|
نسخه جديد اينترنت آغاز به كار كرد
Date:1391/3/26
|
پايگاه خبري تحليلي انتخاب (Entekhab.ir) :
از مدتها پيش برخي هشدار داده بودند كه نسخه چهارم پروتكل نشاني اينترنتي (همان IP Address) به انتهاي مسير نزديك ميشود و ميبايست هر چه سريعتر نسخه جديدتري جايگزين آن شود تا نه تنها دنياي مجازي با مشكلي مواجه نشود بلكه بستر توسعه اينترنت تا سالهاي طولاني فراهم شود؛ بدين ترتيب پروتكل جديد آماده شد و به گواه گوگل، از امروز آغاز به كار خواهد كرد.
به گزارش «تابناك»، كاربران موتور جستجوي گوگل امروز با جمله جديدي در صفحه اين سايت مواجه شدند؛ «نسخه بعدي اينترنت از امروز آغاز ميشود.» جملهاي كه با يك پيوند به توضيحاتي درباره آي پيهاي نسل شش ميرود.
بدين ترتيب كافي است تا روي پيوند كليك نماييد تا با استفاده از توضيحات «وينت سرف»، بنيانگذار اينترنت و مشاور ارشد و پدر معنوي گوگل، دريابيد كه اينترنت نسل جديد چيست و چرا به آن نياز داريم؟
چگونه با اينترنت به دنياي خارج متصل ميشويم؟
همانگونه كه در استفاده از تلفن نيازمند شماره و سيستم ويژه مرتبط با آن هستيم، در دنياي مجازي هم از همين روش بهره ميبريم؛ به اين شكل كه هر دستگاه متصل به اينترنت، با يك شماره منحصر به فرد شناخته ميشود كه به آن، «نشاني آي پي» ميگويند.
شايد تصوير زير راهنماي خوبي براي درك موضوع باشد:
اگر به جاي لوله كشيهاي تصوير، كابلهاي زير ساخت اينترنت (مثل كابلهاي فيبر نوري) كه كار انتقال اطلاعات را بر عهده دارند تصور كنيم، به تصويري بسيار ساده از چگونگي ارتباط با سايتها و رايانههاي مختلف در سطح جهان خواهيم رسيد.
اكنون كافي است كه در ذهنمان مرور كنيم كه رايانهها از يك سيستم بسيار ساده صفر و يك (مثل لامپ خاموش يا روشن) براي كدگذاري بهره ميبرند و به عبارتي بهتر، رايانهها الفبايي متشكل از دو حرف دارند كه وقتي در نسخه فعلي پروتكل «نشاني آي پي» به كار گرفته شوند، تنها 32 بيت براي ثبت يك آدرس مجال خواهيم داشت كه در نهايت ميتوان با آن حدود 4 ميليارد آدرس منحصر به فرد ساخت كه با توجه به گذار جمعيت كره زمين از مرز هفت ميليارد نفر و همچنين توسعه روز افزون اينترنت، ديگر كفاف نميدهد.
بدين ترتيب اين محدوديت ناخواسته موجب شد تا يك گروه متخصص (Internet Engineering Task Force) كارشان را براي تحقق امكان تعريف آدرسهاي آي پي بيشتر آغاز كنند.
اين تيم طراحي دريافتند كه بهترين راه رفع محدوديت بوجود آمده، از نو ساختن پروتكل نشاني اينترنت است و بدين ترتيب موفق شدند كه در سال 1995 ميلادي، نسخه جديد پروتكل نشاني اينترنتي را به پايان برسانند كه «آي پي نسخه 6» نام گرفت. در اين پروتكل كه به اختصار IPv6 ناميده ميشود، اندازه آدرس از 32 بيت به 128 بيت تغيير كرد و امكان آدرس دهي تا 2 به توان 128 آدرس افزايش يافت.
*رهياب اينترنتي يا روتر چيست؟
شايد سادهترين تعريف براي روتر اين باشد: دستگاهي كه در مسير اطلاعات اينترنتي قرار ميگيرد تا نقش پل را ايفا كرده و سبب شود كه در اتصالات متعدد كابلهاي ارتباطي، اطلاعات ارسالي يا دريافتي به مسير درست هدايت شوند؛ به اين معني كه وقتي درخواست فراخواني يك سايت در يك كشور خاص را از طريق تايپ آن در مرورگرمان ارسال ميكنيم، روترهاي موجود در مسير ارتباطي موجب ميشوند كه در كمترين زمان ممكن اين ارتباط برقرار شده و مثلا درخواستمان در تو در توهاي گسترده شبكه جهاني هرز نرود.
اكنون زماني رسيده بود كه رشد روزافزون نياز به آي پيهاي جديد از يك سو ميرفت تا شبكه جهاني را با مشكل مواجه كند و از سوي ديگر، هنوز برخي رهيابهاي اينترنتي* پروتكل جديد را پشتيباني نميكردند؛ هرچند غولهاي بزرگ نرم افزاري و اينترنتي به راحتي با اين تغيير كنار آمده و پروتكل جديد را پذيرفتند.
مگر ميشود جلوي رشد اينترنت را گرفت؟!
همين پرسش كافي بود تا همه شك و ترديدها مانع از اجراي پروتكل جديد نشود؛ پروتكلي كه ميتواند اينترنت را از بحران كمبود آي پي نجات دهد و البته اين پتانسيل را دارد كه 340 تريليون تريليون تريليون نشاني منحصر به فرد با آن ساخته شده و به نوعي رشد اينترنت را تقريبا نامحدود كند!
اينجاست كه بنيانگذار اينترنت به پشتيباني از نسخه جديد آمده و ميگويد: ما در گوگل معتقديم كه IPv6 براي تداوم سلامت و رشد اينترنت ضروري است.
مشاور ارشد گوگل ميافزايد: در حالي كه پروسه جايگزيني از مدتي قبل آغاز شده، نسخه شش پروتكل از تاريخ 6 ژوئن 2012 (امروز) با هماهنگي وب سايتهاي بزرگ، خدمات دهندگان اينترنت و البته ارائه دهندگان تجهيزات آغاز به كار كرده است.
و در پايان همه را به همكاري با اين طرح دعوت كرده و ميگويد: از همه نهادها و دستگاهها درخواست داريم كه اجازه دهند اين ابتكار با گفتوگوي مستقيم به اجراي كامل برسد.
اگر در مراجعه به سايت گوگل با چنين تصويري مواجه شديد نترسيد؛ اين اقدام عجيب كه علتش بر ما پوشيده مانده، به مناسبت آغاز به كار پروتكل جديد است!
انتخاب
|
تگ ها:
|
-(8 Body)
Visitor Count:
1679
|
|