جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
باگ چيست ؟
-(7 Body) 
باگ چيست ؟
Visitor 366
Category: دنياي فن آوري
يکي از مفاهيم بسيار جالب و در عين حال بسيار پيچيده در دنياي برنامه نويسي، مفهوم باگ يا نقص نرم افزاري است.همانطور که مي دانيد اصطلاحاً به اشکالات نرم افزاري باگ اطلاق مي شود ولي آيا تاکنون فکر کرده ايد واقعاً چرا نرم افزارها باگ دارند؟ چرا هيچ وقت شر اين باگ ها از سرمان کم نمي شود؟ شايد هيچ مفهوم و موضوع ديگري در علوم مهندسي را نتوان يافت که به اندازه مفهوم باگ، اين واقعيت مهم را براي انسان روشن کرده باشد که هيچ فرمول و قانون ساخت انسان، بي اشکال و نقص نيست و در هر طرح و برنامه اي، بدون ترديد، نقصان ها و لغزش هايي وجود دارد که در نگاه اول به نظر نرسيده است.
بنابراين همواره بايد در جهت اصلاح طرح ها، برنامه ها، قوانين و فرمول ها کوشيد. باگ از نظر لغوي يعني حشره کوچک و در تاريخ مهندسي نرم افزار گفته مي شود اين اصطلاح را اولين بار گريس هوپر خانمي که در دانشگاه هاروارد مشغول تحصيل و تحقيق در رشته کامپيوتر بود، به کار برده است. او که در حال کار با کامپيوترهاي Mark II و Mark III بود، يک بار با مشکل مواجه شد و تکنسين هايي که براي بررسي مشکل و تعمير کامپيوتر، آن را باز کرده بودند سوسکي را پيدا کردند که وارد دستگاه شده بود و آن را از کار انداخته بود.البته در حقيقت اين واژه را اولين بار همان تکنسين هايي که اين حشره را داخل دستگاه يافته بودند، به شوخي به کار برده بودند البته اين تکنسين ها يا خانم هوپر اولين کساني نبودند که از اين واژه براي اشاره به يک ايراد در دستگاهي استفاده مي کردند. آنها صرفاً براي نخستين بار از اين اصطلاح در دنياي کامپيوتر استفاده کردند، ولي اعتقاد بر اين است که اصطلاح Debugg توسط همين افراد ابداع شد.

موضوع باگ يکي از سرفصل هاي مهم رشته مهندسي نرم افزار است. از اين رو متون و کتاب هاي مفصلي در زمينه Debugging يا اشکال زدايي از نرم افزار و متدهاي آن تاليف شده است و همچنان ادامه دارد. برنامه نويسان تازه کار معمولاً از اين شاخه مهندسي نرم افزار گريزانند و اميدوارند برنامه هايي بنويسند که به قدري خوب باشد که اصلاً کارش به اشکال زدايي نکشد، ولي پس از دو سه سال کار حرفه اي در اين زمينه سرانجام تسليم مي شوند و آشنايي با اصول علمي اشکال زدايي برايشان به يک ضرورت تبديل مي شود، مگر اينکه نخواهند به اصول اخلاقي و حرفه اي مهندسي نرم افزار متعهد باشند و از اينکه برنامه هاي ساخت آنها پر از انواع باگ و ايراد باشد، باکي نداشته باشند اما برطرف کردن باگ ها براي بسياري از برنامه نويسان غيرآماتور يکي از قسمت هاي چالش برانگيز و لذت بخش کار است و تقريباً مثل حل کردن معماست.
وقتي در دنياي سيستم هاي ديجيتالي و کامپيوتري از باگ صحبت مي کنيم، مقصودمان بيشتر يک نقص نرم افزاري است و کمتر پيش مي آيد يک نقص ديجيتالي سخت افزاري را باگ بناميم هرچند اين لغت از نظر تاريخي در مهندسي مکانيک و ادوات سخت افزاري ريشه دارد. بنابراين آن دسته از وسايل ديجيتالي که فاقد نرم افزارند، اصولاً در اين بحث جاي نمي گيرند.
منبع: www.andishenovin.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image