جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


سیستم ارسال پیامک
وب سرویس رایگان
معرفی پکیج های پورتال
سرویس  http ارسال پیامک
نرم افزارهای اندروید
Infrared چيست و چگونه کار مي کند؟
-(12 Body) 
Infrared چيست و چگونه کار مي کند؟
Visitor 796
Category: دنياي فن آوري
" Infrared " يا اشعه مادون قرمز ( ترجمه فارسي آن اشعه فرو سرخ است ) يک تابش الکترومغناطيسي با طول موج بيشتر از امواج مرئي و کوتاهتر از امواج راديويي است. با توجه به اينکه رنگ سرخ طولاني‌ترين طول موج را دارد ، تابش فروسرخ يا مادون‌قرمز داراي طول موجي بين تقريباً 750 نانومتر و 1 ميلي‌متر است و از سه نوع فرآيند مغناطيسي براي ارسال داده‌هاي خود استفاده مي‌کند.
با توجه به سهم امواج مادون قرمز از طيف رنگها، استفاده‌هاي کاربردي زيادي را مي‌توان براي اين امواج نام برد از جمله يافتن مقصد و رهگيري هدف در موارد نظامي، تنظيم دما از راه دور، استفاده در بي‌سيمها براي ارتباطات short-area، طيف بيني و پيش‌بيني وضعيت هوا .
در فناوري‌هاي هسته‌ ايي و اتمي نيز انرژيهاي فروسرخ، ارتعاشات مولکولي را با ايجاد تغيير در قطبيت آنها از بين مي‌برند و براي مطالعه‌ي حالتهاي انرژي مولکولي، وضعيتي ثابت و پايدار ايجاد مي‌کنند. طيف‌بيني فروسرخ نيز سنجش ميزان جذب و انتقال فوتونها در محدوده‌ي انرژي فروسرخ است که بر اساس شدت و فرکانس آنها انجام مي‌شود.

تصويربرداري باInfrared

در تصويربرداري به کمک امواج مادون قرمز يا فروسرخ، فيلترها سعي مي‌کنند تا نزديکترين طيف به اين امواج را ضبط و ثبت کنند. دوربينهاي ديجيتال نيز اغلب از بلاک‌کننده‌هاي Infrared استفاده مي‌کنند. دوربين‌هاي ديجيتال ارزان تر و همينطور گوشي‌هاي تلفن همراه مجهز به دوربين که فيلترهاي لازم براي کشف و ضبط طيفهاي نزديک به مادون قرمز را ندارند نيز اين امواج را به صورت رنگ سفيد درخشاني مي‌بينند ( براي امتحان، کنترل از راه دور تلويزيون خود را ضمن فشار دادن يک دگمه‌ي آن، به سمت گوشي تلفن همراهتان در حالت عکاسي بگيريد )
اين نکته را به ويژه زماني مي‌توانيم بيان کنيم که از اشيايي نزديک به محل‌هاي پر از اشعه‌ي مادون قرمز عکس مي‌گيريم مانند فضاي اطراف يک لامپ معمولي، در اين حالت، دخالت اشعه‌ي مادون قرمز به وجود آمده، مي‌تواند به پاک شدن صفحه‌ي کل تصوير بينجامد.
روش ديگري نيز وجود دارد که تصويربرداري با اشعه‌ي تراهرتز ناميده مي‌شود که گرفتن تصاوير با استفاده از اينفرارد در فواصل دور يا امواجي است که يکاي آنها به تراهرتز اندازه‌گيري مي‌شود. البته نبودن منابع روشنايي، از لحاظ فني تصويربرداري با امواج تراهرتز را از ساير انواع تصويربرداري‌ها دچار دشواري و پيچيدگي مي‌کند.
البته نسخه‌هاي جديدي که از نرم‌افزارها و دستگاههاي تصويربرداري تراهرتز تهيه شده است، با توجه به توليد و عرضه‌ي طيف‌بينهاي زمان‌بندي‌شده در کنار بسته‌هاي اصلي، بسيار جالبتر و قابل استفاده‌تر گشته‌اند.

Infrared? و ارتباطات

انتقال داده‌ها از طريق امواج فروسرخ نيز در ابعاد مکاني کوچک و بين دستگاههاي کامپيوتري ديجيتال و تلفنهاي همراه يا PDA ها (دستيارهاي ديجيتال شخصي) مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين گونه دستگاهها خود را با استانداردها و قوانيني که توسط IrDA ( انجمن داده‌هاي اينفرارد ) تطبيق مي‌دهند و کار مي‌کنند.
کنترلهاي از راه‌دور و دستگاههاي مطابق با استانداردهاي IrDA از ديودهاي ساطع‌کننده‌ي نور يا LED براي ساطع کردن امواج فروسرخ که توسط يک لنز پلاستيکي داخل نورافکني کوچک و نازک کارگذاشته شدند استفاده مي‌جويند. اين نورافکنها، نوسان‌بندي شدند و وقتي روشن و خاموش مي‌شوند، به تناسب، داده‌ها را رمزگذاري مي‌نمايند.
دستگاه دريافت‌کننده‌ي امواج فروسرخ، از يک فتوديود با جنس سيليکون استفاده مي‌کند تا موج اينفرارد را به جريان الکتريکي تبديل سازد. دستگاه دريافت‌کننده‌ي امواج، تنها به سيگنالهاي پالس‌دهنده‌يي که مدام توسط فرستنده يا Transmitter ساخته مي‌شوند، پاسخ مي‌دهد و امواج فروسرخي که به آرامي از نورهاي محدود و کوچکي تغيير حالت مي‌دهند را از صافي مخصوص خود مي‌گذراند.
فناوري اينفرارد در ارتباطات براي استفاده در محل‌هاي کوچکي که تراکم افراد و جمعيت در آنها بالاست و بلوتوث يا ساير فناوري‌ها قادر به انتقال داده به شکلي مناسب نيستند بسيار مفيد به نظر مي‌رسد.
امواج فروسرخ يا Infrared از ديوارها عبور نمي‌کنند و در نتيجه در کار ساير دستگاههاي اتاقهاي مجاور دخالت نمي‌نمايند. اينفرارد رايج‌ترين فناوري استفاده‌شده در کنترلهاي از راه دور دستگاههاي مختلف است.
ارتباطات FSO، شاخه‌يي از فناوريهاي تله‌کام هستند که از انتشار و تکثير نور در فضاهاي خالي براي انتقال داده و اطلاعات بين دو نقطه استفاده مي‌کنند. اين فناوري زماني استفاده مي‌شود که برقراري ارتباط فيزيکي بين دو نقطه‌ي مبدا و مقصد دريافت‌کننده‌ي اطلاعات مشکل و غيرممکن باشد. براي مثال در شهرهايي که راه‌اندازي سيستمهاي کابل‌کشي فيبر نوري هزينه‌ي زيادي دربر خواهد داشت.
اين فناوري همچنين در انتقال داده و اطلاعات بين فضاپيماها و ماهواره‌ها به کار گرفته مي‌شود هرچند که در خارج از جو، سيگنالهاي ارسالي دچار اندکي انحراف مي‌شوند. عليرغم اينکه برقراري ارتباط اطلاعاتي در فواصل کوتاه و با حجم پايين اطلاعات توسط LEDها نيز مقدور است، اين پيوندهاي نوري، معمولاً از امواج اينفرارد ليزري استفاده مي‌کنند. در نتيجه، فناوري FSO با استفاده از امواج فروسرخ، يک روش بسيار ارزان براي برقراري اتصالات اطلاعاتي در فضاهاي شهري با کارکرد بيش از 4 گيگابيت بر ثانيه استفاده مي‌شوند و حتي قيمت آنها با قيمت خريداري فيبر نوري به تنهايي برابر است !
امواج اينفرارد ، نور لازم براي ارتباطات فيبر نوري را فراهم مي‌کنند. اين امواج، طول موجي با حداقل ميزان انتشار 1.33 نانومتر و حداکثر ميزان پراکنش نور 1.55نانومتر دارند و در سيمهاي سيليسيومي بسيار استفاده مي‌شوند
اينفرارد براي مبادله اطلاعات بين کامپيوتر و گوشي همراه استفاده مي شود. گوشيهايي که قابليت اينفرارد را دارند، توسط اين دستگاه که به کامپيوتر متصل مي شود فايلهاي صوتي و تصويري را دريافت مي کنند. يکي از مزاياي اينفرارد اين است که به دليل اينکه بدون سيم ( بين گوشي و اينفرارد ) اطلاعات منتقل مي شود سرعت انتقال بالا ميرود. اينفرارد با کارت حافظه يک رابطه مستقيم دارد که هرچه ظرفيت کارت بيشتر باشد ، کارايي اينفرارد بالاتر ميرود.
از بين 4 روش معمول انتقال اطلاعات بين موبايل و کامپيوتر(پورت کامپيوتر، اينفرارد ، بلوتوس ، کارت ريدر) به صرفه ترين و مناسبترين و عمومي ترين روش انتقال، از طريق اينفرارد ( مادون قرمز ) مي باشد. دستگاه اينفرارد بسيار ارزان مي باشد و همچنين استفاده از آن بسيار ساده است در صورت خريد اينفرارد حتي با تعويض گوشي باز هم اين دستگاه براي شما قابل استفاده مي باشد.
اينفرارد را به پورت USB کامپيوتر متصل کنيد و گوشي خود را مقابل چشم اينفرارد قرار دهيد کامپيوتر به صورت خودکار گوشي شما را شناسايي مي کند و خيلي راحت اطلاعات را به گوشي خود انتقال دهيد.
دستگاه اينفرارد شما را قادر ميسازد تا حداکثر به فاصله 20-30 سانتي متري با دستگاهي که داراي اينفرارد است ارتباط برقرار کند . ذکر اين نکته ضروريست که تکنولوژي اينفرارد يک تکنولوژي Face to Face بوده ( روبروي هم ) و همانند کنترل هاي دستگاههاي صوتي و تصويري که از فناوري اينفرارد بهره مي برند عمل ميکند . فاصله برد آن براي گوشي هاي موبايل حداکثر 30 سانتي متر است
منبع:www.mobtech.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image