مطمئن باشيد اين بستني مزه ماهي نميده و فقط شامل پروتئين هاي برگرفته شده از گوشت ماهي هست. البته بعضي از بزرگان شيلاتي قبلا راجع به امکان توليد بستني ماهي در ايران گفته بودن " توليد صنعتي اين محصول در كشور براي هر مصرفي – چه مصرف داخل و چه صادرات – امكان پذير نخواهد بود." که براي اطلاعات بيشتر ميتونيد به اين آدرس بريد......... و خلاصه اي از خبر :
شيلنا - پايگاه اطلاع رساني شيلات ايران
محققين مؤسسه تحقيقات شيلات ايران طي انجام طرحهاي تحقيقاتي متعدد موفق به توليد بستني با استفاده از پروتئينهاي تغليظ شده ماهي به جاي پروتئين شير شدند.
به گزارش روابط عمومي مؤسسه تحقيقات شيلات ايران پروژه تهيه بستني ماهي براساس اهداف زير انجام پذيرفته است.
- استفاده بهينه از باقيماندههاي قابل مصرف انساني بخشهاي فرآوري و کمک به اقتصاد ملي و بهرهوري
- با توجه به استقبال زياد کودکان ازبستني ميتوان با جايگزيني کنسانتره ماهي به افزايش مصرف آبزيان کمک نمود.
- کمک به صادرات و ارز آوري كشور و افزايش ارزش افزوده محصولات
- کمک به رشد و گسترش استخرهاي گرم آبي و در نهايت کمک مؤثر در زمينه ايجاد اشتغال براي فارغالتحصيلان اين رشته
روش تحقيق:
درضمن پروژه ابتدا کنسانتره پروتئين ماهي فيتوفاگ در 3 مرحله استخراج با فرآيند حرارتي و با کمک حلال ايزوپروپانولاز ضايعات ماهي تهيه گرديد که در نتيجه محصولي با درصد پروتئين 81 درصد و چربي 39/.درصد ايجاد شد که به واسطه ميزان پائين چربي کمترين بوي ماهي را ايجاد ميکند و نکته اقتصادي استفاده بهينه از ضايعات ماهي ميباشد و سپس در فرمولاسيون بستني اقدام به جايگزيني کنسانتره به شير مينمائيم. پس با جايگزيني هر 100 ميليليتر از شير با کنسانتره 10 تيمار ايجاد ميشود حال از اين ده تيمار براساس ارزيابي حسي 3 مورد را انتخاب ميکنيم و در نهايت براي هر تيمار انتخابي هم 3 تکرار انتخاب ميکنيم که در پايان بر روي محصولات توليدي آزمونهاي شيميايي و ميکربي و حسي را انجام ميدهيم.
در فاز دوم اين طرح پس از تهيه کنسانتره اقدام به جايگزيني مقادير مشخص شير گرديد. بطوريکه نه تنها جبران پروتئين حذف شده شير را نمايد بلکه ادعاي تغذيهاي را مطابق با استاندارد تغذيه (سبب افزايش 20 درصد افزايش در موردي که ادعا شده است گردد).
تحقيق به عمل آمده نشان داد که تا افزايش سقف 50 درصد کنسانتره ذائقه پسندي وجود دارد.
توليد بستني از ماهي و ميگو و خرچنگ در کشور ژاپن انجام شده است و به توليد رسيده و در بازار عرضه گشته است و اين کار در کشور ما براي اولين بار صورت پذيرفته است.