جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
وب سرویس رایگان
كاربران اينترنت باهوش‌ترند يا مسوولان فيلترينگ؟

كاربران اينترنت باهوش‌ترند يا مسوولان فيلترينگ؟
Date:1390/11/20

به گزارش جهان به نقل از مشرق، شما به عنوان يك كاربر معمولي اينترنت، ممكن است در اين فضاي مجازي در جست و جوي يك مطلب علمي باشيد، قصد بارگيري يك فايل (موسيقي/برنامه/فيلم/بازي و...) را داشته باشيد، به دنبال جديدترين اخبار و اطلاعات بگرديد، يا بخواهيد سري به شبكه هاي اجتماعي بزنيد.

هيچ فرقي نمي كند در هر حال روزي چندين بار با اين جمله برخورد خواهيد كرد:
"دسترس? به تارنماي فراخوانده شده امكان پذير نم? باشد"
از زمان ورود اينترنت و همه گير شدن آن در كشور ما حدود 10 سال مي گذرد و با توجه به عدم تناسب برخي محتويات موجود در فضاي سايبري با فرهنگ ايراني و اسلامي، در سال هاي اخير مسئولان تصميم به كنترل كاربران در دستيابي به سايت ها و پايگاه هاي اينترنتي گرفتند.

نتيجه اين تصميم، سلب اختيار از كاربران در ورود به برخي سايت ها بود كه از اين اتفاق با عنوان فيلترينگ ياد مي شود. فيلترينگ به خودي خود تدبير كارامدي است چرا كه با وجود حجم گستره اي از سايت هاي منحرف كننده (مستهجن، سياسي و...) در فضاي اينترنت و دسترسي آسان به آنها امكان به انحطاط كشيده شدن كاربران وجود داشت.

اما نكته اي كه فيلترينگ و مسئولين فيلترينگ را زير سوال مي برد، سياست نا معلومي است كه در مسدود كردن سايت ها پيش گرفته اند. گاهي دسترسي به برخي صفحات اينترنتي عليرغم رعايت تمام اصول اخلاقي، امنيتي، سياسي و اسلامي غير ممكن مي شود و اين درحالي است كه در همين لحظه و در حالي كه شما اين گزارش را مطالعه مي كنيد، صدها سايت غير اخلاقي با ترفند هاي زيركانه در حال فعاليت بوده و براي دسترسي به آنها نه به فيلتر شكن احتياج داريد و نه وي پي ان.

بخش قابل توجهي از اين سايت ها كه لحظه به لحظه بر تعداد آنها افزوده مي شود، فارسي زبان بوده و با عناوين محرك و جذاب اقدام به جذب مخاطب مي كنند. جالب اينجاست كه بيشتر آنها در قالب يك پايگاه موسيقي فعاليتشان را آغاز كرده و به تدريج مطالب ديگري نظير كليپ هاي تصويري از خوانندگان غير مجاز، آلبوم تصاوير بازيگران و خوانندگان، عكس هاي نيمه برهنه از زنان و دختران و فيلم هاي مستهجن را در سايت خود قرار مي دهند.

همه چيز وقتي جالبتر مي شود كه متوجه تبليغات گسترده در گوشه و كنار اين سايت ها مي شويد. محصولات ورزشي و رژيمي ، انواع لوازم آرايشي و بهداشتي، لوزام خانگي و... كه به صورت اينترنتي به فروش مي رسند و بيانگر اين نكته هستند كه مخاطبان زيادي در طول روز به اين سايت ها سر مي زنند.

كافيست تا يك ايميل در اختيار مديران اين سايت ها قرار دهيد تا علاوه بر ارسال آخرين فيلم ها و عكس هاي غير اخلاقي، هر روز حجم وسيعي از تبليغات غير قانوني و بدون مجوز كالا هاي قاچاق را به ايميل شما ارسال كنند.
اما اين صفحات چگونه مي توانند بدون هيچ دردسر و تهديدي فعاليت كرده و مخاطبان بيشماري نيز داشته باشند؟ آيا سازمان فيلترينگ فقط براي سايت هاي سياسي حساسيت و سرعت عمل به خرج مي دهد؟ آيا اين سايت ها سيستم تدافعي و امنيتي خاصي دارند كه فيلتر كردنشان غير ممكن است؟ به راستي علت اين امر چيست؟

همه چيز به نقاط ضعف سيستم فيلترينگ برمي گردد.

1-استتار در برابر فيلترينگ
يكي از موارد نظارتي در سامانه فيلترينگ كشور كنترل "لغات" است. يعني به كاربردن برخي كلمات باعث مسدود شدن يك پست خاص يا در نهايت آدرس يك صفحه اينترنتي مي شود. به همين خاطر است كه شما بعد از جست و جوي يك كلمه ممنوعه به صفحه فيلترينگ برمي خوريد. حالا كافيست تا يك تغيير كوچك در ساختار آن لغت اعمال كنيد تا سامانه فيلترينگ ديگر نتواند آن را شناسايي كند. مثلا اگر كلمه روزنامه را يك لغت ممنوعه در نظر بگيريم، مي توانيم به اين شكل آن را بنويسيم: "روز.نا.مه" بدين ترتيب فيلترينگ گمراه شده و نمي تواند آن لغت را رديابي كند. اين ترفند ساده در سايت هاي مستهجن و غير قانوني كاربرد زيادي دارد و بدون هيچ مشكلي تنها با قرار دادن چند علامت اختصاري در يك كلمه حساسيت آن را از بين مي برند.

2-استفاده از آدرس هاي اينترنتي پيچيده
نكته جالب ديگر در مورد سايت هايي كه فراتر از مرز هاي قانوني در حال فعاليت سايبري هستند، اين است كه آدرس اينترنتي گنگ و پيچيده اي دارند. معمولا پسوند هاي اينترنتي رايج در سراسر دنيا com/org بوده و در كشور ما علاوه بر اينها پسوند ir نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. اما در موارد معدود برخي پسوند هاي نا آشنا نيز در آدرس هاي اينترنتي مشاهده مي شود. نظير tk/uk/in و... ظاهرا رد يابي اين آدرس ها كمي دشوار تر از آدرس هاي معمول بوده چرا كه اكثر سايت هاي فوق الذكر، از اين پسوند ها استفاده مي كنند.

3- لغات هدايت كننده
اگر چه سيستم فيلترينگ نسبت به برخي لغات و عبارات حساس بوده و دسترسي به آنها را غير ممكن مي سازد اما با قرار دادن برخي علائم و كلمات خاص به ابتدا يا انتها اين كلمات مي توان آن را در برابر فيلترينگ ايمن كرده و هر آنچه كه مي خواهيد از موتور هاي جست و جو بدست آوريد. در واقع اين لغات وظيفه دارند كه با عبور از فيلترينگ شما را مسقيما به سايت مرجع برسانند. اين فرايند معمولا در مورد سايت هايي كه از آنها به عنوان uploader (بارگزاري فيلم و عكس) استفاده مي شود، كاربرد دارد و به راحتي امكان اپلود(بارگزاري) يا دانلود (بارگيري) را براي كاربر فراهم مي كنند. براي مثال: كلمه موبايل را يك كلمه ممنوعه در نظر بگيريد. اين لغت را مي توان در قالبي شبيه به اين قالب، بارگزاري يا بارگيري كرد: EXAMPLE@mobile

4-لينك هاي آماده
معمولا در حاشيه يك سايت يا وبلاگ، قسمتي وجود دارد تحت عنوان لينك سايت هاي ديگر (link). كه شامل كلماتي مشخص شده بوده با كليك بر رو آن كلمات وارد سايت يا تارنماي مرتبط با آنها مي شويد. اين لينك ها در واقع آدرس هايي است كه حاضر و آماده در اختيار شما قرار مي گيرد.
حالا در نظر بگيريد كه برخي سايت ها با استفاده از آدرس هاي اينترنتي پيچيده اقدام به لينك كردن سايتهاي مستهجن كرده و بر روي سايت خود قرار مي دهند. بدين ترتيب شما حتي نيازي به جست و جو براي مطالب غير اخلاقي نداشته و تنها با عضويت در سايتهاي مذكور، به هر آنچه مي خواهيد دست پيدا مي كنيد.

اين موارد تنها بخشي از ميانبر هاي اينترنتي است كه روزانه توسط هزاران كاربر مورد استفاده قرار مي گيرد، هر روز بر تعداد آنها افزوده مي شود و هيچ كدام از اين كاربران نيز نگران برملا شدن راهكارهاي خود نيستند.

حالا به نظر شما آيا مسئولان فيلترينگ كشور باهوشترند يا كاربران اينترنتي؟

جهان نيوز


Rss Services Print  -(6 Body)  Visitor Count: 1632
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image