|
فروشگاه هاي آنلاين مرهمي براي ترميم چرخه معيوب عرضه و تقاضاي نرم افزار نرم افزاري ها از بازار فاوا سهم بيشتري مي خواهند
|
فروشگاه هاي آنلاين مرهمي براي ترميم چرخه معيوب عرضه و تقاضاي نرم افزار نرم افزاري ها از بازار فاوا سهم بيشتري مي خواهند
فروشگاه هاي آنلاين نرم افزار در كشور در حالي با با اميد بهبود چرخه عرضه و تقاضاي بازار نرم افزار ايجاد مي شوند كه نرم افزار به عنوان يك كالاي سرمايه اي در سبد خريد مردم جايگاهي ندارد.
Date:1391/5/10
|
فروشگاه هاي آنلاين نرم افزار در كشور در حالي با با اميد بهبود چرخه عرضه و تقاضاي بازار نرم افزار ايجاد مي شوند كه نرم افزار به عنوان يك كالاي سرمايه اي در سبد خريد مردم جايگاهي ندارد.
به گزارش افتانا (پايگاه خبري امنيت فناوري اطلاعات)،قفسههاي خاك گرفته و خلوت بخش نرمافزارهاي اورجينال و بومي در فروشگاههاي عرضه محصولات ديجيتالي، در تضاد با بخش قفلشكستههاي پر رونق كه معمولا نيز جلوي مغازهها و فروشگاهها توجه افراد زيادي را به خود جلب ميكنند؛ تصويري آشنا اما دردناك براي جامعه نرمافزاري كشور محسوب ميشود. همين نگاه سطحي گواه معيوب بودن چرخه عرضه و تقاضا در صنعت نرمافزار كشور است.
راهاندازي فروشگاههاي آنلاين به عنوان يكي از روشهاي بهبود شبكه توزيع از سوي برخي شركتهاي خصوصي و دولتي براي سامان دادن به اقتصاد نشر نرمافزار در پيش گرفته شده است.
چنانچه شركتهايي همچون شركت طرفهنگار ارائهكننده نرمافزارهاي حسابداري، ايدهپداز ژوبين عرضه كننده نرمافزارهاي موبايل و حتي نمايندگان نرمافزارهاي امنيتي همچون شركت ايدكو نماينده فروش آنتيويروسهاي كسپرسكي براي توسعه كسب و كارشان از اين روش بهره جستهاند.
اقتصاد نشر بايد ساماندهي شود
حسن عليزاده رئيس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال با اشاره به اينكه اقتصاد نشر در حوزه نرمافزار دچار مشكل است، گفت:سامان دادن به اقتصاد نشر نرمافزار مستلزم توجه به پارامترهايي همچون توليد نرمافزار با كيفيت، سرمايهگذاري مطلوب و ايجاد شبكه فراگير عرضه و توزيع نرمافزار است. بايد اين مساله جا بيفتد كه نرمافزار نيز يك كالاي اقتصادي است و ميتواند بازگشت سرمايه داشته باشد.
او با بيان اينكه مركز رسانههاي ديجيتال براي ايجاد شبكه توزيع نرمافزار و سامان دادن به اقتصاد نشر اين حوزه پيشقدم شده و قصد راهاندازي پايگاه الكترونيكي تحت عنوان Saramad.ir را دارد، گفت:به همين منظور نيز با شركت پست قرارداد همكاري را منعقد كرديم تا كاربري كه از طريق پورتال سرآمد نرمافزاري را سفارش ميدهد، شركت پست نرمافزار را جلو درب منزل به كاربر تحويل دهد.
به گفته عليزاده با بهرهگيري از اين روش علاوه بر اينكه دسترسي كاربران بالا ميرود، امكان معرفي محصولات متنوع و بعضا ناشناس نيز فراهم ميشود.
او در ادامه افزود:توليدكننده نيز دفعات بعدي با اشتياق بيشتري به توليد محصولات ديگر اقدام ميكند. با تبليغاتي كه مركز رسانهها انجام خواهد داد مردم نيز با اين فرآيند آشنا ميشوند و جريان خريد و فروش نرمافزار در اين پورتال شكل ميگيرد.
محصول تخصصي، فروشنده تخصصي
شركت طرفهنگار با توجه به اينكه مدتهاست نرمافزارهاي حسابداري هلو و اسپادان را در نمايندگيهايش به فروش ميرساند، چندي است با راهاندازي فروشگاه اينترنتي نسبت به فروش مجازي نرمافزارهاي خود اقدام كرده است.
شهرام شكوري مديرعامل شركت طرفهنگار با بيان اينكه هر دو روش عرضه فيزيكي و اينترنتي نرمافزار را ايجاد كرده است ، گفت:نميتوان تك محور بود و بايد مطابق با سليقه مشتريان روشهاي
سرعت پايين اينترنت در كشور و به همراه قطعي شبكه ازجمله عواملي است كه نمي توان به خريد و فروش آنلاين به عنوان تنها گزينه اعتماد كرد
متنوعي براي عرضه محصول در نظر گرفت. در همين راستا ما سه روش متنوع شبكه توزيع فيزيكي، فروش آنلاين و فروش مستقيم را در ساختار طرفهنگار تعريف كردهايم.
شكوري در ادامه با بيان اينكه فروش محصول تخصصي نيازمند فروشنده متخصص نيز هست، گفت:اما در روش آنلاين، اين مراجعه كننده است كه تخصص لازم را دارد و نرمافزار مورد نظر خود را با وجود اطلاعاتي كه در سايت موجود است پيدا و خريداري ميكند.
اقبال شهرستانيها به فروشگاههاي آنلاين
شكوري با اشاره به تجربه شركت طرفهنگار در عرضه اينترنتي نرمافزار، معتقد است:شهرستانهاي كوچك اقبال كمتري نسبت به خريد اينترنتي محصولات دارند و بر مبناي آمارهاي ما شهرهاي بزرگ تمايل بيشتري به خريد اينترنتي نرمافزار دارند.
از سوي ديگر عليزاده با تاكيد بر اينكه راهاندازي فروشگاههاي اينترنتي نرمافزار، موجب محروميتزدايي از شهرستانهاي دورافتاده ميشود، افزود:با راهاندازي پورتالي مانند سرآمد ميزان دسترسيها به انواع نرمافزارها بالا ميرود و موجب ايجاد انگيزه براي توليدكنندگان براي توليد نرمافزارهاي كاربرديتر و مطابق با نياز مخاطبان ميشود.
فروش مستقيم نرمافزار به صرفه نيست
مركز نرمافزارهاي ايران كه توسط كنسرسيومي مشترك ميان موسسه فرهنگي ديجيتالي رايان طليعه و معاونت مركز رسانههاي مجازي صدا و سيما، بانك اطلاعاتي جامعي متشكل از نرمافزارهاي مالي، اداري، سرگرمي، بازي و ... جمعآوري كرده و همينطور امكان خريد اينترنتي نرمافزارها را نيز فراهم كرده است.
ابوالقاسم حبيبي مدير مركز نرمافزارهاي ايران با تاكيد بر اينكه فروشگاههاي فيزيكي ديگر مقرون به صرفه نيستند،گفت:با توجه به اينكه ما بانك جامعي از نرمافزارهاي بومي تهيه كرديم كابران ميتوانند به راحتي نرمافزارهاي ناياب بومي يا برنامههاي قديمي بازار را از طريق ما پيدا و خريداري كنند.
او در ادامه با بيان اينكه براي توزيع نرمافزار سيستم پستي تحت نام تگنا را راهاندازي كردهاند، افزود:با اين روش تقاضاي كاربران را به شركتهاي مورد نظر ابلاغ ميكنيم و پس از آن با استفاده از سيستم تگنا نرمافزار درخواستي را براي كاربر متقاضي در سرتاسر ايران ارسال ميكنيم.به گفته حبيبي شركتهاي توليدكننده از اين طريق به توليد محصول با كيفيتتر ترغيب ميشوند و فضاي رقابتي در بازار به وجود ميآيد.
مدير مركز نرمافزارهاي ايران با اشاره به ايجاد سيستم مكانيزه در تقسيم درآمدهاي ايجاد شده، بازگشت سرمايه را در روشهاي آنلاين سريع دانست و افزود:شركتها 60 درصد سود اين فرآيند را كسب خواهند كرد و مركز با وجوديكه بازاريابي، فروش و توزيع نرمافزارها را به عهده دارد نزديك به 40 درصد را دريافت خواهد كرد. ضمن اينكه بازگشت سرمايه در اين روش بسيار سريع صورت ميگيرد.
چالشهاي فروش اينترنتي
شكوري با اشاره به چالشهاي فروشگاههاي آنلاين براي عرضه نرمافزار، افزود:سرعت پايين اينترنت در كشور به همراه قطعي شبكه از جمله عواملي است كه نميتوان به اين روش به عنوان تنها گزينه اعتماد كرد. خصوصا اينكه پرداختهاي الكترونيكي نيز نارساييهايي دارد و هيمنطور در شهرستانهاي دور افتاده كمتر به اين روش اعتماد ميكنند.
مديرعامل شركت طرفهنگار همچنين تداخل سيستم فروش آنلاين با شبكه توزيع فيزيكي نرمافزار را يكي ديگر از مسايل عرضه اينترنتي عنوان كرد و گفت:امكان دارد كاربري از يك استان سفارش خريد اينترنتي نرمافزاري را بدهد در حالي كه آن استان نمايندگي فروش محصولات ما را داشته باشد به اين ترتيب ترافيك پست و هزينهها را بيهوده بالا بردهايم. البته اگر نمايندگيها نيز به سامانه فروش اينترنتي متصل باشند اين مساله برطرف ميشود.
آفتانا
|
تگ ها:
|
-(22 Body)
Visitor Count:
3132
|
|
|