جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
SilverLight چيست؟
-(1 Body) 
SilverLight چيست؟
Visitor 517
Category: دنياي فن آوري

مقدمه

شرکت مايکروسافت يک رقيب جديد براي تمامي شرکت هاي نرم افزاري دنيا مي باشد؛ اين شرکت تلاش جدي براي به دست گرفتن بازار جهاني نرم افزار دنيا و رقابت شديد با توليد کننده هاي نرم افزار در تمامي زمينه ها دارد؛ همانطور که نرم افزارهاي Internet Security، مثل Kaspersky، Notron و... ارائه کرده است يا در زمينه توليد بازي هاي کنسولي، XBOX را در رقابت با PlayStation و Wii عرضه کرده است، در زمينه مالتي مديا تحت وب نيز به نظر مي رسد تکنولوژي SilverLight را در رقابت با Flash وارد عرصه وب نموده است و در سطح بسيار وسيعي در حال تبليغ و مانور بر روي اين تکنولوژي مي باشد.
در اين مقاله مرور اجمالي بر اين تکنولوژي، ويژگي ها و قابليت هاي آن و ابزار توليد و طراحي برنامه هاي سيلورلايت خواهيم داشت.

SilverLight چيست؟

SilverLight يک تکنولوژي جديد و شبيه به فرمت SWF مربوط به Macromedia Flash مي باشد؛ که از آن براي ارائه برنامه هاي تحت وب به شکل مستقل از مرورگر (Cross-Browser) و نيز مستقل از سيستم عامل (Cross-Platform) با ظاهري بسيار زيبا يا RIA (Rich Interactive Application) استفاده مي شود.

برخي از مهمترين نکات در مورد سيلورلايت:

* از سيلورلايت مي توان براي نمايش آنلاين و استريمينگ (Streaming) فيلم و موسيقي استفاده کرد.
* به دليل حجم کم (کمتر از 2mb) به راحتي قابل دانلود و نصب بر روي مرورگرمي باشد.
* سيلورلايت به دليل استفاده بيشتر از منابع سخت افزاري کامپيوتر کلاينت، باعث بهبود ظاهر و افزايش سرعت اجراي برنامه هاي تحت وب مي شود.
* در SilverLight نيز مانند فيلم هاي Flash مي توان از تصاوير برداري (VECTOR-BASED GRAPHICS)، موسيقي، متن و انيميشن به صورت يکپارچه استفاده کرد.
* طراحان وب، تمام کارهايي که با استفاده از تکنولوژي AJAX انجام مي دادند در سيلورلايت به صورت دروني و ساده تر مي توانند انجام دهند.
* برنامه نويسان.NET اعم از C#,VB,J# و... مي توانند از تواناييهاي کسب نموده خود در دنياي .NET براي توليد برنامه هاي SilverLight استفاده نمايند.
* حتي برنامه نويسان PHP, JSP و ديگر زبان هاي سمت سرور (Server Side Programming Languge) نيز مي توانند از SilverLight استفاده کنند.
* به دليل تعدد زبان هاي قابل انتخاب براي توليد برنامه هاي SilverLight، يادگيري و بکارگيري اين تکنولوژي بسيار راحت است.
* از تمام زيبايي Windows Vista به راحتي مي توان از LINQ, RSS, JSON و هرگونه وب سرويسي استفاده کنيد.
* فايل هاي صوتي با پسوند WMA و MP3 را مي توانيد يا استفاده از SilverLight استريم نماييد.
سازگاري SilverLight با سيستم عامل ها و مرورگرهاي موجود
جدول 1، سازگاري SilverLight با سيستم عامل ها و مرورگرهاي موجود را نمايش مي دهد.
نکته: در ضمن شرکت Novel نيز يک نسخه از SilverLight که با نام Moonlight شناخته مي شود براي اجرا بر روي سيستم عامل خود عرضه نموده است.


محيط طراحي برنامه هاي SilverLight

براي توليد برنامه هاي SilverLight مي توانيد از دو ابزار Microsoft Experssion Blend2 و Visual Studio 2008 استفاده نماييد:
Microsoft Experssion Blend2: از اين ابزار مي توانيد براي طراحي ظاهر گرافيکي، Encode کردن فايل هاي تصويري و صوتي و قرار دادن آن در برنامه هاي SilverLight استفاده نماييد.
Visual Studio 2008: براي کد نويسي طرف کلاينت و سرور، مربوط به برنامه هاي SilverLight مي توانيد از اين برنامه استفاده نماييد؛ همچنين اين ابزار امکان Debug کردن کدهاي برنامه هاي SilverLight را نيز به صورت کامل فراهم مي کند و قابليت full-Intellisence (منظور Syntax Highlighting, AutoComplete, Syntax Checking و ...) آن نيز فعال مي باشد.

کلام آخر

با توجه به شدت تبليغات روي SilverLight و توليد ابزارهاي مربوط به آن به نظر مي رسد Microsoft تصميم بسيار جدي در مورد توسعه و جهاني سازي SilverLight دارد. از آنجا که يادگيري و بکارگيري SilverLight، چندان دشوار به نظر نمي رسد پيشنهاد مي کنيم طراحان وب و برنامه نويسان سريعتر به مطالعه و يادگيري اين تکنولوژي فانتزي بپردازند تا از قافله علوم مختلف دنياي کامپيوتر عقب نمانند.
منبع: www.microsoft.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image