جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بند ناف آي‌بي‌ام با جنگ جهاني بريده شد
-(3 Body) 
بند ناف آي‌بي‌ام با جنگ جهاني بريده شد
Visitor 249
Category: دنياي فن آوري

رايانه در هزارتوي تاريخ (4)

پرسي لاگيت يكي ديگر از اين افراد بود. وي حسابداري بود كه در شهر دوبلين پايتخت ايرلند فعاليت مي كرد و به طور مستقل يك رايانه مكانيكي قابل برنامه ريزي طراحي كرده بود. اين رايانه به طور موفقيت آميزي به كار گرفته شد و تا سال 1909 به خوبي كار مي كرد.
در اواخر سال 1880ميلادي ،‌ هرمن هلريث آمريكايي موفق به اختراع روشي براي ذخيره سازي اطلاعات شد تا اين اطلاعات توسط يك ماشين قابل خواندن باشد. وي در ادامه دستگاه توليدي خود را با سيستم كارت هاي پانچ شده سازگار كرد و آن را در سيستم راه آهن براي تنظيم مسير مسافران و تسهيل فرايند صدور بليط آنان به كار گرفت.
او در همين راستا ماشين ديگري به نام tabulator يا جدول نويس ابداع كرد. مجموعه اختراعات وي موجب شكل گيري صنعت مدرن پردازش اطلاعات شد و نام او را در جهان بلند آوازه كرد.
در دستگاه هاي ساخت وي از روش هاي جديدي براي انتقال اطلاعات و انجام محاسبات مختلف استفاده مي شد كه اين فرايند ها را سريع تر مي كرد.

ماشين هاي اختراع شده توسط هلريث در جريان سرشماري سال 1890 امريكا مورد استفاده قرار گرفت و اين امر موجب صرفه جويي قابل ملاحظه در هزينه هاي اين كار و همچنين بالارفتن سرعت جمع آوري اطلاعات و نظام مند كردن آنها شد.
وي در نهايت شركتي را به همين منظور تاسيس كرد كه بعدها IBM نام گرفت و شهرت جهاني به دست آورد. آي بي ام هم اكنون بعد از يك قرن فعاليت كماكان از شركت هاي بزرگ فناوري در امريكا و جهان محسوب مي شود.
IBM فناوري كارت هاي پانچ شده را بهبود بخشيد و آن را به يك ابزار قدرتمند براي پردازش اطلاعات تجاري و توليد تجهيزات مرتبط اداري و تجاري مبدل كرد. آي بي ام تا دهه 1950 كماكان از اين فناوري البته در اشكال پيشرفته تر استفاده مي كرد ، هر چند با قدرتمندتر شدن رايانه ها و بهبود كارآيي انها ديگر احتياجي به استفاده از كارت هاي پانچ شده نبود.
استفاده از اين فناوري در طول جنگ جهاني دوم هم به طور گسترده ادامه داشت و از كارت هاي پانچ شده براي محاسبات مخفيانه جنگي و پردازش اطلاعات به طور گسترده استفاده مي شد. در سال 1943 و در بحبوحه جنگ جهاني دوم دولت آمريكا طرحي سري براي ساخت دستگاهي را آغاز كرد كه بتواند مكالمات رمزنگاري‌شده آلماني‌ها را رمزبرداري كند.
اين مسئوليت را شركت IBM و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند كه سرانجام به ساخت دستگاهي به نام ASCC در سال 1944 انجاميد.
اين دستگاه پنج تني كه 15 متر درازا و 2?5 متر بلندي داشت، مي‌توانست تا 72 عدد 24 رقمي را در خود نگاه دارد و با آن‌ها كار كند. دستگاه با نوارهاي سوراخدار برنامه ‌ريزي مي‌شد و همه بخش‌هاي آن مكانيكي يا الكترومكانيكي بود.
نكته جالب توجه در اين دوره همكاري شركت آمريكايي آي بي ام با آلمان نازي براي كسب منافع تجاري بود. پيروزي حزب ناسيونال سوسياليست نازي در انتخابات سال 1933 و به قدرت رسيدن آدلف هيتلر ، آغازي بود برهمكاري هاي مشترك آي بي ام با دولت آلمان نازي . به طوري كه كه رئيس وقت آي بي ام توماس جي واتسون درست در روزهاي نخست به قدرت رسيدن هيتلر قراردادهاي كاري گسترده اي را با دولت رايش منعقد ساخت، همكاري كه تا تا پايان دوران جنگ جهاني دوم همچنان ادامه داشت .
اين قراردادهاي كاري به قدري براي آي بي ام پرسود و با اهميت بودند كه آلمان نازي را به بزرگترين خريدار محصولات آي بي ام در خارج از خاك ايالات متحده تبديل كرد.
نام هرمان هولريث رئيس وقت آي بي ام كه خود يك دو رگه آمريكايي – آلماني بوده و از او به عنوان كليدي ترين رهبر آي بي ام ياد مي كنند با تمامي اتفاقات جنگ جهاني دوم عجين شده است . دوراني كه بي شك آلمان نازي و هم پيمانانش دولت‌هاي ژاپن و ايتاليا بزرگترين دشمنان آمريكا به شمار مي آمدند، شركت آي بي ام براي كمك به حكومت رايش سوم در رسيدن به اهداف جنگ طلبانه اش از هيچ تلاشي دريغ نكرد.
توماس واتسون دو بار در سالهاي 1933 و 1939 براي پيگيري روند توليد محصولات به شعبه آي بي ام در آلمان سفر كرده بود . ساختار پانچ كارتها در آن دوران توسط خود آي بي ام يا نماينده آن درخاك برلين به نحوي دستكاري شده بودند كه اطلاعات مورد نياز نازيها به خوبي استخراج مي شد . اين دستگاه ها در سال هاي جنگ دوم جهاني فرايند تشخيص هويت ، محروميت، ضبط اموال، تبعيد ، زنداني كردن و در نهايت قتل عام صدها هزار نفر را سرعت مي بخشيدند.
طراحي و ساخت پانچ كارتها مدام تغيير مي كرد به طوريكه به عنوان نمونه ، يكي از انواع پانچ كارتهاي ساخته شده داراي قابليت طبقه بندي اطلاعات بر اساس مذهب ، مليت و زبان مادري افراد بود .
استفاده از پانچ كارتها در حالي صورت مي گرفت كه بدون استفاده از اين تكنولوژي ، استخراج اطلاعات مورد نياز آلماني ها كه ظرف مدت 48 ساعت در اختيارشان قرار گرفت ، نزديك به 2 هفته به طول مي انجاميد.
منبع:خبرگزاري فارس
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image