|
شيوه هاي سوء استفاده از كارت هاي بانكي/توصيه هاي رييس پليس فتاي تهران براي استفاده از اينترنت بانك
اقتصاد > اقتصاد كلان - سرهنگ محمد مهدي كاكوان، رئيس پليس فتاي تهران بزرگ در برنامه تلويزيوني روزآمد شبكه پنج درباره شيوه هاي مختلف سوء استفاده از حساب بانكي شهروندان در دنياي مجازي توضيح داد.
Date:1394/10/18
|
بر اساس گفته هاي رئيس پليس فتاي تهران بزرگ اگرچه بانكداري الكترونيك شرايط را براي مبادلات سهل و ساده كرده اما واقعيت اين است كه به همان اندازه مجرمان براي سواستفاده از اين امكانات در كمين نشسته اند.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين سرهنگ محمد مهدي كاكوان، رئيس پليس فتاي تهران بزرگ در برنامه تلويزيوني روزآمد درباره ضرورت استفاده از كارت هاي بانكي گفت:«آنچه كه اين روزها خيلي با آن كار داريم استفاده از كارت هاي بانكي است. كارت هاي بانكي كه در حال حاضر در مبادلات روزانه لاجرم به استفاده از آنها هستيم. وقتي داريم آسيب ها را مي گوييم هدف مان اين نيست كه « بد » است و بايد اين ابزار را كنار گذاشت. به هيچ عنوان امكان كنار گذاشتن آن ديگر نيست. هميشه هم گفتم كه وقتي همكاران ما در راهور از پيچ خطرناك، سرعت غير مجاز و بستن كمربند ايمني سخن مي گويند، هيچ وقت مد نظر نيست كه از خودرو استفاده نكنيد بلكه هدف اين است كه از خودرو به طور بهينه استفاده شود. در حال حاضر بسياري از كارهاي بانكي ما با «كارت بانكي» است. يعني الان تمام خانواده ها كارت بانكي را دارند و حتي برخي كارت بانكي همسران شان در اختيارشان است و خريد مي كنند.»
رئيس پليس فتاي تهران بزرگ نخستين توصيه خود براي استفاده از كارت هاي بانكي را اينگونه مطرح كرد:« خواهش من در درجه نخست اين است كه پول پس انداز از پول جاري جدا شود. به طور معمول ما پولي داريم كه به صورت ماهيانه هزينه مي كنيم و مبلغي پول داريم كه پس انداز مي كنيم. حساب پس انداز حتما بايد از حساب جاري كه روزانه با آن خريد مي كنيم جدا شود. اين موضوع در دنيا جا افتاده است كه پول هاي جاري در حساب هاي متصل به كارت است و پول پس انداز در حسابي قرار مي گيرد كه متصل به كارت نيست.»
كاكوان در ادامه گفت:« وقتي كه داريم از كارت بانكي استفاده مي كنيم، فروشنده بايد دستگاه پوز را در اختيار ما قرار دهد. در يك هفته 15 نفر از فروشنده هاي معتبر و محترم را مجبور شديم از آنجاييكه خريدار به طور شخصي كارتش را نكشيده بود به پليس فتا احضار كنيم. اين مثال را زده ام كه امكان ندارد خريدار يا فروشنده به همديگر اجازه دهند كه دست در كيف و جيب يگديگر كنند و پول بردارند. يك فرهنگ غلطي جا افتاد و داريم آن را دنبال مي كنيم. فروشنده و خريدار دست به دست هم دهند تا فروشنده در مظان اتهام قرار نگيرد و خريدار خيالش راحت شود. وقتي دستگاه پوز در اختيار خريدار قرار مي گيرد خودشان استفاده كنند. اينكه سيم آن كوتاه است و دسترسي آن به خريدار دور است را بايد فراموش كنيم. ما در يكي از مجتمع هاي تهران موردي داشتيم كه كاسب بسيار معتبري است. در يك مقطع زماني از شاگردي استفاده كرده كه يك دستگاه اسكيمر داشته است. دستگاه اسكمير به اندازه يك كف دست است و كافيست براي يك بار كارت بانكي در آن دستگاه كشيده شود، بعد از آن كارت كپي شده است. عين فتوكپي است و بر اين اساس فرد راحت مي تواند از اين كارت سو استفاده كند. درست مثل اينكه شما فتوكپي كارت ملي خودتان را در دسترس قرار دهيد و از آن سواستفاده كنند. پيش گيري از آن خيلي راحت است. كافيست آن خريداري كه مراجعه مي كند خودش به طور شخصي از دستگاه پوز استفاده كند. اين فرهنگ بايد جا بيفتد. »
رئيس پليس فتاي تهران بزرگ در بخشي ديگر از توصيه هاي خود به نحوه استفاده از اينترنت بانك اشاره كرد و در تشريح آن به اين شكل توضيح داد:« براي استفاده از اينترنت بانك بايد از كارت بانكي اي استفاده شود كه كارت بانكي جاري ماست و پس انداز نيست. اينترنت بانك بسيار كار را سهل كرده اما اين سريع بودن براي مجرمان هم هست. مجرمان در كمين هستند. عين صفحه بانك كه شما مي بينيد درست مي كنند و آن را كپي مي كنند. وقتي شما از اينترنت بانك استفاده مي كنيد نام بانكي را مي زنيد و لوگوي آن بانك را مي بينيد كه چشمان تان به آن عادت دارد. از شما شماره مشتري و پسورد مي خواهد. حتي صفحه كليد براي ايمني بيشتر مي بينيد و حروفي كه بايد براي تاييد آن را تايپ كنيد. غافل از اينكه آدرس اينترنتي را چك كرده باشيد. افرادي كه مي خواهند از اينترنت بانك استفاده كنند خواهش من اين است كه آدرس بانك را خودشان تايپ كنند.»
او افزود:« اين عادت بدي است كه شما بخواهيد از يك اينترنت بانك استفاده كنيد و بياييد در موتورهاي جستجو آن را تايپ كنيد. يعني به طور مثال در سايت گوگل و ياهو نام بانك را تايپ كنيد. وقتي شما در موتور جستجو نام آن بانك را تايپ كنيد هر آنچه در دنياي اينترنت مربوط به آن است را مي آورد بنابراين اگر صفحه اينترنت بانك جعلي ساخته شده باشد موتور جستجو آن را مي آورد. بنابراين اين اصلا كار خوبي نيست. آدرس سايت بانكي كه دايم دارد تبليغ مي شود را بايد خودمان تايپ كنيم. »
كاكوان گفت:« جهت داشتن اينترنت بانك ما يك توصيه كرديم كه بانك ها مقداري دارند مقاومت مي كنند و آن رمز يك بار مصرف است. در دنيا مرسوم است كه اگر شما پشت دستگاه «اي تي ام» برويد و رمز اينترنتي بگيريد كار غلطي است و نداريم.»
3939
خبر آنلاين
|
تگ ها:
|
-(8 Body)
Visitor Count:
2752
|
|