آيا ميدانيد براي آنکه گوشي همراه کارآمد و بادوامي را استفاده کنيد، آزمايشهاي شگفتانگيزي روي آنها انجام ميشود.
آيا تاکنون برايتان پيش آمده که گوشي همراه از دستتان بيفتد، يا روي آن نشسته باشيد يا نوشيدني روي آن ريخته باشيد؟ احتمالا بيش از يک بار چنين حوادثي را تجربه کردهايد! ولي اين روزها به لطف آزمايشهايي که پيش از ارائه يک دستگاه جديد به بازار مصرف روي آن انجام ميشود، گوشيهاي تلفن همراه محکمتر شدهاند.
نوکيا براي اولين بار درهاي مرکز آزمايش گوشيهاي همراه خود را بر روي دوربينهاي تلويزيوني باز کرد تا نشان دهد که دستگاههاي جديد چه مراحلي را طي ميکنند. مهندسان اين شرکت، بيش از 200 آزمايش استقامت فيزيکي روي گوشيها انجام ميدهند که در ادامه به برخي از آنها اشاره ميکنيم.
? آزمايش دوام و فرسودگي
هر يک از کليدهاي اصلي گوشيهاي همراه در جريان اين آزمايش، بيش از نيم ميليون بار فشرده ميشوند تا تاثير استهلاک را بر آنها بيازمايند.
هنگامي که نوکيا بازيهايي را بر روي بعضي از گوشيهايش معرفي کرد، دريافت که بعضي از کليدهاي اين دستگاهها خيلي بيشتر و شديدتر از ديگر کليدها فشرده مي شوند. در نتيجه، اکنون فشارهاي متفاوتي بر کليدها اعمال ميشود و کليدهاي اصلي و شمارههايي که در جريان بازيها بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرند، بايد يک ميليون بار فشرده شدن را تاب بياورند.
آزمايش ديگري که روي گوشيها انجام ميشود تا دوام و پايداري آنها را بيازمايد، اين است که چقدر ميتوان آنها را در جيب شلوار گذاشت يا از آن بيرون آورد! در اين آزمايش، از يک تکه پارچه شلوار استفاده ميشود که 750 هزار بار به گوشي سابيده ميشود. اين آزمايش چندين روز متمادي به طول ميانجامد.
يک آزمايش تکرار ديگر، اين است که 6000 بار، شارژر را دستي به گوشي وصل و از آن جدا ميکنند. براي انجام اين آزمايش چندين نفر استخدام شدهاند تا اين کار را به صورت دستي انجام دهند، چون بر خلاف ماشينها، آدمها هر بار به گونه متفاوتي اين کار را انجام ميدهند.
مهندسان نوکيا، حتي خراشها و خطافتادگيهايي را که در داخل کيف دستي ممکن است از برخورد با کليد و يا چيزهاي ديگر به گوشي وارد شود، شبيهسازي کردهاند. در اين مرحله، گوشي به همراه چند ابزار تيز ديگر درون محفظهاي گردان قرار ميگيرد تا استحکام آن بررسي شود.
? مقاومت در شرايط مختلف جوي
هر گوشي درون يک دستگاه نور قرار ميگيرد و براي آزمايش هر نوع تغيير رنگ در آن، در معرض چهار گونه مختلف از پرتوهاي نور قرار ميگيرد که شامل پرتوهاي فرابنفش نيز ميشود.
از سوي ديگر، گوشي را براي 6 روز داخل فريزر و کوره قرار ميدهند. هر گوشي بايد بتواند در دماهاي بين منفي 20 و مثبت 55 درجه کار کند.
پس از آن نوبت سونا ميرسد. قرار گرفتن در معرض رطوبت 95 درصد به اين معني است که گوشي خيس ميشود و از آن آب ميچکد، ولي بايد دو ساعت در اين شرايط کار کند.
البته بيشتر موبايلها براي اين طراحي نشدهاند که ضد آب باشند؛ ولي اگر خواستيد در زير باران تماس تلفني برقرار کنيد، همه آنها بايد بتوانند به خوبي کار کنند. کارشناسان توصيه ميکنند اگر گوشي شما به نحوي خيس شد؛ آن را خاموش کنيد، باطري را درآوريد و دستگاه را روي يک رادياتور خشک کنيد.
مهندسان، اين شرايط را با آزمودن نحوه عملکرد گوشي در حالي که آب به مدت سه دقيقه روي آن ميچکد، آزمايش ميکنند.
? آزمايش سقوط
معموليترين راهي که خيلي از کاربران، گوشيهاي خود را از دست ميدهند، اين است که از دستشان رها شود. دستکم اين چيزي است که خيلي از کاربران در تويتر به آن اشاره کردهاند.
«گوشي همراهم در حياط منزل از دستم افتاد و يک دقيقه بعد، پدرم با ماشين چمنزني از روي آن رد شد». «هفته قبل، هنگاميکه گوشي جديدم، اچتيسي تاچ، زنگ خورد؛ در اثر ويبره از روي قفسه آشپزخانه افتاد و به داخل سينک ظرفشويي پر از آب سقوط کرد». مواردي از اين دست بسيارند.
نوکيا از فرايند علميتري براي تخريب گوشيهاي خود استفاده ميکند، تنها با اين تفاوت که آنها بايد بتوانند اين آزمايشها را تاب بياورند و خراب نشوند. گوشي از هر طرف، هر گوشه و هر لبه خود، دو بار و از فاصله 1.5 متري بر زمين و روي يک سطح سخت سيماني انداخته ميشود. ممکن است قاب و باطري از جا در بيايند، ولي هنگاميکه دوباره سر جاي خود قرار گرفتند، بايد گوشي به خوبي روز اول کار کند.
? ساختار فيزيکي
هر يک از گوشيهاي نمونه بايد از 120 بار غلت خوردن در يک قفس غلتان يک متري و 180 بار در يک قفس کوچکتر، جان سالم به در ببرد. اين غلت خوردن معادل انداختن گوشي بر روي ميز است و تخميني از کل طول عمر گوشي به دست ميدهد. همچنين، يک آزمايش تاب خوردن نيز انجام ميشود: گشتاوري به اندازه 40 نيوتنمتر، گوشي را ميچرخاند تا آنجا که قاب باطري در آستانه در آمدن قرار ميگيرد.
مردي 95 کيلويي را تصور کنيد که معمولا گوشي همراهش را در جيب عقبي خود ميگذارد. اگر وي بخواهد بنشيند، چه بر سر گوشياش خواهد آمد؟ براي قبولي در اين آزمون، گوشي بايد بتواند در آزمون انعطافپذيري که شامل اعمال نيرويي 130 نيوتني با استفاده از يک صفحه آهني است، سالم بماند.
اگر يک گوشي نتواند آزمايشها را با موفقيت طي کند، به آزمايشگاه فرستاده ميشود تا پژوهشگران به دنبال دلايل شکست بگردند. لايههاي مختلف هر قسمت، با اشعه ايکس بررسي ميشوند تا شکافهاي مويي را بيابند و از نور ليزر نيز براي بررسي وضعيت بيروني گوشي استفاده ميشود. در ضمن، وضعيت باطري نيز با استفاده از ابزاري که ميتواند وضع شيميايي گوشي را بررسي کند، مورد بررسي قرار ميگيرد.
منبع:خبر آنلاين/ج