|
بررسي اقدام بانك مسكن نسبت به برگزاري مناقصه خريد دو نرم افزار از شركت IBM در برنامه پايش
|
بررسي اقدام بانك مسكن نسبت به برگزاري مناقصه خريد دو نرم افزار از شركت IBM در برنامه پايش
مسئولان برنامه پايش شبكه يك در اين هفته به درخواست توليدكنندگان نرم افزار، موضوع مناقصه بانك مسكن براي خريد نرم افزارهاي خارجي را در دستور پيگيري رسانه اي قرار داده اند.
Date:1391/3/26
|
به گزارش خبرنگار اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر محمدجواد ايرواني در برنامه اين هفته (21خرداد) پايش، نگاه امام خميني (ره) به مسايل اقتصادي و توليدملي را تحليل و موشكافي خواهد كرد. مهمان ويژه اين هفته پايش، در دورا دفاع مقدس مسئوليت اقتصادايران را به عهده داشته و هم اكنون عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام است.
در اين برنامه همچنين مديركل اقتصادمسكن وزارت راه و شهرسازي به سوالات مجريان برنامه درباره آخرين تحولات بازار مسكن و جزئيات تعيين قيمت منطقه اي براي اجاره بها پاسخ خواهد داد.
در چهارمين برنامه پايش همچنين درددلهاي توليدكنندگان درباره مشكلات توليد و سرمايه گذاري در ايران مطرح و از مسئولان مربوطه براي پاسخگويي دعوت خواهد شد. مسئولان برنامه براي اين هفته به درخواست توليدكنندگان نرم افزار، موضوع مناقصه بانك مسكن براي خريد نرم افزارهاي خارجي را در دستور پيگيري رسانه اي قرار داده اند.
در پايان برنامه اين هفته پايش، فريد استوار، توليدكننده نمونه مرغ سالم(بدون آنتي بيوتيك) با حضور در استوديو، رموز و مراحل موفقيت خود را تشريح خواهد كرد و به سوالات بينندگان برنامه پاسخ مي دهد.
مجله تلويزيوني پايش، يكشنبه شبها ساعت 23 از شبكه يك سيما پخش مي شود. اجراي اين برنامه را دكتر مرتضي حيدري به عهده دارد و كياداوود اسفندياري در ارائه بسته هاي خبري – تحليلي و ارتباط با بينندگان به وي كمك خواهد كرد.
در همين ارتباط بسيج دانشجويي پرديس دانشكده هاي فني دانگشاه تهران در نامه اي به سازمان بازرسي كل كشور خواستار رسيدگي اين سازمان به اقدام بانك مسكن در برگزاري مناقصه خريد دو نرم افزار از شركت آي بي ام شدند.
نامه بسيج دانشجويي به سازمان بازرسي كل كشور در پي اقدام بانك مسكن
بانك مسكن مناقصه خريد دو نرم افزار از شركت آي بي ام را برگزار كرده بود، در پي اين اقدام بسيج دانشجويي نامه اي تنظيم و به سازمان بازرسي ارسال كرده است.
همانطور كه در خبرها در چند روز گذشته آمده است بانك مسكن مناقصه خريد دو نرم افزار از شركت آي بي ام را خريداري كرده بود كه خبرش چند روز پيش در روزنامه كيهان و ديگر خبرگزاري ها پخش شد. در پي اين اقدام بسيج دانشجويي نامه اي تنظيم و به سازمان بازرسي ارسال كرده است.
نامه بسيج دانشجويي پرديس دانشكده هاي فني دانگشاه تهران به سازمان بازرسي كل كشور
جناب آقاي حجت الاسلام و المسلمين پورمحمّدي
رياست محترم سازمان بازرسي كل كشور
با عرض سلام و احترام
مطلع شديم كه اخيراً، بانك مسكن دو نرمافزار بسيار مهم را براي خريداري و نصب بر روي سيستمهاي رايانهاي خود به مناقصه گذاشته است. نكتهي قابل ذكر آن است كه در اين مناقصه به جاي آنكه به طور كلي به نيازمندي بانك در حوزهي مورد نظر اشاره گردد، به طور خاص روي يك محصول نرمافزاري شركت آمريكايي IBM تأكيد گرديده است. اين مسأله از دو جنبه قابل توجه است. نخست در سالي كه به فرمودهي مقام معظم رهبري –دام ظله- سال «توليد ملي و حمايت از كار و سرمايهي ايراني» نام گرفته است، اصرار يك بانك دولتي به خريد يك ابزار خارجي در حاليكه نمونههاي موفق داخلي آن موجود بوده و همچنين توانايي فني ساخت آن در كشور وجود دارد، چيزي جز بيتوجهي به منويات معظم له و تضعيف صنايع داخلي نيست. دوم آنكه در وضعيت فعلي كه اهميت امنيت فضاي سايبر در صدر مسائل كشور قرار گرفته و پس از فرمان مقام معظم رهبري-دام ظله- به تشكيل «شوراي عالي فضاي مجازي»، نصب محصول يك شركت داراي تعاملات گسترده با سازمانهاي نظامي و امنيتي ايالات متحدهي آمريكا و رژيم صهيونيستي، روي شريانهاي اقتصادي كشور، اگر از روي خيانت نباشد، چيزي جز يك غفلت بسيار بزرگ نخواهد بود.
لذا تقاضامند است، به جهت حفظ منافع ملي و همچنين جلوگيري از خدشه در امنيت ملي، دستورات لازم جهت تجديدنظر در مناقصهي مذكور صادر گردد.
لازم به ذكر است، توضيحات مختصري پيرامون وضعيت شركت IBM و ارتباط آن با نهادهاي امنيتي و نظامي ايالات متحده و همچنين خصوصيات فني نرمافزارهاي ذكر شده در مناقصه و جايگاه مهم آنها در يك سيستم رايانهاي و تهديدات امنيتي مربوطه به پيوست ارسال ميگردد.
و من ا... التوفيق
بسيج دانشجويي پرديس دانشكدههاي فني دانشگاه تهران
پيوست:
1- شركت IBM
شركت آي بي ام (IBM) يك شركت آمريكايي است كه در زمينه فناوري اطلاعات فعاليت ميكند. اين شركت به فروش سختافزار و نرمافزار رايانهاي مشغول بوده و به ارائه خدمات زيربنايي، هاستينگ و مشاورهاي در حوزههاي رايانهاي و نانو تكنولوژي ميپردازد. دفتر اصلي اين شركت در شهر نيويورك قرار دارد.
آي بي ام در سال 1911 توسط توماس جي واتسون(از اعضا و حاميان مالي گروههاي فراماسونري) تاسيس شد.
2- همكاري آي بي ام و رژيم اشغالگر قدس
شركت آيبيام نقش بزرگي در توسعه دانش فني رژيم صيهونيستي و رشد تجارت بين¬الملل اين رژيم ايفا كرده است و همواره در صدر ليستهايي شركتهاي حامي اين رژيم قرار داشتهاست . از سال 1950 كه آي بي ام فعاليت خود در مستقيماً در سرزمينهاي اشغالي آغاز كرد ، با ايجاد پژوهشگاههاي تحقيق و توسعه و واحد فنآوري جهاني، در نقش خود را در توسعه رژيم صهيونيستي پر رنگتر نموده است. آزمايشگاههاي تحقيق و توسعه كه در سال 1972 به عنوان مركز علمي آي بي ام تأسيس شدند داراي سه بخش تحقيقاتي مجزا هستند: پژوهشگاه تحقيقاتي حيفا ( كه بزرگترين مركز تحقيقاتي آي بي ام در خارج از آمريكا به شمار ميرود)، پژوهشگاه گروه فنآوري و سيستمهاي آي بي ام اسرائيل و پژوهشگاه نرم افزار آي بي ام اسرائيل.
علاوه بر ارائه راهحلهاي فناوري برتر براي بخش تجارت و صنعت اسرائيل، اين شركت با مؤسسات آموزشي اسرائيل مانند دانشگاه حيفا و موسسه فناوري اسرائيل همكاري نزديكي دارد و بسياري از محققان پژوهشگاههاي تحقيق و توسعه، به تدريس در موسسات آموزش عالي رژيم صهيونيستي مشغول هستند.
اين شركت همواره تعهد خود را به پيشرفت اقتصاد و تقويت موقعيت رژيم صهيونيستي در بازار جهاني نشان داده است. واحد فنآوري جهاني آي بي ام كه در سال 2001 تأسيس شد و به عنوان نقطه تلاقي ميان شركت آي بي ام و بخش صنعت اسرائيل معرفي شد، فرصتهاي تجاري مختلفي را براي اين شعبه از خود فراهم ساخت.
شركت آيبيام نرمافزارهاي مختلفي مانند نرمافزار شبيه سازي را براي وزارت دفاع اسرائيل تهيه كرده است. علاوه بر اين، بيش از 40 سال است كه تأمين زيرساخت هاي تكنولوژيكي اسرائيل به عهده آي بي ام است. بسياري از مديران ارشد شركت آي بي ام براي فعاليتهاي مستمر در تقويت روابط اسرائيل و آمريكا داراي شهرت بسياري هستند. اين شركت يكي از اعضاي فعال اتاق بازرگاني تجارت و صنعت اسرائيل و آمريكا به شمار ميرود كه سازماني متشكل از شركتها و افراد با نفوذ با هدف ترويج روابط تجاري ميان اين دو كشور است.
3- همكاري آي بي ام و ارتش ايالات متحده
اين شركت علاوه بر همكاري در فعاليتهاي سايبري وزارت دفاع آمريكا و سازمان امنيت ملي آمريكا(NSA)، در حال حاضر در دو پروژه مجزا اما مشابه، مشغول همكاري با ارتش آمريكا است. پروژه اول كه گال(GALE) نام دارد، به درخواست بخش فناوري دپارتمان دفاعي در حال اجرا است. هدف از پروژه گال نظارت، ترجمه و ارائه چكيدهاي از تمام برنامههاي رسانهاي در جهان از زبان عربي (كه احتمالا شامل زبان فارسي نيز ميشود) و چيني به زبان انگليسي است. از اين فناوري براي مانيتورينگ برنامههاي تلوزيوني، وب سايتها و انواع ديگر وسايل ارتباطي استفاده ميشود.
پروژه بعدي مابين آي بي ام و ارتش آمريكا (MASTOR) نام دارد. اين پروژه براي پر كردن جاي خالي مترجمين در كشور عراق استفاده ميشود. هدف از اين پروژه ايجاد نوعي از فناوري است كه به نظاميان آمريكايي امكان برقراري ارتباط سريع با مردم عرب زبان عراق را ميدهد. با استفاده از اين فناوري سربازان آمريكايي از طريق ميكروفون متصل به يك رايانه، جمله خود را به زبان انگليسي بيان كرده و فناوري (MASTOR) آن عبارت را به زبان عربي ترجمه كرده و مجددا از طريق ميكروفون پخش مينمايد. در حال حاضر اين پروژه به صورت آزمايشي در عراق در حال استفاده است.
اين شركت در سال 2010 نيز يك قرارداد 10 ماهه با نيروي هوايي آمريكا به منظور طراحي و اجراي يك ساختار محاسباتي جامع (Cloud Computing) با توانايي پشتيباني از شبكههاي دفاعي و اطلاعاتي اين سازمان به امضا رساند. اين فناوري به نيروي هوايي آمريكا اين امكان را ميدهد كه گردش اطلاعات در شبكههاي خود را مورد تجزيه و تحليل قرار داده و آمادگي لازم در مقابل تهديدهاي احتمالي مانند حملات سايبري را داشته و به صورت خودكار به مقابله با آنها بپردازد.
4- آي بي ام و نفوذ در ميان دولتمردان
با وجود شهرت آي بي ام در تمام دنيا و جشن گرفتن صدمين سال تأسيس اين شركت در سال 2011، مديران اين شركت براي از دست ندادن مشتريان خود در اين بازار رقابتي گاها دست به اقدامات غير اخلاقي نيز زده اند و نتيجه اين اقدامات بروز چندين و چند رسوايي مالي و اخلاقي در كشورهاي مختلف دنيا بوده است:
• آرژانتين:
گوستاوو سورياني يكي از مديران ارشد آي بي ام در آرژانتين بود كه بر اساس ادعاي دادستان آرژانتين در صدد فريب و كلاهبرداري از دولت آرژانتين در سال 1995 بود. بر اساس گزارشات، شركت آي بي ام تا سطوح بالاي دولت آرژانتين نفوذ كرده بود. شركت آي بي ام در واكنش به اين رسوايي اقدام به اخراج سورياني كرد ولي وي در مصاحبههاي خود همواره به اطلاع داشتن مديران اصلي آي بي ام از برنامههاي خويش تأكيد كرد و معتقد بود كه قرباني دسيسههاي مديران ارشد اين شركت شده است.
• كره جنوبي:
از سال 1998 تا سال 2003 برخي از كارمندان آي بي ام در كره جنوبي طي چند مورد مبالغي را به حساب مقامات دولتي كره جنوبي واريز كردند. هدف از اين پرداختها اطمينان از فروش محصولات آي بي ام در كره جنوبي بود. اين مبالغ كه نزديك به 207 هزار دلار بود به همراه پرداخت هزينه سفرهاي تفريحي در اختيار مقامات كشور كره قرار داده شد و اين خود تضميني براي برنده شدن آي بي ام در مناقصات و پروژههاي بزرگ دولتي در اين كشور بود.
• چين:
اين شيوه بازاريابي تنها به كره جنوبي محدود نشد و مقامات كشور چين نيز از اين وسوسه در امان نماندند. بر اساس گزارشات، بين سالهاي 2004 تا اوايل 2009 كارمندان شعبه آي بي ام در چين هدايا و سفرهاي خارج از كشور را به مقامات دولتي چين پيشنهاد كردند. در اين پرونده رشوه خواري، بيش از 100 كارمند شركت آي بي ام نقش داشتند كه برخي از آنها از عناصر كليدي شركت به شمار ميرفتند. نكته جالب اينجاست كه ثبت دقيقي از پروندههاي مالي آي بي ام در كره جنوبي و چين وجود ندارد!
بر اساس گزارش وال استريت ژورنال در آوريل 2011، شركت آي بي ام براي سازش در مورد پرونده رشوهخواري در شعبههايش در كره جنوبي و چين بيش از 10 ميليون دلار هزينه كرد. اگرچه آي بي ام همواره منكر پرداخت رشوه شده است اما سوال اصلي اينجاست كه اگر اين شركت نقشي در اين ادعاها نداشته است، چرا به پرداخت 10 ميليون دلار در دادگاه آمريكا و مسكوت نگه داشتن اين ماجرا رضايت داده است؟
5- نرمافزارهاي IBM Tivoli Monitoring و IBM System Director
اين دو نرمافزار، ابزارهايي هستند كه مناقصه با موضوعيت تهيهي آنها، اعلام گرديده است. اگر تنها به توضيحاتي كه در سايت شركت IBM در مورد اين دو نرمافزارآمده است از ديدگاه فني بنگريم، به وضوح به جايگاه حساس اين دو نرمافزار در سيستم رايانهاي سازماني كه از آنها استفاده ميكند، پي خواهيم برد. در ادامه توضيح مختصري در مورد اين جايگاه خواهد آمد.
• IBM Tivoli Monitoring
اين ابزار شامل چهار مؤلفهي نرمافزاري است كه هر يك وظيفهي مشخصي در سيستم دارند. نخست agentها كه روي تمامي سرورها و بسترهاي سختافزاري تحت مانيتور نصب شده و اطلاعات مورد نظر را از آنها جمعآوري ميكند. دوم TEMS كه سرور مركزي براي پاسخگويي به agent ها و دريافت اطلاعات از آنها ميباشد. سوم TEPS كه رابط وب براي دسترسي به سرور مركزي است و در نهايت يك بخش Warehouse كه تمامي رخداد هاي سخت افزاري و نرم افزاري را به صورت log-based ذخيره و نگه داري ميكند.
با توجه به وضعيت اين نرمافزار به كل سيستم يك سازمان و وجود عاملها در تمامي بسترهاي سختافزار، امكان نفوذ، دسترسي غير مجاز به اطلاعات، به دست گرفتن كنترل سيستمهاي رايانهاي و اقدام جهت خرابكاري(مانند آنچه در جنگ اخير عراق رخ داد) امكانپذير است. بايد توجه كرد كه با توجه به اينكه سيستم logging كاملاً در اختيار اين نرمافزار قرار ميگيرد، قابليت دسترسي به جزئيترين اطلاعات بانكي مانند تراكنشهاي سيستم شتاب امكانپذير خواهد بود. همچنين امكان دسترسي remote نيز خطري است كه ميتواند تمامي موارد فوق را از محلهاي مختلف محقق كند.
• IBM System Director
اين ابزار نيز شامل چهار بخش است: Director كه هسته اصلي است و storage control كه مديريت واحد هاي ذخيره سازي را بر عهده داشته و با Tivoli در ارتباط است ، همچنين بخش network control كه مديريت، مانيتور و تنظيم ابزار هاي تحت شبكه سيستم را بر عهده دارد و در نهايت بخش active energy control كه كار اندازه گيري ، مانيتور كردن و تنظيم سنسور هاي حرارتي سيستم هاي تحت مانيتور را بر عهده دارد .
اين ابزار هم با كنترلي كه روي درجهي حرارت سيستمها و توزيع بار روي آنها دارد و همچين در دست گرفتن كنترل شبكه و منابع ذخيرهسازي اطلاعات، به طور كامل سيستمها را در اختيار سازنده قرار داده و ميتواند اقدامات مختلفي را در جهت دسترسي غير مجاز به اطلاعات و تحت كنترل گرفتن منابع شبكه و منابع اطلاعات و همچنين اقدام جهت خرابكاري، اعم از فيزيكي و نرمافزاري نمايد.
شبكه خبر دانشجو
|
تگ ها:
|
-(2 Body)
Visitor Count:
2009
|
|
|