارساز برسد. به اين ترتيب ، باز هم سيگنالهاي الکتريکي بوجود مي‌آيد، تا به رايانه انتقال يابد در نتيجه اين کار رايانه بتواند حرکت ماوس را بفهمد. ماوسهاي «مکانيکي نوري» به دو جفت ديود و آشکارساز نياز دارند تا بتوانند جهت چرخش را مشخص کنند. اما ماوسهاي نوري داراي يک گيرنده نور و يک ديود نوري مي‌باشد.

کليدهاي ماوس

در زير هر کليد روي قاب ماوس کليد ديگري نيز وجود دارد. که وقتي روي کليدهاي قاب ماوس فشار وارد شود. فشار به کليد زيري در داخل ماوس منتقل مي‌شود. به اين ترتيب فرمانهاي ماوس به رايانه منتقل مي‌شود. بيشتر ماوسها دو کليدي و بعضي سه يا چهار کليد دارد. در بيشتر ماوسهاي امروزي يک کليد چرخان وجود دارد که به آنها نت اسکرول مي‌گويند که با آن مي‌توان نمايش طوماري انجام داد.

ماوس نوري

ماوسهاي نوري نياز به زير ماوسي يا بالشتک آينه‌اي ويژه ، با شبکه‌اي از خطهاي سياه و آبي دارند. خطهاي آبي نور قرمز را جذب مي‌کنند و خطهاي سياه نور مادون قرمز را جذب مي‌کنند. از طرف ديگر در اين گونه از ماوسها دو ديود که يکي نور قرمز و ديگري نور مادون قرمز را مي‌تاباند. هنگامي که ماوس نوري روي زيرماوسي ويژه‌اي حرکت مي‌کند. زيرماوسي ويژه به تناوب نور را جذب و بازتاب مي‌دهد.
يعني ديود ، نور را روي پد مي‌تاباند و در نتيجه گيرنده‌هاي نوري ماوس جهت حرکت ماوس را از پرتوهاي نوري که از خطهاي روي زيرماوسي منعکس شده است تشخيص مي‌دهند. پس از آن آنها را به علامتهايي تبديل مي‌کنند تا به رايانه ارسال شوند. از اين به بعد ، اين گونه ماوسها نيز مانند گونه‌هاي ديگر ماوس کار مي‌کنند. البته در ماوسهاي نوري جديد از گيرنده‌هاي نوري و دوربين‌هاي کوچک استفاده مي‌کنند. در نتيجه ماوسهاي نوري جديد نيازي به پد خاص ندارد (و حتي نياز به پد ندارد.).

ماوس بي‌سيم

اينگونه ماوسها داده‌هاي خود را از طريق امواج راديويي يا از طريق نور مادون قرمز به رايانه ارسال مي‌کنند. در نتيجه به سيم رابط نياز ندارند. ماوسهاي بي‌سيم مادون قرمز در حال حاضر متداول‌ترند اما گونه راديويي آنها در فاصله دورتر نيز کار مي‌کنند براي استفاده از اينگونه ماوسها لازم است به نکته‌هاي زير توجه شود :
1. ماوس بي‌سيم داراي فرستنده است که داده را با آن ارسال مي‌کند.
2. براي تامين برق مصرفي اينگونه ماوسها نياز به باتري است.
3. براي دريافت داده از ماوس ، در رايانه نياز به گيرنده متصل به رايانه است.

نوع اتصال دهنده

سريال
ماوس با درگاه متوالي يا سريال با دريافت هر بسته داده از ماوس وقفه‌اي ايجاد مي‌شود تا خط آن به درگاه ، مورد استفاده بستگي دارد.

پي‌اس 2

امروزه متداولترين ماوسها با درگاه اختصاصي که در کنار درگاه صفحه کليد است ارايه مي‌گردد. اين درگاه مي‌تواند بدون استفاده از شيارهاي توسعه يا درگاههاي متوالي انواع خاصي از ماوس را بپذيرد.
منبع:http://www.academist.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image