|
اخبار كوتاه قم/توليد جامع ترين نرم افزار كتابخانهاي حج/ تفاهم نامه همكاري مركز نور و حوزه علميه خواهران
|
اخبار كوتاه قم/توليد جامع ترين نرم افزار كتابخانهاي حج/ تفاهم نامه همكاري مركز نور و حوزه علميه خواهران
Date:1390/12/18
|
توليد جامع ترين نرم افزار كتابخانهاي حج/ تفاهم نامه همكاري مركز نور و حوزه علميه خواهران
قم - خبرگزاري مهر: توليد جامع ترين نرم افزار كتابخانه اي حج و زيارت، تفاهم نامه همكاري ميان مركز نور و حوزه علميه خواهران منعقد شد، شناخت مردم نسبت به كاركردهاي كتابخانه هاي عمومي در جامعه ضعيف است، عنوان چند خبر كوتاه از قم است.
به گزارش خبرگزاري مهر، با حضور روساي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي و مدير حوزه علميه خواهران تفاهم نامه همكاري ميان اين دو مركز به امضا رسيد.
مدير بخش خدمات فرهنگي مركز نور با اعلام اين خبر، بيان داشت: اين تفاهم نامه با هدف همكاري دوجانبه ميان مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي و مركز مديريت حوزه علميه خواهران در يك مقدمه، دو ماده و در هشت بند تنظيم و به امضاي مديران دو مجموعه رسيده است.
سيد مهدي هاشمي ادامه داد: مشاركت در توليد نرمافزار در قالبهاي كتابخانهاي، چند رسانهاي و تلفن همراه، عرضه ساختارهاي مديريت محتوا در خصوص پايگاه مجلات و كتابخانهها و ارائه مشاوره در شناسايي و اشتراك بانك نرم افزارهاي خارجي، از جمله زمينه هاي همكاري طرفين است.
وي تبادل تجارب پژوهشي، آموزشي و فني و مشاركت و همكاري در تاسيس بانك اطلاعات نرم افزارهاي علوم اسلامي در حوزه هاي علميه خواهران سراسر كشور را از جمله بندهاي ديگر اين تفاهم نامه ذكر كرد و اظهار داشت: مشاركت در تامين نرم افزارهاي اسلامي با تسهيلات ويژه براي پژوهشگران و طلاب و تبادل منابع و متون از ديگر مفاد اين تفاهم نامه است.
انعقاد 15 تفاهم نامه مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي در سال جاري
مدير بخش خدمات فرهنگي مركز نور با بيان اينكه مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي در سال جاري 15 تفاهم نامه همكاري با مراكز علمي و پژوهشي و نهادهاي مختلف كشور منعقد كرده است، يادآور شد: تبادل نرمافزارهاي كاربردي، اتوماسيون و مكانيزاسيون متعلق به هر يك از دو مركز از جمله ديگر بندهاي از اين تفاهمنامه است.
لازم به ذكر است، اين تفاهم نامه همكاري ميان حجتالاسلام دكتر حميد شهرياري، رئيس مركز تحقيقات كاميپوتري علوم اسلامي و حجتالاسلام محمودرضا جمشيدي، مدير حوزههاي علميه خواهران به امضا رسيد.
جامع ترين نرم افزار كتابخانه اي حج و زيارت توليد شد
مدير اطلاع رساني بعثه مقام معظم رهبري از توليد جامع ترين نرم افزار كتابخانه اي حج و زيارت با عنوان"كتابخانه جامع حج(ويراست2)"خبر داد.
حجت الاسلام روزبه بركترضايي با اعلام اين خبر، تصريح كرد: هدف از توليد اين لوح فشرده زنده نگه داشتن ياد و نام فقيهان و احياي ميراث گرانسنگ آنان، ايجاد بستري مناسب براي تحقيق و پژوهش در حوزه دين و به ويژه مباحث مربوط به حج و زيارت بوده است.
وي افزود: دسترسي سريع و آسان به منابع دست اول علمي و تحقيقي، دستيابي به منابع اصيل و عرضه يك جاي تاليفات حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت و راه اندازي جامع ترين كتابخانه تخصصي و غني پيرامون مسائل حج و زيارت از ديگر اهداف توليد اين لوح فشرده است.
مدير اطلاع رساني بعثه مقام معظم رهبري با بيان اينكه اين لوح فشرده با همكاري مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي توليد شده است، ادامه داد: باتوجه به ظرفيت هاي موجود و خلاء هاي علمي و پژوهشي در زمينه حج و زيارت اهميت توليد اين لوح بر اهل علم پوشيده نيست.
962 جلد كتاب در نرم افزار جامع حج گنجانده شده است
وي با بيان اينكه در اين لوح 962 جلد كتاب با موضوع حج و زيارت قرار گرفته است، يادآور شد: در اين لوح فشرده 700 آثار به چاپ رسيده حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت، تا شهريور 1390 گردآوري و به جامعه پژوهشي تقديم شده است.
بركت رضايي در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 5 هزار روحاني حج و عمره و 10 هزار روحاني عتبات در شبكه روحانيون حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت مشغول به فعاليت هستند كه اين نرم افزار امكانات ويژه پژوهشي براي كارگزاران حج و عموم علاقمندان به حوزه حج و زيارت را فراهم آورده است.
وي تصريح كرد: تمايل گسترده مجامع دانشگاهي و زائران فرهيخته به مباحث گوناگون و متنوع حج و زيارت و امكان دسترسي اكثريت آنان به رايانه، همچنين ارائه مباحث اعتقادي و پاسخ به شبهات وهابيت اهميت اين لوح فشرده را در جهان سلام مضاعف مي كند.
مدير پايگاه اطلاع رساني حج در بخش ديگري از سخنان خود به محتواي پژوهشي و كاربردي اين لوح اشاره كرد و گفت: اين لوح در ده موضوع"احكام و مناسك، اسرار و معارف، اعتقادات و پاسخ به شبهات، تاريخ مكه و مدينه، سفرنامه و خاطرات، مباحثت اجتماعي و سياسي حج، عتبات عاليات و سوريه، ادعيه وحديث، نشريات و مرجع" توليد شده است.
وجود 200 تصوير اماكن مذهبي جهان اسلام در نرم افزار كتابخانه اي حج
وي افزود: ارائه بيش از 60 قطعه فيلم، صوت و 200 قطعه تصوير از اماكن مذهبي جهان اسلام از ديگر محتويات اين لوح گرانسنگ است.
بركترضايي ادامه داد: در نرم افزار پژوهشي"كتابخانه جامع حج2"، كليه ابواب فقهي و حديثي كتب حج فقها و محدثين به تفكيك ارائه شده است.
وي با بيان اينكه فرايند پژوهش و مراحل فني كتب فقهي و حديثي اين لوح پيش از اين توسط مركز نور در نرم افزار جامع فقه اهل بيت(ع) تهيه شده است، يادآور شد: ان شالله عرضه و توزيع اين لوح فشرده براي علاقمندان و ايرانيان خارج از كشور در موسم حج امكان پذير خواهد بود.
شناخت مردم نسبت به كاركردهاي كتابخانه هاي عمومي در جامعه ضعيف است
مدير كل كتابخانه هاي عمومي استان قم در همايش"نقش كتابخانه هاي ديجيتالي دانشگاهي ايران در هزاره سوم" كه در دانشگاه پيام نور قم برگزار شد، دوره ارتباط انسان با تكنولوژي را به دو دوره تقسيم كرد و اظهار داشت: دوره نخست، دوره اي است كه انسان بر صنعت تكنولوژي احاطه دارد و فرهنگ، ارزش ها و انديشه ها توسط فكر انسان تعريف مي شود و صنعت در خدمت انسان است.
علي فريدوني ادامه داد: دوره دوم، دوره اي است كه انسان مجبور است از تكنولوژي اطاعت كند و با شكل گيري انقلاب صنعتي رابطه انسان با دانش تكنولوژي تعريف خاصي پيدا مي كند و دانش و توانايي محور قدرت مي شود و انسان بسيار متاثر از تكنولوژي است و گاهي اختيار نيز از او گرفته مي شود.
وي با اشاره به تحولات جامعه اطلاعاتي گفت: با وارد شدن در محيط ديجيتال و انفجار اطلاعات، سرنوشت انسان و همه عرصه هاي زندگي او تحت تاثير قرار مي گيرد و تنش ها و تعارض هايي را به وجود مي آورد.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان قم در بخش ديگري از سخنان خود، با تشريح ويژگي هاي جامعه اطلاعاتي ايران، افزود: در جامعه اي كه دانش مترادف با عبادت تعريف شده است، همان طور كه مقام معظم رهبري فرمودند وضعيت مطالعه، مطلوب نيست.
عدم وجود انسجام فكري براي مطالعه در جامعه
وي ادامه داد: در جامعه ما براي مطالعه انسجام فكري وجود ندارد و ترويج كتاب و كتابخواني و توسعه كتابخانه ها نيازمند عزم ملي هستند.
فريدوني اظهار داشت: شناخت مردم نسبت به كاركردهاي كتابخانه هاي عمومي در جامعه ضعيف است و حتي بسياري از افراد، از موضوعات منابع موجود در كتابخانه هاي عمومي بي اطلاعند.
ارتباطي بين استادان حوزه كتابداري با كتابخانه هاي عمومي برقرار نيست
وي افزود: يكي ديگر از مشكلات جامعه ما، عدم ارتباط استادان حوزه كتابداري با كتابخانه هاي عمومي است كه اميدواريم اين تعامل برقرار شود.
© 2003 Mehr News Agency .
مهر
|
تگ ها:
|
-(13 Body)
Visitor Count:
1490
|
|
|