جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ساختمان بيوشيميايي و انواع تانن
-(4 Body) 
ساختمان بيوشيميايي و انواع تانن
Visitor 395
Category: دنياي فن آوري
محصولات فرعي پسته حاوي ماده ضد تغذيه اي به نام تانن هستند . در اين مقاله به ارائه نکاتي در مورد تانن ها مي پردازيم .
تانن ها به دو دسته ي تانن هاي قابل هيدروليز ( HT ) و پروآنتوسيانيدين ها ( PA ) تقسيم مي شوند ، اگر چه معمولاً شامل هر دو بخش مي باشند .
الف ) ساختمان شيميايي تانن قابل هيدروليز
ب ) و پروآنتوسيانيدين
هاروارت در سال 1981 عنوان کرد که هر ترکيب فنولي با وزن مولکولي بسيار بالا محتوي مقادير کافي هيدروکسل هاي فنلي و ديگر گروههاي مناسب ( مثل کربوکسيل ) براي تشکيل کمپلکس کاملاً قوي با پروتئين و ديگر ماکرومولکولها که تحت شرايط محيطي ويژه مورد مطالعه قرار گرفته اند ، تانن نام دارد . اين مطلب به اين موضوع اشاره مي کند که تانن ها قادر به تشکيل کمپلکس با نشاسته و سلولز ، همچون پروتئين مي باشند و توانايي ايجاد کمپلکس با مينرال ها نيز مي تواند به اين موضوع افزوده شود .

اثرات تانن ها بر ارزش غذايي خوراک :

تانن ها بر اساس نوع و غلظت ، اثرات مختلفي بر ارزش غذايي خوراک و به ويژه علوفه ها دارند . درغلظت هاي بالا مي توانند مصرف خوراک ، قابليت هضم پروتئين و کربوهيدرات ها ، دسترسي به برخي عناصر و عملکرد حيوان را کاهش دهند . در حالي که در غلظت هاي کم تا متوسط سبب ممانعت از نفخ ، افزايش جريان نيتروژن غير آمونياکي ( NAN) و اسيدهاي آمينه ضروري ( EAA ) به ويژه متيونين از شکمبه به روده باريک (1) مي شوند . اثرات مثبت تانن ها بر(2) بهره وري پروتئين از نظر علمي مهم است ، زيرا هزينه پروتئوليز و ياد دآميناسيون در شکمبه را محدود مي کند .

اثرات تانن بر رشد :

اثرات منفي تانن ها بر نرخ رشد عموماً از کاهش مصرف خوراک و قابليت هضم پروتئين ناشي مي شود . بهاتا( 2006 ) درطي آزمايشي عنوان کرد که بهترين عملکرد حيوانات با مصرف جيره حاوي 50 درصد از اين خوراک بيان کننده ي نقش آستانه ي تانن است . بنابراين تعيين آستانه ي مصرف اينگونه خوراک ها به منظور بررسي اثرات آنها روي هضم و عملکرد دام از اثرات مثبت و منفي و اثرات متقابل آنها با منابع پروتئيني و کربوهيدرات و مقادير مختلف آنها ضروري به نظر مي رسد .

اثرات سمي تانن ها در نشخوارکنندگان :

همان طور که قبلاً توضيح داده شده مصرف بيش از حد خوراکهاي حاوي تانن سبب مسموميت در نشخوارکنندگان مي شود و بروز اين مشکلات توسط تانن قابل هيدرولي به صورت مستقيم ، اما در پروآنتوسيانيدين ها از طريق دستگاه گوارش جذب نمي شوند ولي به طور غير مستقيم با تاثير بر روي ديواره ي دستگاه گوارش باعث کاهش جذب ساير مواد مغذي مي شوند . همين طور وي گزارش کرد سطوح بالاي مصرف پروآنتوسيانيدين باعث کاهش جذب اسيدهاي آمينه ضروري مثل متيونين و ليزين مي شوند به طور مثال کاهش قابليت دسترسي مي تواند باعث افزايش مسموميت گليکوزيدهاي سيانوژيک شود . زيرا متيونين نقش اصلي را در سم زدايي سيانيدن دارد .

اثرات مفيد تانن ها در نشخوارکنندگان :

در سال 1997 ماکار و همکاران پيشنهاد کردند که وجود 2 ـ 3 درصد تانن متراکم در جيره نشخوارکنندگان مي تواند مفيد باشد اين اثرات مفيد مي تواند به غلظت تانن ، نوع و ساختار آن و شرايط دامي بستگي داشته باشد . اين اثرات که شامل افزايش پروتئين عبوري ، راندمان سنتز پروتئين ميکروبي و باز چرخ اوره است را مي توان مورد مطالعه بيشتري قرار داد .
1-Bhatta R,S.Vaithiyanathan,N.P.Singh,D.L.Verma.2006.Effect of feeding complete diests containing graded levels of prosopis cineraria leaves on feed intake, nutrient uilization and rumen fermentation in lambs and kids.Small Ruminant Research
2-Horvath , P.J.1981.The nutitional and ecological significance of Acar - tannins and related polyphe- nols.M.S.Thesis,Cornell University , Ithaca , NY.
3- Reed J.D.1995.Nutritional toxicology of tannins and related polyphenols in forage legumes.J.anim.Sci.73:1516-1528
4 - Makkar , H.P.S.And K.Becker.1997a.Nutritional implications of bound proanthocyanidins,In: Proceedings of the XIII International Grassland Congress97.Winnipeg , Canada , June , PP:9-12

پي نوشتها :

1 - Non Ammonia Nitrogen
2 - Essential Amino Acid

منبع: نشريه مکمل
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image