جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آموزش گام به گام HTML : قسمت نهم
-(1 Body) 
آموزش گام به گام HTML : قسمت نهم
Visitor 548
Category: دنياي فن آوري

سربرگ HTML

برچسب <head>

اين برچسب شامل اطلاعاتي عمومي درباره فايل HTML مي باشد. عناصر داخل برچسب <head> توسط مرورگر نشان داده نمي شوند. بر اساس استانداردهاي HTML فقط تعداد کمي از برچسبها مجاز به قرار گرفتن در برچسب <head>مي باشند و آنها عبارتند از :<title> و <base> و <link> و <meta> و <style> و <script>.

برچسب <title>

توسط اين برچسب مي توانيم عنواني در نوار عنوان مرورگر بنويسيم. همانطور که در مثال زير مي بينيد عبارت The title در نوار عنوان به نمايش در خواهد آمد. در ضمن اين عبارت در متن مرورگر ديده نمي شود و فقط محتويات داخل برچسب پاراگراف ديده خواهد شد.

برچسب <base>

توسط اين برچسب که معمولا با مشخصه target همراه است مي توان شيوه ارجاع به صفحه ديگري را در لينکها تعيين کرد. و ديگر نيازي به تعيين مجدد آن در برچسب <a> نمي باشد. مشخصه target به طور کامل در مبحث لينک ها توضيح داده شده است. به عنوان مثال اگر از دستور زير

<head><base target="_blank"></head>

در فايل HTML خود استفاده کرده باشيم دو دستور زير کاملا مثل هم عمل خواهند کرد يعني هر دو سايت Rasekhon را در پنجره جديدي باز خواهند کرد.

href=" http://www.rasekhoon.net" target="_blank">
This link</a>
<a href=" http://www.rasekhoon.net">This link</a>

برچسب <meta>

هدف استفاده از برچسب <meta> تدارک اطلاعاتي اضافي درباره فايل مي باشد. و اغلب شامل اطلاعاتي مي باشد که مربوط به مرورگر و موتورهاي جستجو است مانند شرحي از محتويات فايل HTML. معمولا همراه اين برچسب از دو مشخصه name و content استفاده مي شود. بعضي از موتورهاي جستجو از اين اطلاعات براي فهرست بندي صفحه شما استفاده مي کنند. از آنجا که بعضي از طراحان و مديران سايت هاي وب براي اينکه سايتشان مقام بهتري در موتورهاي جستجو بدست آورد گاهي کلمات کليدي را چندين بار تکرار مي کردند و به عبارتي در رتبه بندي واقعي موتورهاي جستجو اختلال ايجاد مي کردند، به همين دليل بعضي از موتورهاي جستجو از استفاده اطلاعاتي که توسط برچسب meta تدارک ديده مي شود خودداري مي کنند. ولي به هر حال شما استفاده از اين برچسب را فراموش نکنيد و استفاده از آن را در برنامه کاري خود قرار دهيد.
دستور زير توضيحي درباره صفحه شما به فايل HTML اضافه مي کند.

<meta name="description"
content="This page is a tutorials on HTML.">
دستور زير کلمات کليدي صفحه شما را به فايل HTML اضافه مي کند.
<meta name="keywords"
content="HTML, CSS, JavaScript, VBScript">

برچسب meta کاربرد هاي ديگري نيز دارد که به در جاي خود راجع به آنها صحبت خواهيم کرد. در اينجا به ذکر يکي از آنها مي پردازيم. فرض کنيد شما قبلا يک سايت وب با نام youname.com داشتيد و بنا به دلايلي مي خواهيد از نام جديد yournewname.com استفاده کنيد درضمن محتويات هر دو سايت مثل هم مي باشد در اين صورت نيازي به صرف هزينه اضافه براي هر دو سايت نداريد و کافي است کاربراني را که به آدرس قبلي شما مراجعه مي کنند را به آدرس جديد هدايت کنيد و براي اين کار مي توانيد از برچسب metaو از دو مشخصه http-equiv و content به شيوه زير استفاده کنيد :

<meta http-equiv="Refresh"
content="5;url=http://www.yournewname.com">

عدد 5 که در content مشاهده مي کنيد مدت زماني است طول مي کشد تا کاربر به آدرس جديد منتقل شود و اين زمان بر حسب ثانيه مي باشد؛ که اگر از عدد 0 استفاده کاربر فورا به آدرس جديد منتقل شود. در ضمن بهتر است لينکي در فايل خود قرار دهيد تا اگر کاربر به طور خودکار به آدرس جديد منتقل نشد بتواند با کليک بر لينک موجود به آدرس جديد برود :

<a href="http://www.yournewname.com">
http://www.yournewname.com</a>

برچسب <link>

اين برچسب بيشتر مورد استفاده CSS مي باشد. CSS که مخفف Cascading Style Sheets مي باشد خود مبحثي گسترده است و در دوره هاي آموزشي بعدي مفصلا به آن خواهيم پرداخت لذا در اينجا فقط اشاره اي مختصر به آن مي کنيم.
براي اضافه کردن شيوه هاي نگارش به تعداد زيادي از صفحات استفاده از يک برگه شيوه نگارش خارجي کار ايده آلي مي باشد. يعني استفاده از يک فايل CSS که تنها با ويرايش آن مي توانيد ظاهر کليه صفحات خود را تغيير دهيد. هر صفحه بايد توسط برچسب <link> ( که در سربرگ صفحه قرار مي گيرد يعني داخل برچسب <head>) به فايل CSS که شيوه هاي نگارش در آن تعيين شده اند، متصل شود.

<head>
<link rel="stylesheet"
type="text/css" href="mystyle.css" >
</head>

در مثال فوق مرورگر شيوه هاي نگارش تعيين شده را از فايلmystyle.cssخواهد خواند و متن فايل را بر اساس آنها قالببندي مي کند. يک فايل CSSتوسط هر ويرايشگر ساده متن از مانند برنامه notepad قابل نوشتن است و اين فايل نبايد هيچ يک از برچسب هاي HTML را داشته باشد و فقط بايد شامل دستورات CSS باشد و بهتر است با پسوند .css ذخيره شود. در مثال زير يک فايل CSS نشان داده شده است :

hr {color: sienna}
p {margin-left: 20px}
body {background-image: url("images/back40.gif")}

برچسب <style>

اين برچسب نيز مورد استفاده CSS مي باشد. به جاي آنکه دستورات CSS در فايلي جدا قرار داده شوند مي توانند در داخل فايل HTML ما قرار گيرند. شيوه نگارش داخلي را در داخل سربرگ و توسط برچسب <style> تعيين مي کنيم. مانند مثلا زير :

<head>
<style type="text/css">
hr {color: sienna}
p {margin-left: 20px}
body {background-image: url("images/back40.gif")}
</style>
</head>

حال مرورگر شيوه هاي نگارش تعيين شده را مي خواند و متن فايل را براساس آنها قالببندي مي کند.

برچسب <script>

از اين برچسب زماني استفاده مي کنيم که بخواهيم دستورات vbscript يا javascript و ... را در فايل HTML خود به کار ببريم، يا اين دستورات را از فايلي ديگر بخوانيم.
*به عنوان مثال دستور زير کدهاي java را از فايل MyScripts.js فراخواني مي کند.

<script language="javascript" src="MyScripts.js">
</script>

مثال زير کدهاي java را در HTMLما مي نويسد که توسط مرورگر اجرا خواهد شد.

<script type="text/javascript">
document.write("Hello World!")
</script>

* ارسال مقاله توسط عضو محترم سايت با نام کاربري : davidfattahi
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image