جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
فن آوري اطلاعات و ارتباطات چيست ؟ (1)
-(2 Body) 
فن آوري اطلاعات و ارتباطات چيست ؟ (1)
Visitor 440
Category: دنياي فن آوري

فن آوري اطلاعات و ارتباطات ( ICT)

تفاوت فن آوري اطلاعات و ارتباطات ( ICT) با فن آوري اطلاعات ( IT ) ، چيست ؟ در فن آوري اطلاعات و ارتباطات ، دستگاه ها و فن آوري هاي ارتباطي داراي جايگاهي خاص بوده و از عناصر اساسي به منظور استفاده از مزايا و دستاوردهاي فن آوري اطلاعات و ارتباطات ، محسوب مي گردند.در ادامه با تعاريف متفاوت ICT ، بيشتر آشنا مي شويم : ........
• در اوايل سال 1990 به مجموعه سخت افزار ، نرم افزار ، شبکه و صنايع مرتبط به آنان ، فن آوري اطلاعات ( IT ) گفته مي شد. در فن آوري اطلاعات و ارتباطات ( ICT ) ، تاکيد و محوريت بر روي جنبه ارتباطي مي باشد ، بگونه اي که ارتباطات به منزله يک "بايد" مطرح بوده که فن آوري اطلاعات بدون وجود آن امکان ارائه سرويس ها و خدمات را دارا نمي باشد .
• فن آوري اطلاعات و ارتباطات،واژه اي است که به هر نوع دستگاه ارتباطي و يا برنامه نظير: راديو ، تلويزيون ، تلفن ها ي سلولي ، کامپيوتر ، نرم افزار ، سخت افزارهاي شبکه ، سيستم هاي ماهواره اري و نظاير آن اطلاق شده که سرويس ها،خدمات و برنامه هاي متعددي به آنان مرتبط مي گردد( کنفرانس از راه دور ، آموزش از راه دور) .
• فن آوري اطلاعات وارتباطات اغلب در يک مفهوم و جايگاه خاص مورد بررسي کاربردي دقييق تر قرار مي گيرد نظير : فن آوري اطلاعات وارتباطات در آموزش ، بهداشت ، کتابخانه ها و غيره .
• فن آوري اطلاعات و ارتباطات ، به مجموعه امکانات سخت افزاري ، نرم افزاري ، شبکه اي و ارتباطي به منظور دستيابي مطلوب به اطلاعات ، گفته مي شود .
• همگرائي بين کامپيوتر و ارتباطات ، فن آوري اطلاعات و ارتباطات را شکل مي دهد .( پيوند بين کامپيوتر و بهره برداري از تمامي قابليت هاي آن خصوصا" پردازش و ذخيره سازي داده با امکانات متعدد ارتباطي ) • با اين که تکنولوژي هاي مرتبط با کامپيوتر به نوعي در جنگ جهاني دوم مورد استفاده قرار مي گرفت ، ولي پتانسيل هاي گسترده آن پس از تحقق دو تحول عمده در سال 1980 بر همگان آشکار گرديد : تحول در صنعت نيمه هادي ها ( ترانزيستور ، مدارات مجتمع ، ميکرو تراشه ها ) ، کوچک و ارزان شدن کامپيوترها را به دنبال داشت . متعاقب اين تحول عظيم ، امکان استفاده از کامپيوتر در ابعاد بسيار گسترده و براي عموم کاربران، فراهم گرديد( کافي است به اطراف خود نگاهي داشته باشيم!) . دومين تحول عمده ، ارتباط کامپيوترها با يکديگر و بر پاسازي شبکه هاي کامپيوتري است . در ادامه با استفاده از فن آوري هاي متعدد مخابراتي و ارتباطي ، امکان اتصال و ارتباط بين شبکه هاي کامپيوتري ، فراهم گرديد .تحولات فوق ، زمينه انقلاب عظيم اطلاعاتي در عصر حاضر و ظهور فن آوري هاي متعدد اطلاعات و ارتباطات را ايجاد نموده است .
• مهمترين ويژگي فن آوري اطلاعات و ارتباطات ، نحوه ذخيره سازي ، پردازش و دستيابي به اطلاعات است .
• به مجموعه فن آوري هائي که امکان ذخيره سازي ، پردازش ، ارائه و انتقال اطلاعات را از طريق محيط هاي انتقال فراهم مي نمايد ، اطلاق مي گردد.
فن آوري اطلاعات و ارتباطات به جايگاه برجسته اطلاعات ، دستگاههاي ذخيره سازي و پردازش اطلاعات و دستگاههاي انتقال و دستيابي به اطلاعات تاکيد دارد . بديهي است در اين راستا ، علاوه بر پتانسيل هاي مخابراتي ، رسانه هائي ديگر نظير راديو و تلويزيون نيز در فهرست وسايل ارتباطي ( کانال نشر و توزيع اطلاعات ) ، قرار خواهند گرفت . زير ساخت فن آوري اطلاعات و ارتباطات در مرحله اول نيازمند وجود يک زيرساخت اطلاعاتي است که در آن تمامي دستگاهها و وسايل ارتباطي نظير تجهيزات مخابراتي ، راديو و تلويزيون قرار خواهند گرفت . زيرساخت اطلاعاتي به منزله فونداسيون زيرساخت فن آوري اطلاعات و ارتباطات ، مطرح بوده که امکان ارائه سرويس ها و خدمات اطلاعاتي را با کيفت مطلوب ، فراهم مي نمايد. بر همين اساس مي توان فن آوري اطلاعات و ارتباطات را مشتمل بر سه بخش اساسي زير در نظر گرفت :
زيرساخت اطلاعات
فن آوري اطلاعات
کاربردهاي اطلاعات Information Infrastructure : II
Information Technology : IT
Information Applications :IA
منبع:http://article.mjsoft.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image