با همه اين اوصاف، گوشي ها در عمل به صورت يکنواخت کار نمي کنند و حتي اگر در يک گروه قرار داشته باشند، بعضي بهتر و بعضي ضعيف تر عمل مي نمايند.
براي پاسخ به اين مسئله به اين نکته توجه نماييد که هر گوشي، نرم افزار مخصوصي براي کار با شبکه دارد و تنظيمات آن به طور پيش فرض توسط کارخانه صورت گرفته است تا با اکثر شبکه ها به خوبي کار کند. ممکن است شبکه مورد نظر شما به طور کامل با اين تنظيمات هماهنگ نباشد يا گوشي براي کار با يک شبکه خاص تنظيم شده باشد و يا اين که نسخه نرم افزاري که تنظيمات بهتر را شامل مي شود روي گوشي موردنظر نصب نباشد.
مشکل وقتي بيشتر مي شود که برخي افراد بدون دانش و ابزار مناسب نسبت به دستکاري در نرم افزار گوشي اقدام مي نمايند. در اين مورد دستگاه کار خواهد کرد. اما مشکلا تي مانند پرش آنتن، قطع مکالمه و اکوي صدا ايجاد مي شوند. اين عيوب اغلب در دستگاه هايي که قفل آن ها بازگشايي شده است ديده مي شود.
مطمئنا مي خواهيد بدانيد که موبايل قفل شده چيست؟
در بسياري از کشورها شماره تلفن، همراه با يک دستگاه گوشي ارائه مي شود. يعني خط و گوشي با يکديگر فروخته مي شود و جالب اين که خريد اين مجموعه با هم ارزان تر از خريد خط و سيم کارت به صورت جداگانه است. البته شرکت فروشنده مانند Vodafone با شرکت فروشنده گوشي مانند نوکيا قراردادي مي بندد و به اين عنوان که گوشي تنها با سيم کارت اين شرکت کار نمايد، شما را مجبور مي کند تا از سيم کارت شرکت آن ها استفاده نماييد تا اينجا که تنها با يک شيوه بازاريابي و تبليغات طرف هستيم.
اما تعدادي افراد سودجو از اين روش سوءاستفاده مي کنند. آن ها با خريد اين مجموعه نسبت به باز کردن قفل نرم افزاري روي گوشي اقدام مي کنند و سپس اين گوشي قفل شکسته را در بازار کشورهايي مانند ايران با گارانتي جعلي به فروش مي رسانند. اين دستگاه ها به خاطر تنظيمات اوليه که به شبکه خاصي اختصاص دارد نمي توانند با شبکه موبايل ايران به خوبي هماهنگ باشند و در نتيجه سر کاربر بيچاره کلا ه مي رود. هنگامي که کاربر براي گارانتي اين گوشي ها مراجعه نمايد در جواب به او گفته مي شود که ايراد از شبکه است و گوشي سالم است!
گروه دومي که براي مصرف کنندگان مشکل آفرين هستند، گوشي هاي Prototype هستند. مسلما شما با ويندوزهاي ويستاي موجود در بازار ايران برخورد کرده ايد که تماما نسخه آلفا و بتا مي باشند. اين مسئله در مورد گوشي ها نيز صادق است. قبل از ارائه نسخه اصلي گوشي مدل هاي اوليه آن به تعداد محدود براي تست کننده هاي خاصي فرستاده مي شود. اين گوشي ها مانند نسخه آلفا و بتاي ويندوز داراي عيوبي هستند که رفع نشده اند. وقتي يک کاربر ندانسته اين گوشي را مي خرد، با اشکالا ت فراواني برخورد مي نمايد و از همه بدتر مقدار SAR اين گوشي ها بسيار بيشتر از حد طبيعي است. جالب اين که از اين گروه نيز در بازار ايران وجود دارد.
نکته ديگري که بايد به آن توجه کنيد علا مت مقدار سيگنال روي صفحه نمايش است.
مراقب باشيد که اين علامت شما را گمراه نکند. زيرا گوشي شما هر چند وقت يک بار (اين زمان بستگي به مدل و کارخانه سازنده دارد) با ارسال سيگنالي به دکل اصلي و دريافت جواب آن وجود پوشش شبکه و قدرت آن را نمايش دهد. گاهي اين علا مت ها مي تواند روي صفحه باشند ولي از پوشش شبکه خبري نباشد. براي امتحان اين مسئله در حالي که گوشي خود را در دست داريد به يک پارکينگ يا داخل ايستگاه مترو برويد و سعي کنيد شماره گيري کنيد. در محلي خواهيد ديد که قادر به شماره گيري نيستيد. ولي هنوز روي صفحه نمايشگر پوشش شبکه نشان داده مي شود.
توجه داشته باشيد که پوشيده شدن آنتن با دست و يا نزديکي وسايل و قطعات فلزي به گوشي باعث افت سيگنال و خالي شدن سريع تر باتري گوشي مي شود.
در انتها لازم به ذکر است که در شرايط آزمايشگاهي حساسيت و قدرت گيرندگي بسياري از گوشي ها با يکديگر برابر است. در حالي که کاربران بر قدرت بيشتر بعضي از گوشي ها پافشاري مي کنند. غير از تفاوت کارخانه ها به نظر مي رسد مقداري از باورها نيز به تلقين ها و شايعات کاربران برمي گردد.
منبع:دنياي کامپيوتر و اينترنت/ن