6) ميزکار مجازي يکپارچه
ويژگي Terminal Service سالهاست که در ويندوز سرور در دسترس است اما ويندوز سرور 2008 R2 يک ميزکار مجازي يکپارچه و پيشرفته را ارائه کرده است. اين ويژگي دو مزيت دارد؛ اول اينکه برنامههاي ميزبان در منوي استارت ظاهر ميشود و اين حالت برنامههايي که بهصورت محلي بر روي سرور نصب شده است نيز صادق است. براي کاربر تفکيک برنامههاي نصب شده قبلي و اختصاصي کاربر کمي دشوار بود، اما هم اينک ويندوز سرور 2008 R2 اين تفکيکپذيري را انجام داده است. مزيت دوم اين است که توابع گرافيکي (برخي توابع I/O مانند صفحه کليد و يا ماوس) اينک از طريق ميزکار کاربر اداره خواهد شد. اين بدين معناست در هر با ارتباط با سرور از راه دور از منابع کمتري از سرور استفاده خواهد شد و بنابراين ميتوان از اين منابع به شکل کارآمدتري استفاده کرد.
7) بهرهمندي از تکنولوژي Branch Cache
استفاده از تکنولوژي Branch Cache يکي از بهترين ويژگيهاي جديد در ويندوز سرور 2008 R2 ناميده ميشود. ايده پشت پرده اين ويژگي جهت بالا بردن کارآيي ارتباطات در محيط WAN به وجود آمده است، به اين ترتيب که فايلهايي که بر روي سرور قرار گرفته است و کاربران در دفاتر و شعب مختلف بايد به آنها دسترسي داشته باشند مشترک ميشود. پيمودن مسير از مبدا تا مقصد و در دسترس قرار دادن فايلها بهصورت جداگانه براي هر کاربر مستلزم بالا بودن سرعت ارتباط و به هدر رفتن پهناي باند ميشود. از اين رو اين تکنولوژي به اشتراکگذاري فايلها بين چندين کاربر بهصورت مشترک را پيشنهاد ميدهد. اين تکنيک ميتواند کمک بزرگي به کاهش هزينههاي پهناي باند در سرور اصلي باشد و تنها در صورت تغيير فايل اصلي در سرور اين مسير بايد از اول پيموده شود.
8) ويندوز سرور Backup
يکي از دغدغههاي شرکتها براي اطمينان خاطر از روند کار سرورهاي اطلاعاتي تهيه نسخه پشيبان و استفاده از آن در شرايط اضطراري و ضروري است. استفاده از برنامههاي جانبي مانند Acronis وSymantec Gost براي تهيه نسخه پشتيبان و يا برنامه همراه با ويندوز (NTBACKUP) يکي از راهکارهاي پيش روي شرکتها بوده است. اما زماني که ويندوز سرور 2008 به بازار آمد فاقد برنامه تهيه نسخه پشتيبانگيري بود و براي بسياري از شرکتها استفاده از نرمافزارهاي جانبي بسيار سنگين بود و مايکروسافت در نسخه جديد ويندوز سرور 2008 R2 نيز مجددا برنامه حرفهاي (NTBACKUP) را به اين مجموعه اضافه کرده است و از نظر قابليتهاي نسخههاي قبلي مورد اطمينانتر و پيشرفتهتر است و براي راهاندازي سيستم پشتيبانگيري يکي از ابزارهاي معقول تبديل شده است.
9) بهترين روشهاي آناليز و تجزيه تحليل
در حال حاضر مايکروسافت نسخهاي از برنامه اختصاصي خود با نام (The Best Practices Analyzer) را براي IIS ارائه کرده است پيش از اين اين برنامه بهصورت يکي از افزونههاي مايکروسافت بود، اما با گذشت زمان و استقبال کاربران حرفهاي از اين ابزار براي روشهاي آناليز مايکروسافت آن براي ويندوز سرور R 22008 بهصورت رايگان و مستقيم درنظر گرفته است به طوري که اکنون ميتوان تجزيه و تحليل سرويسهاي مختلف سرور مانند IIS ،SQL Server و ISA Server را با چنين ابزارهايي انجام داد.
10) Hyper-V
قبلاً هم اشاره کرده بودم Hyper-V با طراحي دوباره توانايي پشتيباني از 32 پردازنده را دارد، اما اين بار ميخواهم به يکي ديگر از برجستگيهاي اين برنامه اشاره کنم. از مهمترين مسايلي که ممکن است هنگام استفاده از تکنولوژيهاي مجازيسازي در پيش داشته باشيد انجام نقلوانتقال از يک ميزبان مجازي به يک ميزبان ديگر است، اين اتفاقيست که ممکن است براي هر کاربري پيش آمده باشد و با سپري شدن زماني کوتاه يا بلند به هدف خود رسيده باشيد. اين بار انجام چنين نقل و انتقالي در Hyper-V بدون وقفه و يا به عبارتي بدون Downtime انجام خواهد شد، قابليت کوچک ديگري که به برجستگي اين ابزار ميافزايد اضافه کردن هارد مجازي به ماشين مجازي بدون نياز به بارگذاري و يا ريست کردن مجدد ويندوز است.
منبع:www.itna.ir /ن