جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کاغذ ، توليد ، بازيافت (4)
-(6 Body) 
کاغذ ، توليد ، بازيافت (4)
Visitor 482
Category: دنياي فن آوري

تهيه كاغذ
مواد اوليه تهيه کاغذ

مواد اوليه انواع کاغذ ، بطور کلي ، مواد سلولزي است که از منابع مختلف تهيه مي‌شوند:
ساقه کتان ، شاهدانه ، پنبه که الياف بلند (در حدود 1.2 تا 6 ميلي متر) دارند.
ساقة گياهاني مانند گندم ، جو (کاه) ، ني ، کنف و غيره.
درختاني که برگ سوزني دارند، مانند کاج (با الياف بلند ) و يا برگ پهن دارند مانند چنار (با الياف کوتاه در حدود 0.5 تا 1.2 ميلي متر)
انواع کاغذ‌هاي باطله و يا خرده‌ها و قطعات مقواي کهنه
الياف تفاله نيشکر

مراحل تهيه کاغذ
تبديل چوب به قطعات ريز

با استفاده از ماشين پوست کني و دستگاه توليد تراشه و عبور تراشه‌ها از الک مخصوص صورت مي‌گيرد و قطعاتي به طول حداقل 4 و عرض 2 سانتي‌متر (در مورد چوب) بدست مي‌آيد.

پختن چوب و توليد خمير

اين عمل ، ممکن است از طريق مکانيکي يعني بدون استفاده از مواد شيميايي و توسط بخار آب جوش ، تحت فشار صورت گيرد که معمولاً براي تهيه کاغذهاي ارزان و کاهي ، مانند کاغذ روزنامه متداول است. در روش شيميايي از هيدروکسيد سديم (در روش قليايي) ، سولفيت هيدروژن کلسيم ، Ca(HSO3)2 ، درمحيط اسيدي ( (PH=2-3 ، روش بي‌سولفيت) و يا سولفيت سديم (در روش سولفيت) همراه با کمي کربنات سديم در دماي بالاتر از . 100 درجه سانتي‌گراد و تحت فشار ، استفاده مي‌شود. در اين مرحله ، خمير قهوه‌اي رنگي حاصل مي‌شود که از آن در تهيه مقوا ، کارتن و يا کاغذ‌هاي کاهي استفاده مي‌شود.

شستشوي خمير کاغذ

شستشوي قليايي با استفاده از محلول 3 درصد سود در دماي 45 تا 50 درجه سانتي‌گراد به مدت يک تا دو ساعت صورت مي‌گيرد. اين عمل براي جدا کردن ليگتين و کاهش رنگ خمير انجام مي‌پذيرد.

اعمال شيميايي (رنگ زدايي)

در دو مرحله صورت مي‌گيرد :
کلر زني ، که در PH=2 تا دماي 25 تا 45 درجه سانتي‌‌گراد به مدت تقريبي يک ساعت صورت مي‌گيرد. در اين مرحله ، ليگتين باقيمانده در خمير ، به صورت محلول در مي‌آيد که بسته به نوع مواد شيميايي بکار رفته براي پخت ، بين 3 تا 15 درصد ممکن است تغييرکند.
رنگ زدايي که توسط هيپوکلريت سديم (به صورت محلول 3 درصد) ، دي‌اکسيد کلر ، پراکسيد هيدروژن ، اوزون و غيره در PH=9-10 صورت مي‌گيرد تا اينکه ليگتين فقط اکسيد شود و سلولز تحت تأثير قرار نگيرد.

خشک کردن خمير کاغذ

دراين مرحله ، خمير کاغذ را از دستگاه تميز کننده و توري‌هايي که داراي سوراخهاي 2 تا 3 ميليمتري‌اند، عبور مي‌دهند تا قسمت عمده آب خود را از دست بدهد. بعد آن را از پرسهاي قوي عبور مي‌دهند تا باقيمانده آب آن نيز خارج شود.

پرس کردن ، برش زدن و بسته بندي

با عبور خمير خشک شده از ميان غلتک‌هاي مخصوص ، آن‌را به صورت صفحات کاغذ در آورده ، توسط دستگاه برش آن را در اندازه‌هاي مورد سفارش و نياز بازار مصرف برش مي‌دهند و بسته‌بندي مي‌کنند.

کاغذها و تقسيم بندي آنها

مرز تقسيم بندي بين کاغذو مقوا کاملا مشخص نيست و دليل اين امر اين است که وزن سبک ترين مقوا از سنگين ترين کاغذ کمتر است در تعيين اين مرز، کاربرد نسبت به وزن نقش مهمتري دارد.
به طور کلي، کاغذ براي چاپ و مقوا براي بسته بندي استفاده مي شود.
کاغذها بر اساس مواد تشکيل دهنده به دو گروه تقسيم مي شوند:
الف) کاغذهاي حاوي چوب يا کاغذهايي که از تفاله مکانيکي ساخته مي شوند که انواع اين کاغذها عبارتند از:
ـ کاغذهاي چاپ روزنامه که يا کلا از تفاله مکانيکي ساخته مي شوند و يا مقدار کمي (حداکثر تا 15 درصد) تفاله شيميايي تصفيه شده دارند. امروزه به طور روزافزون به جاي تفاله مکانيکي از فيبرهاي بازيافتي استفاده مي شود.
ـ کاغذهاي مجله بدون پوشش که در ساخت اين کاغذها به طور معمول از 50 درصد تا 70 درصد تفاله مکانيکي، 10 تا 25 درصد تفاله شيميايي تصفيه شده و همچنين 15 تا 30 درصد ساير مواد افزودني استفاده مي شود.
ـ کاغذهاي پوشش دار مجله که حاوي 40 تا 60 درصد تفاله مکانيکي ، 25 تا 40 درصد تفاله خاک اره تصفيه شده و 20 تا 35 درصد مواد پر کننده و رنگ پوششي مي باشند.
ب) کاغذهاي چاپي بدون چوب (کاغذهاي ترم) که به طور عمده از تفاله شيميايي و کمتر از 10 درصد تفاله مکانيکي ساخته مي شوند. انواع اين نوع کاغذها عبارتند از:
ـ کاغذهاي چاپ بدون پوشش که از 55 تا 80 درصد تفاله تصفيه شده چوب، حداکثر تا 30 درصد تفاله تصفيه شده خاک اره و 10 تا 30 درصد ساير مواد پرکننده ساخته مي شوند.
ـ کاغذهاي چاپ روکش دار که در اين نوع کاغذ ضخامت لايه پوشش به مورد استفاده کاغذ بستگي دارد.
انواع ديگر کاغذ عبارتند از:
ـ کاغذهاي بسته بندي و لفاف
ـ کاغذهاي تيشو
ـ کاغذهاي پشت چسب دار - ليبل
ـ کاغذهاي ضد چربي
ـ کاغذهاي ديواري
ـ ....
منابع تحقيق :
Fa.wikipedia.org
persian.cri.cn
daneshnameh.roshd.ir
ماللهند، ابوريحان بيروني
فرهنگ فارسي دهخدا
ک‍اغ‍ذ، ه‍ديه‌ اس‍لام‌ ب‍ه‌ غ‍رب‌، (ح‍ي‍ات‌ ن‍و)
کيهان فرهنگي
ت‍اريخ‍چ‍ه‌ ک‍اغ‍ذ، م‍ح‍م‍ود ع‍ن‍ب‍راني‌
«تاريخچه کاغذ: انواع کاغذهاي خوشنويسي و نقاشي مينياتور»، مسعود احمدي
daneshnameh.roshd.ir
www.cbi.ir
Piconweb.com سايت شرکت توسعه تجارت پاپيروس
ايران چاپ
irche.com
bazyaft-m.blogfa.com
آفتاب
noorportal.net
مجله يادگار
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image