جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کاوشي در ابونتو(Ubuntu): وسايل جانبي، مجازي سازي، نتايج
-(8 Body) 
کاوشي در ابونتو(Ubuntu): وسايل جانبي، مجازي سازي، نتايج
Visitor 413
Category: دنياي فن آوري
در اين مقاله ، پشتيباني سخت افزار در لينوکس را بررسي مي کنيم، و چگونگي کمک کردن ( يا کمک نکردن) نرم افزار مجازي سازي(1) را بحث خواهيم کرد.

پشتيباني سخت افزار
 

پشتيباني( يا عدم پشتيباني) سخت افزار و رانش گر(2) مسئله اي است که مي تواند اعصاب کاربران را خرد کند. نگارش هاي مختلف لينوکس در اين مورد سوء شهرت پيدا کرده اند، و البته اين سوء شهرت بي دليل نيست. با آن که ما در آزمايش هاي خود در مورد بسياري از وسايل جانبي مشکلي نداشتيم، راه اندازي بعضي از آنها واقعاً وقت گير و گاهي ناممکن بوده است. به عنوان مثال، يک دوربين عکاسي ديجيتال را وصل کرديم، برنامه پيش فرض آن(F-Spot Photo Manager ) را باز کرديم، و عکس ها را بدون هيچ مسئله اي وارد کامپيوتر کرديم. اما همه تلاش هاي ما براي راه اندازي يک چاپگر بي ثمر بود. پس از بررسي به اين نتيجه رسيديم که چاپگرمان هنوز از لينوکس پشتيباني نمي کند.
سازنده چاپگر هيچ رانش گري براي لينوکس فراهم نساخته بود، و هيچ راه حلي نيز ارائه نکرده بود. ما يک چاپگر جديد و يک کامپيوتر با يک سيستم عامل نو داشتيم، اما اين دو ناسازگار بودند. يک مسئله متداول است. هرگاه يک وسيله جانبي را به کامپيوتر لينوکس خود وصل مي کنيد نمي دانيد که آيا کامپيوترتان آن را شناسايي خواهد کرد يا نه، و حتي اگر آن را شناسايي کند، آيا آن وسيله جانبي با امکانات کامل خود کار خواهد کرد يا نه.

در اينترنت، سايت هايي وجود دارد که در آنها مي توانيد دريابيد که کدام وسايل تحت پشتيباني نگارش لينوکس شما هستند، اما هميشه اين بخت را نداريد که يک وسيله پشتيباني شده بخريد. جامعه بزرگي از کاربران لينوکس در اينترنت وجود دارد که مي توانند در حل مسائلي که با آنها برخورد مي کنيد به شما کمک کنند، اما گاهي_ همچون مورد چاپگر ما_ کسي نمي تواند به شما کمک کند.
در چنين وضعيتي چه مي توان کرد؟ اگر براي يک مسئله رانش گر هيچ راه حلي نيافتيد، بهترين کاري که مي توانيد انجام بدهيد استفاده از نرم افزارهاي مجازي سازي است.

مجازي سازي
 

نرم افزار مجازي سازي به شما امکان مي دهد که برنامه هاي کاربردي غير لينوکس( معمولاً ويندوز) يا سيستم عامل هاي ديگر را در داخل لينوکس به اجرا در بياوريد. رک و راست، نرم افزار مجازي سازي عالي است، و بسياري از مسائل سازگاري اي را که کاربران لينوکس با آنها برخورد مي کنند حل مي کند.
Wine يکي از ابزارهاي مجازي سازي شناخته شده است، که آن را تحت مخزن نرم افزار Add/Remove در ابونتو مي توانيد بيابيد. Wine در ميان ابزارهاي مجازي سازي به اين دليل مطرح شده است که به جاي آن که به شما امکان بدهد که يک سيستم عامل کامل را داخل يک سيستم عامل ديگر به اجرا در آوريد، به شما امکان مي دهد که بعضي از برنامه هاي کاربردي را در داخل آن اجرا کنيد. به عنوان مثال، هر گاه Wine نصب شده باشد، اگر بخواهيد يک برنامه کاربردي ويندوز را به اجرا در آوريد، کافي است روي آن برنامه کليک - راست کنيد و گزينه Open With " Wine Windows Program Loader" را انتخاب کنيد.
با آن که حلال مسئله است، يک عيب بزرگ دارد: از همه برنامه هاي ويندوز پشتيباني نمي کند. در حقيقت، براي اين که API هاي همه برنامه ها بتوانند با Wine به اجرا در بيايند بايد با دست بازسازي شوند که عملياتي است که وقت سازندگان را مي گيرد. برنامه هاي پر طرفدار ويندوز، مانند آفيس مايکروسافت، به خوبي پشتيباني شده اند، اما اگر يک برنامه کمتر شناخته شده داشته باشيد احتمالاً در اجراي آن به موفقيت دست پيدا نخواهيد کرد.

خوبي Wine آن است که به شما امکان مي دهد که برنامه هاي پشتيباني نشده را بدون استفاده از يک نرم افزار مجازي ساز يک سيستم عامل ديگر به اجرا در آوريد. افزون بر اين، رايگان است.
دو نرم افزار مجازي سازي قدرتمند عبارتند از Crossover( که بر بنياد Wine است) و VirtualBox( که اتفاقاً در مخزن Add/Remove قرار دارد). اگر پروانه يک سيستم عامل مانند ويندوز اکس پي را داشته باشيد، آن را مي توانيد در يک کامپيوتر مجازي به وجود آمده توسط نرم افزار مجازي ساز نصب کنيد و ويندوز مجازي شده را اجرا کنيد، و سپس نرم افزار کاربردي خود را در داخل آن نصب کنيد و به اجرا در آوريد.
به عنوان مثال، اگر بدون برنامه EXCEL نمي توانيد زندگي کنيد، آن را مي توانيد در ويندوز مجازي به اجرا در آوريد. از آن مهم تر، اگر براي راه اندازي يک وسيله جانبي خود به اجراي رانش گرهاي آن وسيله جانبي در ويندوز نياز داشته باشيد نرم افزار مجازي سازي معجزه مي کند.

نتيجه
 

در چند مقاله گذشته، ابونتو را از منظر کسي که ويندوز را خوب مي شناسد اما درباره لينوکس چيزي نمي داند بررسي کرديم. کارهايي را که ابونتو خوب انجام مي دهد، واقعاً خوب انجام مي دهد. پنجره هاي آن واضح، و جذاب هستند و طرز کاري آسان دارند. تقريباً هر کسي که مدتي با ويندوز کار کرده باشد به آساني مي تواند دريابد که چگونه از مرورگر وب بهره بگيرد، ايميل هايش را بررسي کند، اسنادي شبيه به اسناد آفيس مايکروسافت بسازد، و حتي در ابونتو برنامه نصب کند. اما مسائلي که به طور تاريخي، نگارش هاي مختلف لينوکس را رنج داده است، مانند ناتواني در پشتيباني از بسياري از فرمت هاي اختصاصي و عدم پشتيباني گسترده از انواع گوناگون سخت افزار سبب شده است که حتي ابونتو نيز نتواند به عنوان يک سيستم عامل کامل مطرح شود. حتي کاربران با تجربه نيز به اين نتيجه خواهند رسيد که اجراي بعضي از کارها با لينوکس ناممکن است.
با اين همه، نمي توان اهميت لينوکس در جهان را ناديده گرفت. لينوکس بسياري از مرزها را در نورديده است، و امروزه تعداد وسايل و سيستم هاي کامپيوتري مبتني بر لينوکس، از اسمارت فون ها گرفته تا ابر کامپيوترهاي مورد استفاده براي تحقيقات مهم رو به فزوني است. از همين روست که امروزه بر چسب «Linux-based» را بر روي بسياري از وسايل و سيستم ها مي بينيم.
در مجموع، اگر يک کاربر با تجربه هستيد از لينوکس بهره هاي فراواني مي توانيد بگيريد، و ابونتو يک نگارش عالي براي شروع است. يادگيري لينوکس دست کم براي کاربران جدي کامپيوتر ضروري است. ذهن شما را به امکانات کامپيوتر باز مي کند و نقائص سيستم عامل ها را براي شما نشان مي دهد. بهترين کار آن است که علاوه بر ويندوز، يک نگارش لينوکس را نيز بر روي کامپيوترتان نصب کنيد و از محاسن هر دو سيستم عامل بهره بگيريد.

پي نوشت ها:
 

1)virtualization software
2)driver
 

منبع:ريز پردازنده، شماره 189
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image