جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چطور CAPTCHA کار مي کند؟
-(6 Body) 
چطور CAPTCHA کار مي کند؟
Visitor 267
Category: دنياي فن آوري
اگر به دنبال باز کردن ايميل جديد يا خريد آنلاين هستيد؛ حتماً به کلمات کج و معوجي که براي تست کردن شما روي صفحه پديدار مي شوند برخورده ايد.
مطمئن باشيد اين کار براي تست کردن هوش و استعداد شما نيست! کامپيوتر ها و سايت ها از شما مي خواهند که اين تست را بگذرانيد تا معلوم شود شما کامپيوتر هستيد يا نه. پس اگر اين تست را با موفقيت پشت سر گذاشتيد به ماشين نبودن خودتان شک نکنيد!

اين تست CAPTCHA نام دارد. CAPTCHA يعني:

Completely Automated Public Turing Test ToTell Computers And Humans Apart يا به عبارتي " تست عمومي کاملاً خودکار Turing براي تشخيص انسان از کامپيوتر"
اين تست را در سايت هاي زيادي ديده ايد. رايج ترين نوع آن کلماتي بهم ريخته است و شما بايد ترتيب درست کلمات را وارد کنيد تا وب سايت شما را تا?ييد کند.
راستي چرا سايت ها نياز دارند؛ انسان ها را از کامپيوتر ها تشخيص دهند؟ اين دقيقاً و تنها به اين دليل است که بعضي ها با استفاده از نقاط ضعف کامپيوتر ها؛ کمي شيطنت به خرج مي دهند و همين کار مي تواند خسارت ها زيادي به سايت ها و شرکت ها و حتي باقي کاربران بزند.
براي مثال سرويس هاي رايگان ايميل، خود را با ميليون ها درخواست کاذب روبرو مي بينند و کار آن ها براي ساعت ها مختل مي شود. اين درخواست ها مي توانند قسمتي از يک برنامه خودکار باشد.
اگر تا اينجا کمي به فکر فرو رفته ايد بهتر است اين را هم بدانيد که نرم افزار هايي که اين تست ها را توليد مي کنند نيز نمي توانند جواب آن را تشخيص دهند چه برسد به برنامه هاي ديگر.
CAPTCHA ريشه در يک آزمايش بنام Turning Test دارد. آلن تورينگ AlanTuring که بعضي او را پدر علوم کامپيوتر جديد مي خوانند، اين تست را براي اين طراحي کرد که بفهمد آيا کامپيوترها مي توانند مثل انسان ها فکر کنند يا خير. اين تست به اين صورت است که فردي يک سري سوال را از يک کامپيوتر و از يک انسان مي پرسد بدون اينکه بداند کدام کامپيوتر است و کدام انسان.
اگر پرسش کننده بتواند با توجه به پاسخ هاي انسان و کامپيوتر تشخيص دهد که کدام يک کامپيوتر است، کامپيوتر تست Tuning را پشت سر گذاشته است.
هدف CAPTCHA اين است که تستي را بسازد که انسان بتواند آن را بگذراند و ماشين نتواند و همچنين براي هر کاربر يک سوال مشابه نسازد و تمام سوال ها متفاوت باشند.
CAPTCHA بر اين واقعيت تکيه مي کند که ذهن ما توانايي تشخيص ديداري را دارد. ذهن انسان اين توانايي را دارد که از روي تصاوير ، ترتيب و ريتمي که در آن وجود دارد را تشخيص دهد. حتي مي تواند براي تصويري که هيچ ترتيبي ندارد، يک ترتيب فرضي ايجاد کند. آيا تا به حال در ابر ها تصاوير عجيب و غريب پيدا کرده ايد؟ اين قابليت مدل سازي و ترتيب سازي به تصاوير همان قابليت ذهن ما انسان هاست.
ولي با اين حال جايگزين ديگري براي معلولين نيز وجود دارد. بعضي از CAPTCHAها سري از کلمات به صورت صداهاي تغيير يافته و با صداهاي اضافي را توليد و پخش مي کنند.
يکي از کاربرد هاي مهم CAPTCHA در آمار گيري هاي آنلاين است. در 1999 آمارگيري با طرح سوال اينکه بهترين رشته کامپيوتر متعلق به کدام دانشگاه است انجام شد.
دانشگاه هاي کارنگي ملون (Carnegie Mellon) و MIT با ساختن برنامه اي کامپيوتري که به طور خودکار به آن ها راي مي داد؛ بيشترين نتايج را کسب کردند در صورتي که دانشگا ه هاي ديگر تنها چند صد راي کسب کرده بودند.
از کاربرد هاي ديگر CAPTCHA مي توان به سرويس دهنده هاي ايميل اشاره کرد و يا سايت هاي خريد آنلاين.
افرادي که براي نفوذ به CAPTCHA تلاش مي کنند معمولاً بر روي تغيير تصاوير و شناسايي انکه چطور کامپيوتر ها فکر مي کنند، متمرکز مي شوند.
براي اينکار نياز به انجام چند کار است. اول اينکه برنامه اي بنويسيم که تصوير را از قسمت هاي مزاحم پاک کند. سپس به سراغ مقايسه حروف با حروف بانک اطلاعاتي خود کند. و اگر ترتيبي در بين کلمات پيدا کرد که با کلمه اي در لغت نامه يکي است از همان ترتيب استفاده کند. البته بسياري از سايت ها از کلمات واقعي استفاده نمي کنند و کلماتي که CAPTCHA آن ها نشان مي دهد معني خاصي ندارد.
CAPTCHA هاي ديگري مثل Gimpy هستند که چهار حرف را نشان مي دهد و شما تنها 3ناي آن ها را بايد تشخيص دهيد. به اين ترتيب رقابت بين هکر ها و برنامه نويسان و مسئولان امنيتي سايت ها ادامه پيدا مي کند.
يکي از اساتيد دانشگاه کارنگي ملون (CarnegieMellon) به نام لويس ون آن که يکي از خالقان CAPTCHA نيز است در سخنراني در سال 2006 به اين نکته اشاره کرد که CAPTCHA دروازه اي به درک بهتر هوش مصنوعي است. در حقيقت هکر ها هر بار که سعي مي کنند کامپيوتري بسازند که از موانعي مانند CAPTCHA گذر کند؛ قدمي ديگر در شناخت و تحقيق روي هوش مصنوعي بر مي دارند. در حقيقت يک قدم عقب نشيني براي CAPTCHA؛ يک قدم به جلو براي هوش مصنوعي مي تواند باشد.
منبع:همشهري آنلاين
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image