جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
وب سرویس رایگان
جولان دارو هاي تقلبي در اينترنت و ماهواره

جولان دارو هاي تقلبي در اينترنت و ماهواره
Date:1391/5/10

نجمه سادات الحسيني

درحال حاضر، اينترنت تنها از يك ابزار اطلاع‌رساني صرف خارج‌ و به حوزه زندگي روزمره وارد شده و حالتي كاملا كاربردي به‌خود گرفته است.به‌طور مثال تهيه دارو از طريق اينترنت يكي از موضوعاتي است كه پيامدهاي منفي آن براي سلامت مردم مهم‌ترين دغدغه سياستگذاران بهداشتي و درماني كشورها شده است.كارشناسان داروسازي اعلام كرد‌ه‌اند رشد پرسرعت تجارت اينترنتي به انفجاري در فروش داروهاي تقلبي در سراسر جهان انجاميده و چين بزرگ‌ترين منبع اين‌گونه داروهاست.

سال‌هاست كه داروهاي مختلفي از طريق شبكه‌هاي ماهواره‌اي تبليغ مي‌شوند كه با ارائه تلفن‌هاي تماس در ايران به‌دنبال جذب مشتري براي فروش اقلام دارويي خود هستند كه نه تركيبات آن مشخص است و نه تأييديه وزارت‌بهداشت و سازمان‌هاي دارويي جهان را دارند.بارها از سوي مسئولان مختلف در مورد خطرات و پيامدهاي تبليغات شبكه‌هاي ماهواره‌اي در باره محصولات دارويي يا مكمل‌هاي غذايي يا محصولات بهداشتي و آرايشي و يا داروهاي تقويت قواي بدني،جنسي و زيبايي اندام هشدار داده شده است.

در سال‌هاي اخير به‌دليل ناآگاهي مردم و كم‌كاري در اطلاع‌رساني درباره عواقب و عوارض داروهايي كه در شبكه‌هاي ماهواره‌اي تبليغ مي‌شوند، مصرف اين داروها در ميان گروهي از مردم رواج يافته است و تمامي اين داروها در ايران در مراكز غيررسمي فروش و پذيرش مشتري دارند.

اين داروها هيچ اثر تأييد شده دارويي ندارند و مورد تأييد مجامع علمي نيستند و صرفا هدف، سودجويي سازندگان آن است و اين افراد با تبليغات گسترده به‌دنبال جذب مشتري و سودآوري بيشتر هستند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه بسياري از محصولات دارويي، آرايشي و بهداشتي در داخل كشور و در كارگاه‌هاي زيرزميني تهيه مي‌شوند و به‌علت اينكه نمي‌توانند مجوز از وزارت بهداشت دريافت و در كشور تبليغ كنند متوسل به شبكه‌هاي ماهواره‌اي براي تبليغ محصولاتشان مي‌شوند.البته اين معضل مختص كشور ما نيست بلكه اكثر كشور هاي جهان با آن دست به گريبان هستند.

شبكه تلويزيوني يورونيوز اعلام كرد، شمار زيادي از بيماران اروپايي داروهاي مورد نياز خود را از طريق اينترنت خريداري مي‌كنند اما اين خريداران نمي‌دانند كه احتمال دارد داروي تقلبي به آنها تحويل داده شود.داروهاي تقلبي داروهايي هستند كه به جاي داروهاي مشابه و مجاز جا زده مي‌شوند. داروي‌هاي تقلبي مراحل ارزيابي پيش بيني شده در قوانين اروپا را سپري نمي‌كنند و به اين ترتيب احتمال دارد خطرات فراواني براي سلامتي داشته باشند.داروي‌هاي تقلبي احتمال دارد بسيار خطرناك باشند زيرا معلوم نيست از چه موادي ساخته شده‌اند زيرا بر روي برچسب آنها محتوياتشان نوشته نمي‌شود.

احتمال دارد اين داروها داراي مواد فعال با دوز بالا يا پايين باشند.اگر مواد فعال اين داروها كمتر از ميزان لازم باشد براي درمان بيماري‌ها موثر نخواهند بود.بنا بر اعلام سازمان جهاني بهداشت، داروهاي تقلبي يك درصد بازار اروپا،
ده درصد بازار بين‌المللي و تا سي درصد برخي بازارهاي آسيايي، آفريقايي و آمريكاي لاتين را به خود اختصاص داده‌اند.پس از داروهاي تقويت كننده، از اين پس اين جنايت سازمان يافته، داروهايي همچون ضدسرطان‌ها و داروهاي ضد فشار خون را هدف قرار داده اند.

گفته مي‌شود عملكرد سالانه قاچاق داروهاي تقلبي در جهان به چهل و پنج ميليارد يورو مي‌رسيد.اتحاديه اروپا براي مقابله با اين مشكل مقررات جديدي را در نظر گرفته است.يكي از اين مقررات به امكان پيگيري كل فرايند توزيع داروها مربوط مي‌شود. كد شناسايي و بسته بندي خاصي كه بسته ماندن داروها از زمان خروجشان از كارخانه را تضمين مي‌كند دو مورد از اين اقدامات است.

پنجاه درصد داروهايي كه در اينترنت به فروش مي‌رسد تقلبي است. در آينده، برچسب كيفيت، پايگاه‌هاي اينترنتي فروش قانوني داروها را مشخص خواهد كرد.وظيفه وزارت بهداشت و رسانه‌هاي گروهي است كه درباره اثرات سوء مصرف اين داروها هشدار داده تا مردم به سمت و سوي مصرف اين داروها نروند. رسانه‌هاي داخلي نيز نبايد بگذارند تا شبكه‌هاي ماهواره‌اي مرجع اطلاعات دارويي مردم شوند.

رسالت


Rss Services Print  -(2 Body)  Visitor Count: 1853
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image