|
فروش طرح ترافيك با موبايل متوقف شد؟ / كدفروشي اپراتورها كار دستشان داد
اقتصاد > اقتصاد كلان - بانك مركزي در راستاي ساماندهي شبكه پرداخت الكترونيكي كشور اقدام به مسدود كردن فروش شارژ از طريق "كدهاي USSD نامعتبر" كرد.
Date:1394/8/5
|
مريم يعقوبي
دستورالعملهايي كه بتازگي در حوزه پرداخت هاي موبايلي از سوي شاپرك و بانك مركزي به شركت هاي PSP ابلاغ شده، محدوديتهاي جديدي را براي مردم ايجاد كرده است.
طبق يكي از اين ابلاغيه ها شركت هاي پي اس پي از ارائه سرويس به آنچه از سوي شاپرك "كدهاي نامعتبر" ناميده شده، منع شده اند.
از آنجايي كه هيچ ضوابط مشخصي براي شناسايي يا احراز اهليت خريداران آن دسته از كدهاي USSD كه قصد انجام تراكنش مالي با اين كدها را دارند از سوي نهادهاي ناظر تعريف نشده است ضريب حفظ امنيت اطلاعات بانكي كاربران هنگام استفاده از اين كدها به شدت پايين است . به همين خاطر شاپرك شركت هاي PSP را ملزم كرده از ارائه خدمات به كدهاي نامعتبر پرهيز كنند.
گرچه هيچ تعريف يا فهرست مشخصي از كدهاي معتبر و داراي مجوز و غير معتبر توسط نهادهاي ناظر ارائه نشده است.
با وجود اينكه اين ابلاغيه هشتم مهرماه سال جاري به دست PSPها رسيده اما اعمال محدوديتها از ابتداي هفته جاري آغاز شده و طبق آن فروش شارژ تلفن همراه و فروش مجوز طرح ترافيك روزانه و.. از طريق كدهايي مانند #1* يا #7* يا كد #137* متوقف شده است.
به اين ترتيب شركت هاي PSP از اين پس به درخواست كاربران اپراتورهاي تلفن همراه براي خريد شارژ يا مجوز ورود به محدوده طرح ترافيك پاسخ نخواهند داد.
اين محدوديتها البته شامل كدهاي ناشناخته شده تري نيز مي شود كه شايد چندان خللي در ارائه خدمات به كاربران ايجاد نمي كند ولي قطع شدن اين سرويس در كدهاي اصلي اپراتورها يا شهرداري تهران قطعا براي كاربران دردسازهايي خواهد داشت.
اين تصميم از آن رو توسط بانك مركزي و شاپرك گرفته شده كه طي سال هاي نابساماني شديدي در ارائه كدهاي USSD بوجود آمده و همين اتفاق ضريب امنيت را در بستر كاهش داده بود.
مدتي پيش مدير كل فناوري اطلاعات بانك مركزي از ساختار و امكانات پرداخت الكترونيكي كشورمان طي دهه گذشته خصوصا در سال هاي اخير با عنوان يك شبكه منحصر به فرد نامبرده و گفت: «اين شبكه به نقطه اي رسيده است كه كاملا جوابگوي نيازهاي داخلي است و اگر ضرورتي براي حضور شركت هاي بين المللي حس مي شود عمدتا بابت تسهيل و تقويت گردشگري در داخل و خارج از كشور است.»
به اعتقاد حكيمي ما به لحاظ مبلغ و تعداد تراكنش ها، بزرگترين سيستم پرداخت خرد خاورميانه و شمال آفريقا را داريم. به عبارت ديگر شكي وجود ندارد كه ما در مورد به يك سيستم پرداخت بسيار پيشرفته صحبت مي كنيم كه تراكنش هاي غيرقابل تصوري را هر روز مديريت مي كند؛ چه سمت بانك مركزي، چه سمت بانك ها و چه سمت پي اس پي ها.
گفتني است شبكه منحصر به فرد و پرطرفدار پرداخت الكترونيكي كه با استفاده از ابزارهاي سه گانه پايانه هاي فروشگاهي ، اينترنت و موبايل براي ارائه سرويس به مردم استفاده مي كند، پيش از رفع تحريم ها شبكه اي داخلي و بومي تلقي مي شود. اما بعد از رفع تحريم ها با ورود شركت ها و ابزارها و راهكارهاي جديد احتمال بروز ناامني براي استفاده كنندگان از اين ابزارها و سرويس ها نيز افزايش پيدا ميكند.
22339
خبر آنلاين
|
تگ ها:
|
-(4 Body)
Visitor Count:
4882
|
|