به تدريج تمام وسايلمان رژيمي مي شود، تلويزيون هايمان، پخش کننده يمان و حالا هم نوبت به کامپيوترهايمان رسيده است که رژيمي شود. البته حکايت رژيمي شدن کامپيوترهاي دسکتاپ از زماني شروع شد که شرکت Apple کامپيوترهاي جمع و جور iMac خود را روانه بازار کرد تا همه را غافلگير کند و با آن که کلي ازافراد جهان با ديدن اين سري از محصولات Apple غافلگيرشدند، اما به دليل قيمت بالا (دست کم در ايران) نتوانستند کارکردن با اين محصولات را تجربه کنند. پس از اين موضوع نيز شرکت هايي مانند مايکروسافت، نمونه هاي مختلفي از کامپيوترهاي جمع و جور خود را معرفي کردند، اما تا امروزهيچ کدام ازاين محصولات به توليد انبوه نرسيد و به فراموشي سپرده شد، اما مدتي است که شرکت MSI حسابي عزم خود را جزم کرده و مدل هاي متنوعي از کامپيوترهاي جمع وجور خود را با پردازنده هاي کم مصرف Atom،Athon x2 و Pentium Dual Core وارد بازار کرده است تا به اين ترتيب در زمينه کامپيوترهاي دسکتاپي جمع و جور کارتازه اي را با شرکت Apple شروع کند (البته با سيستم عامل ويندوز). با توجه به اين موضوع، تصميم گرفتم مدل AE1900B اين سري ازمحصولات MSI را که به نام All In On Touch PC نيز معروف هستند، بررسي کنم.
شکل ظاهري
اگربخواهيم دريک کلام شکل ظاهري AE1900 را توصيف کنم، بايد بگويم يک مانيتور 18/5 اينچي با يک فريم شيشه اي است که حدود پنج سانتي متر ضخامت دارد. اولين چيزي که بعد از قراردادن AE1900 روي ميز خودنمايي مي کند، صفحه نمايش 18/5 اينچي اين محصول است که تقريباً تمام سطح جلويي دستگاه را به خود اختصاص داده است، اطراف صفحه نمايش دستگاه يک فريم مشکي پيانويي قرار دارد که روي آن مارک تجاري جديد شرکت MSI ولوگوهاي پردازنده Atom وفناوري SRS Powered تعبيه شده است. MSI براي جذابيت اين محصول، قسمت پاييني فريم اطراف صفحه نمايش را حدود چند سانتي متر ادامه داده و روي آن از پوشش آلومينيومي استفاده کرده است تا ديودنوري سبز رنگي که وسط اين بخش قرار دارد، بيشتر به نظر برسد. البته در اين ميان مهندسان اين شرکت يک کار جالب نيزانجام داده اند که به نظرم جاي تحسين دارد. اين شرکت با ايجاد يک فرورفتگي در بخش پاييني فريم دستگاه، فضايي کوچک براي خروجي صداي بلندگوها تعبيه کرده که با کمي دقت مي توانيدآن را مشاهده کنيد. دراطراف فريم مشکي رنگ نيزيک قاب پلاستيکي شفاف قرار دارد که به عنوان پايه دستگاه و بخش محافظ دوربين اينترنتي استفاده مي شود. بخش پشتي دستگاه نيزمانند فريم اطراف صفحه نمايش از جنس پلاستيک مشکي پيانويي است که به راحتي اثرانگشت شما را ثبت مي کند! دراين بخش علاوه بر امکانات ارتباطي که در بخش پاييني سمت راست دستگاه قرار دارد، يک پايه نگه دارنده لولايي نيز در وسط دستگاه تعبيه شده که دستگاه را مانند يک قاب عکس ديجيتال روي ميزکار شما نگه مي دارد. البته اين پايه چندان قابل تغيير نيست، به همين دليل سعي نکنيد زياد آن را باز کنيد، به جزتمام موارد گفته شده دراين بخش فضايي نيز براي ورودي هواي فن چهارسانتي متري پردازنده و خروجي هوا در نظر گرفته شده است.
امکانات و ويژگي هاي دستگاه
AE1900 برخلاف ابعاد جمع وجور، داراي امکانات ارتباطي قابل قبولي است. درسمت راست دستگاه به ترتيب پنج کليد مديريتي براي روش کردن دستگاه، افزايش و کاهش صدا وتنظيم نورصفحه نمايش وجود دارد. البته به جز اين موارد، يک ديودنوري آبي رنگ نيز براي تشخيص فعال بودن هارد ديسک دراين قسمت قرار دارد. سمت چپ دستگاه نيز از امکانات ارتباطي بي بهره نمانده است. در اين بخش علاوه بر درايو نوري يک اسلات کارت خوان حافظه با قابليت پشتيباني از کارت هاي حافظه MMC,MS,SD و XD و دو پورت USB وجود دارد. تعدادي از امکانات ارتباطي دستگاه مانند دو پورت USB2.0، پورت کارت شبکه گيگابيتي، خروجي و ورودي 3/5 ميلي متري صدا و کانکتور آداپتورنيزدربخش پشتي دستگاه قرار دارد (البته کانکتوربرق از پورت هاي ديگر کمي فاصله دارد). علاوه بر اين، يک دوربين 1/3 مگاپيکسلي به همراه ميکروفون در سمت بالاي صفحه نمايش دستگاه تعبيه شده که براي گفت و گوي اينترنتي کاربرد دارد. يکي از ويژگي هاي کاربردي که به عنوان قابليت Optional (اختياري) روي دستگاه وجود دارد، ويژگي صفحه نمايش لمسي است که به کاربرامکان مديريت دستگاه را مي دهد. البته اين ويژگي به دليل وجود پردازنده نه چندان قدرتمند Atom در بعضي موارد داراي کمي تاخير است. با وجود اين، در بسياري از موارد اين ويژگي شما را به صفحه کليد وماوس بي نياز مي کند. شرکت MSI براي افزايش راندمان اين قابليت يک قلم پلاستيکي قرار داده که باعث کاهش خطاي کاربر در انتخاب آيکون ها و گزينه هاي مختلف مي شود. داخل جعبه علاوه بر دستگاه، يک صفحه کليد، ماوس، آداپتور 65 وات (19 ولت 3/42 آمپر)، درايور دستگاه و ديسک نوري Recovery دستگاه وجود دارد.
![](/userfiles/Article/1389/10%20mehr/03/2416841.jpg)
مشخصات فني
AE1900 به پردازنده چهار هسته اي Atom330 با فرکانس کاري 1/66 گيگاهرتز مجهز است (البته اين پردازنده داراي دوهسته واقعي است که با فناوري HT به صورت پردازنده چهار هسته اي شناخته مي شود). اين پردازنده به 512 کيلوبايت حافظه L2 براي هر هسته واقعي خود مجهز است که باعث ارتقاء کارآيي آن نسبت به سري ديگري از پردازنده هاي Atom شده است. اين دستگاه مانند بيشتر نت بوک ها از چيت ست پل شمالي Intel 945GC و پل جنوبي ICH7 بهره مي برد که از کارايي وامکانات استانداردي برخوردار است. اين چيت ست (945GC) به پردازنده گرافيکي مجتمع GMA950 مجهز است که قابليت پشتيباني از رابط گرافيکي Directx 9 وفناوري سايه زني نسخه دو را دارد. اين پردازنده گرافيکي به چهار واحد سايه زني پيکسلي و يک واحد راسي مجهز است و حداکثر ازهشت مگابايت حافظه DDR2 پشتيباني مي کند. بر اساس اطلاعات ارائه شده، پردازنده گرافيکي AE1900 در فرکانس چهارصد مگاهرتز کار مي کند که بيشتر براي کاربردهاي اداري و تماشاي تصاوير ويدئويي غير HD مناسب است. MSI در AE1900 از دو گيگا بايت حافظه DDR2 800 استفاده کرده که درفرکانس 533 مگاهرتز فعاليت مي کند (اين موضوع به دليل محدويت چيت ست و فرکانس 533 مسيرFSB پردازنده است). با آن که در اين محصول از صفحه نمايش 18/5 اينچي استفاده شده، اما به دليل محدوديت هاي پردازنده گرافيکي، حداکثر دقت صفحه نمايش اين سيستم به 1366x 768 پيکسل مي پيکسل مي رسد. درايو نوري GT10N اين محصول متعلق به شرکت LG وHitachi است که از انواع فرمت هاي ديسک نوري موجود در بازارپشتيباني مي کند.
به دليل فضاي محدود، شرکت MSI از يک هاردديسک 2/5 اينچي شرکت WD با ظرفيت 250 گيگابايت و هشت مگابايت حافظه داخلي در AE1900 استفاده کرده است که پلاترهاي آن در سرعت 5400 دوردر دقيقه کار مي کنند و ميانگين زمان تاخير آن به 5/5 ميلي ثانيه مي رسد.
تست دستگاه
تا اينجا، بخش تئوري ماجرا بود، اما بعد از اين بخش عملي شروع مي شود. با آن که AE1900 داراي يک ديسک نوري Recovery ويندوزXP است، اما تصميم گرفتم سيستم عامل جديد Windows7 را روي آن نصب کنم تا کارايي و هماهنگي آن را درسيستم عامل جديد مايکروسافت بررسي کنم. بعد از نصب ويندوز و درايورهاي سيستم در اولين مرحله به سراغ Windows Experience Index رفتم. در اين بخش سيستم توانست امتياز کل 2/1 را به دست آورد که براي يک سيستم مبتني بر پردازنده Atom و کارت گرافيکي مجتمع GMA 950 امتياز قابل قبولي است. البته دراين بخش بيشترين امتياز مربوط به هاردديسک ( امتياز 5/6 ) وکمترين امتياز مربوط به بخش Graphics پردازنده گرافيکي (2/1) بود.
براي شروع تست به سراغ نرم افزار معروف Cinebench R10 که يکي از گزينه هاي مناسب براي بررسي قدرت پردازنده مرکزي است، رفتيم. دراين حالت پردازنده Atom 330 توانست در حالت تک هسته اي امتياز کل 545 و درحالت چند هسته اي امتياز 1543 را به دست آورد. براي آن که امکان مقايسه بيشتري را داشته باشيد، بايد بگويم يک پردازنده Core i5 750 به ترتيب در حالت تک و چند هسته اي امتياز 3605 و 11563 را به دست آورده است. برنامه Wprime نيز مانند Cinebench R10 فشار زيادي را به پردازنده وارد مي کند به طوري که هنگام تست دماي پردازنده مرکزي دستگاه به 61 درجه سانتي گراد رسيد و صداي فن به خوبي شنيده مي شد. در اين مرحله AE1900 در حالت تست 32 و 1024 ميليون محاسبه به ترتيب زمان 62/462 و 2757/797 ثانيه را به دست آورد
(پردازنده Core i5 750 به ترتيب زمان 11/356 و 360/095 ثانيه را ثبت کرد).
در آخرين مرحله از تست پردازنده از برنامه معروف Paint.NET که براي ويرايش تصاوير کاربرد دارد، استفاده کردم. در اين حالت، پردازنده سيستم توانست زمان 184928 ميلي ثانيه را دراين برنامه به دست آورد (در اين زمان به دست آمده براي Core i5 750 حدود 28056 ثانيه بود).
امتياز کل 2011 در نرم افزار PC mark 2005 نشان دهنده اين موضوع است که AE1900 انتخاب مناسبي براي مصارف اداري و کاربردهاي روزمره است و نبايد انتظار زيادي از اين سيستم داشت (اما اين دستگاه شما را نااميد نخواهد کرد). پس از بررسي کارايي کلي سيستم به سراغ بررسي پهناي باند حافظه رفتم که در اين تست، سيستم جمع وجور شرکت MSI توانست در برنامه Everst Ultimate نتايج جدول يک را به دست آورد.
براي بررسي کارايي هاردديسک و سرعت انتقال پورت USB از نرم افزار HD Tune نسخه 2/55 استفاده کردم که در اين حالت AE1900 توانست نتايج خوبي را ثبت کند (جدول 2) ( رديف دوم جدول نتايج فلش درايو Team Group است). درنرم افزار Nero CD Speed نسخه 4.7.7.16 درايو نوري دستگاه توانست با وجود يک ديسک نوري DVD اورجينال (زيرنقره اي) به ترتيب سرعت 5.78X (حالت ميانگين)، 7.63X(حداکثر سرعت) و زمان دسترسي اتفاقي 138 ميلي ثانيه را به دست آورد ( براي مقايسه به مقاله تست درايونوري Samsung مراجعه کنيد). براي بررسي قابليت پخش تصاوير ويدئويي، يک فايل استاندارد را با فرمت WMVروي اين دستگاه اجرا کردم که دستگاه بدون مشکل توانست فايل را پخش کند، اما درپخش تصاويرHD و Full HD صداي دستگاه دچار مشکل شده وازتست پخش تصاوير HD صرفنظر کردم.
| خواندن( مگابايت درثانيه) | نوشتن(مگابايت درثانيه | کپي (مگابايت درثانيه) | زمان تأخير(نانوثانيه) |
حافظه | 2658 | 2838 | 2037 | 1/104 |
L1 | 24085 | 25434 | 25426 | 9/1 |
L2 | 4258 | 6452 | 5904 | 9/11 |
| ميانگين انتقال اطلاعات | زمان دسترسي | BURST Rate | ميزان درگيري پردازنده |
نتايج | 5/56 مگابايت درثانيه | 17ميلي ثانيه | 6/96 مگابايت درثانيه | 2/2 درصد |
4/18 مگابايت درثانيه | 8/0 ميلي ثانيه | 7/16 مگابايت درثانيه | 6/2 درصد |
منبع:عصرشبكه 98 /ن