جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
درباره WAP
-(6 Body) 
درباره WAP
Visitor 483
Category: دنياي فن آوري
شما وميليون ها نفر ديگر در سراسر جهان هر روز از اينترنت جهت برقراي ارتباط با ديگران استفاده مي کنيد. خريد، سرگرمي، کنترل وضعيت آب و هوا و کارهايي از اين قبيل. حتما درباره دريافت نامه هاي الکترونيکي و يا اخبار بوسيله رايانه هاي جيبي و يا تلفن هاي همراه مطالبي را شنيده ايد. در اين مقاله قصد داريم تا شما را با پروتکلي به نام WAP يا Wireless Application Protocol آشنا کنيم.
يکي از مهمترين علل پيدايش اينترنت بي سيم در چند سال اخير، استفاده اکثر مردم از گوشي هايي است که قابليت هاي بالايي دارند. توسعه شبکه هاي سلولي ديجيتال و خدمات ارتباطي شخصي زمينه ايجاد چنين خدمتي را فراهم نموده است به طوريکه هم اکنون در حدود 60 ميليون تلفن همراه در حال فعاليت در شبکه هاي اينترنت بي سيم در سراسر دنيا برآورد مي شود.
در سال 1997 شرکت هاي موتورولا، نوکيا، اريکسون و شرکت فون دات کام، جهت ايجاد پروتکل WAP گرد هم آمدند چراکه به اعتقاد آنها، ارائه يک استاندارد جهاني در اين رابطه، عامل مهمي جهت پيشرفت در بازار هاي جهاني محسوب مي شود. از آن زمان تا کنون بيش از 350 شرکت ديگر نيز به اين گروه پيوسته اند.WAP

چيست و چگونه کار مي کند؟

ايجاد يک وب سايت که بتواند توسط تجهيزات اينترنت همراه قابل دستيابي باشد، در مراحل اوليه کار، خود چالش مهمي تلقي مي شد چراکه تنها تعداد اندکي از ميليون ها وب سايت موجود در اينترنت، چنين قابليتي را دارا بودند.
جالب آنکه پروتکل WAP با هدف دستيابي به خدمات زير ارائه شده بود:
• خدمات پيام کوتاه (SMS)
• خدمات داده سوئيچ مداري با سرعت بالا (CSD)
• خدمات داده بسته اي (GPRS)
پروتکل WAP از زبان Wireless Markup Language که قابليت نمايش Handheld Device Markup Language را نيز دارا مي باشد بهره مي برد.
به طور کلي سه دليل اصلي را مي توان به عنوان مبناي استفاده از اينترنت در شبکه هاي بدون سيم ذکر کرد که عبارتند از: سرعت انتقال داده ها، سهولت کاربري و نيز مسير يابي. مدلهاي اوليه تلفن هاي همراه مجهز به WAP ويا PDA هاي مجهز به اين سيستم نرخ تبادل داده اي برابر با Kbp14.4 و يا کمتر داشتند که اين مقدار در مقايسه با مودم هاي دايل آپ و يا سيستم DSL خيلي کمتر بود. امروزه اکثر سايت هاي اينترنتي از قدرت گرافيکي و حجم بالايي برخوردارند و بارگذاري آنها با چنين سرعت اندکي يکي از مشکلات اصلي اين سرويس ها محسوب مي شد. به علاوه آنکه کوچک بودن صفحات نمايشگر تلفن هاي سلولي و يا PDA ها چالش ديگر پيش روي اين مسير بود چرا که اکثر صفحات اينترنتي براي وضوح نمايشي برابر 640 در 480 پيکسل طراحي مي شدند، ولي صفحات نمايشگر تجهيزات همراه در حدود 150 در 150 پيکسل بيشتر نبود.
مشکل ديگر، مسئله مرور و مسير يابي از ميان لينک ها و حرکت در ميان صفحات مختلف بود. شما از پشت رايانه روميزي خود براحتي مي توانيد به کمک ماوس و صفحه کليد، در ميان اجزا و لينک هاي مختلف يک صفحه اينترنتي، حرکت کنيد و به مقصود خود برسيد ولي از طريق تلفن هاي همراه و يا PDA ها، محدوديت هاي بيشتري خواهيد داشت. در حقيقت سيستم WAP با هدف بر طرف کردن اين محدوديت ها و ايجاد استانداردي براي سهولت کار با اينترنت از طريق تجهيزات سيار وارد عرصه شد. در اين بخش با هم آنچه را که به هنگام مرور يک پايگاه اينترنتي توسط تجهيزات مجهز به وپ اتفاق مي افتد را مرور مي کنيم.WAP چيست و چگونه کار مي کند؟
کاربر دستگاه خود را روشن و برنامه مرورگر آن را فعال مي کند
دستگاه در اين زمان يک سيگنال راديويي را جهت درخواست خدمات مورد نياز به مرکز خدمات دهنده ارسال مي کند
سپس ارتباط با مرکز خدمات برقرار مي گردد
کاربر به نشاني پايگاه اينترنتي مورد نظر خود مراجعه مي کند
در اين زمان يک درخواست از طريق دروازه خدمات دهنده WAP به مرکز کنترل ارسال خواهد شد
دروازه خدمات دهنده، نشاني مورد نظر را از طريق پروتکل HTTP مي يابد
دروازه خدمات دهنده، اطلاعاتي را که در قالب HTTP دريافت نموده است به حالت WML تغيير مي دهد
اطلاعات با فرمت WMLبراي دستگاه کاربر ارسال مي شود
و در نهايت کاربر قادر خواهد بود تا وب سايت مورد نظر خود را در حالت وپ از طريق تجهيزات سيار مرور نمايد
جهت دستيابي به اين فرآيند، وب سايت هاي اينترنتي، بايد نسخه مخصوصي از سايت خود را به شکل تمام متن و يا کم گرافيک علاوه بر نسخه رايج تهيه نمايند. اين داده ها، در قالب HTTPاز طريق خدمات دهنده وب به دروازه هاي سيستم WAP ارسال مي شوند. اين سيستم شامل مبدل WAP ، ترکيب کننده اسکريپت ها و تطبيق دهنده پروتکل به منظور تبديل HTTP به WML است. پس از آن، دروازه، اطلاعات تبديل شده به WAP را براي تجهيزات کاربر مي فرستد.
پروتکل WAP متشکل از مراحل و قسمت هاي مختلفي است که به اختصار آنها را مرور خواهيم کرد:
WAE- که ارتباط ميان اجزاء بدون سيم را برقرار نگه مي دارد. اين قسمت شامل اسکريپت هاي WML نيز هستند.
WSP- وظيفه برقراري و يا قطع ارتباط ميان تجهزات بدون سيم را بر عهده دارد.
WTP- بخشي است که مديريت ترافيک انتقال داده ها را به عهده دارد.
WTLS- که وظيفه برقراري و حفظ امنيت دسترسي به شبکه و داده هاي در حال تبادل در سيستم را بر عهده دارد.
WDP- که نقش پروتکل رابط ميان شبکه حامل را بازي مي کند.
Network carriers- که اغلب به نام bearers معروف است رابط و فراهم آورنده ارتباط ميان سيستم هاي بدون سيم و سطوح سيستم WAP است.
به نظر مي رسد که اينترنت بدون سيم از طريق WAP هنوز راه زيادي تا يکسان شدن با دسترسي معمولي به اينترنت از طريق رايانه ها در پيش دارد. اما ترديدي نيست که سرعت پيشرفت فن آوري ها بزودي همه اين مشکلات را برطرف خواهد نمود.
منبع:http://www.academist.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image