جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
تاثير اينترنت بر فضاي دانشگاهي (1)
-(0 Body) 
تاثير اينترنت بر فضاي دانشگاهي (1)
Visitor 321
Category: دنياي فن آوري
اينترنت آنقدر در سرعت، راحتي و کيفيت انجام کارها و ارتباطات روزمره ما تاثير داشته است که تصور دنيايي بدون آن بيشتر به کابوسي غير قابل تصور شبيه است تا به واقعيتي که دو دهه پيش کاملا طبيعي مي نمود. تکنولوژيي که اولين بار 20 سال پيش براي آزمايشگاه تحقيقاتي " سرن " به کار گرفته شد به ميزان عميقي بر کل فضاي ارتباطات دنياي امروزي اثر گذاشته است. فضاي دانشگاهي هم از اين تاثير عميقا بهره برده است که در اين نوشتار به آن مي پردازيم.
فضاي دانشگاهي را شايد بتوان به دو جز کلي تدريس و تحقيق تقسيم کرد؛ دو جزئي که اساسا هدف وجودي دانشگاه ها است. اينترنت بر هر دو تاثير به سزايي گذاشته است.

? تاثير اينترنت بر نحوه و کيفيت تدريس

هنوز هم کلاس هاي درسي در بسياري از دانشگاه ها به همان شکل سنتي برگزار مي شود. حضور فيزيکي استاد و دانشجو در کلاس هاي درس هنوز هم در بسياري از دانشگاه ها غير قابل اجتناب است. اما با افزايش سرعت اينترنت و فراهم آمدن امکان دريافت صوت و تصوير با کيفيت بالا، تعدادي از دانشگاه هاي معروف دنيا اقدام به ضبط سخنان استاد ها حين کلاس درس و گذاشتن آن بر روي اينترنت جهت عرضه آن به عموم کرده اند.
بدين ترتيب اگر احيانا دانشجويي از حضور در کلاس درسي باز ماند، براحتي مي تواند خودش را به بقيه همکلاسي هايش برساند. دانشجو ديگر نه تنها نگران جزوه برداشتن از تخته نيست، بلکه با در دست داشتن ويديوي کامل کلاس، مي تواند با خيال راحت به آنچه استاد تدريس کرده است گوش دهد.
اما شايد بتوان کسب ارزان علم با کيفيت بالا براي علاقه مندان در سراسر دنيا را مهم ترين تاثير اين اقدام دانست. بدين ترتيب دانشجو هاي علاقه مند از دانشگاه هاي ديگر و يا حتي از ديگر کشورها، که شايد شرايط حضور در دانشگاه هاي طراز اول جهان را ندارند، قادر خواهند بود بدون پرداخت هزينه هاي گزاف، در حد شاگرداني که در کلاس درس اين استادان حضور فيزيکي دارند، از علم و دانش بهره مند شوند.

? ارتباط راحت تر بين استاد و شاگرد

اينترنت بر روي کيفيت تحصيل هم تاثيرات بسزايي داشته است. دريايي از اطلاعاتي که از طريق اينترنت به راحتي قابل دسترس است براي دانشجو به اين معناست که به محض پيدايش سوالي در ذهنش به جاي پرسيدن آن از استاد و يا سال بالايي ها، آن سوال را «گوگل مي کند».حضور اينترنت روابط شاگرد و استادي را هم دستخوش تغييراتي کرده است که آسان تر و سريع تر شدن اينگونه روابط از اين جمله است. اينترنت ارتباط دانشجو و استاد را از هميشه آسان تر و سريع تر کرده است. ترکيب نامه الکترونيکي و امکان دريافت شنيداري و ديداري درسهاي استادان از طريق اينترنت، آموزش از راه دور را از گذشته (که به صورت مکاتبه اي انجام مي شد) آسان تر کرده است.
دانشجو مي تواند تابستان را در ايران در حاليکه مشغول کار تمام وقت است بر روي پايان نامه فوق ليسانس اش از دانشگاهي در لندن کار کند، پايان نامه اش را به صورت الکترونيکي براي يک ناشر بفرستد، از راه دور چاپ کند و تسليم دانشگاه کند.
امکان کنفرانسِ ويدئويي، ارسال متن هاي الکترونيکي و ديدن درس هاي استادها، حضور فيزيکي را براي بسياري از رشته هاي غير عملي به امري غير ضروري بدل ساخته است. دانشجويان مي توانند بدون بيرون آمدن از خانه تمرين هاي خود را از اينترنت دريافت کنند و جواب هاي خود را به صورت الکترونيکي براي استاد پست کنند. در برخي موارد افرادي که به دلايل مختلف نظير داشتن خانواده، کار تمام وقت، دوري مسافت و غيره نمي توانند در دانشگاه حضور فيزيکي داشته باشند، مي تواتند دوره يک تخصص را بدون آنکه حتي قدمي در دانشگاه بگذارند از راه دور و از طريق اينترنت بگذرانند.
اينترنت بر روي کيفيت تحصيل هم تاثيرات بسزايي داشته است. دريايي از اطلاعاتي که از طريق اينترنت به راحتي قابل دسترس است براي دانشجو به اين معناست که به محض پيدايش سوالي در ذهنش به جاي پرسيدن آن از استاد و يا سال بالايي ها، آن سوال را از گوگل مي کند.
جامعه هاي اينترنتي و تالار هاي گفتمان (فروم ها) امکان بحث و مبادله اطلاعات براي مخاطبان با علايق يکسان را فراهم آورده است. وبلاگ هاي غير شخصي تبادل علايق علمي مشابه، نوشتن و انتشار غير رسمي مقالات را بين دانشجويان فراهم کرده است. پيدايش کتاب هاي الکترونيکي که قابل بارگزاري از اينترنت اند، پتانسيل جستجو و حمل آسان جزوات و متون درسي را براي دانشجوها فراهم کرده است.
ادامه دارد....
منبع:اخبار و مقالات فناوري اطلاعات
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image