جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ببينيد موبايل چه بلايي سر بدنتان مي آورد

ببينيد موبايل چه بلايي سر بدنتان مي آورد
چندين سال پيش در ابتداي ورود موبايل به ايران تنها براي مكالمه از آن استفاده مي‌شد و تعداد افراد موبايل‌دار كاملا محدود بود اما به‌تدريج تكنولوژي پيام كوتاه به آن اضافه شد و روز به روز به كاربران آن افزوده شد تا اينكه گوشي‌هاي هوشمند به بازار آمدند.
Date:1394/8/9

ايران اكونوميست - چندين سال پيش در ابتداي ورود موبايل به ايران تنها براي مكالمه از آن استفاده مي‌شد و تعداد افراد موبايل‌دار كاملا محدود بود اما به‌تدريج تكنولوژي پيام كوتاه به آن اضافه شد و روز به روز به كاربران آن افزوده شد تا اينكه گوشي‌هاي هوشمند به بازار آمدند و دركنار قابليت‌هاي قبلي اپليكيشن‌هاي جديد و اينترنت دنيايي جديد را براي ما به‌وجود آوردند. اگر نگاهي به اطراف خود بيندازيد در مهماني‌ها، نشست‌هاي دوستانه، در مسير خانه، داخل اتوبوس‌ها و حتي كلاس‌هاي درس تعداد زيادي از افراد با گوشي تلفن همراه‌شان سرگرم‌اند. طوري كه اعتياد به موبايل و رايانه اين روزها ديگر عادي شده است! غافل از اينكه همين استفاده مداوم ممكن است سلامت‌تان را در آينده به خطر بيندازد. متخصصان در اين مورد به شما توضيح مي‌دهند.

موبايل باعث تبخال و زگيل مي‌شود؟!

دكتر حبيب انصاريان، متخصص بيماري‌هاي پوست، استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران: امواج موبايل آنقدر قوي نيستند كه در پوست نفوذ كنند اما در افرادي كه مدام در حال صحبت كردن هستند گاهي اوقات باعث آزاد شدن هيستامين در پوست و تنگ شدن عروق آن مي‌شود. علاوه براين استفاده مداوم از موبايل و رايانه چشم‌ها را خسته مي‌كند بنابراين بهتر است هر چند دقيقه يك بار چشم‌هاي خود را ببنديد و بچرخانيد تا اشك چشم به همه جاي آن منتقل شود. همچنين موبايل به دليل اينكه به آب دهان، اشك چشم و ترشحات پوست آلوده مي‌شود مي‌تواند باعث انتقال بيماري‌هاي واگيردار مثل زرد زخم، تبخال، زگيل و ... از فردي به فرد ديگر شود. پس بهتر است هر چند وقت يك بار گوشي خود را ضدعفوني كنيد. با اين حال چون سطح آن خشك است احتمال اين انتقال خيلي زياد نيست. جالب است بدانيد كه جوش‌هاي صورت ربطي به استفاده از موبايل ندارند.

موبايل و مشكلات چشم

دكتر حيدر سياتيري، متخصص چشم و فوق‌تخصص جراحي قرنيه، آب مرواريد و ليزيك و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران: امروزه مانعي براي استفاده از وسايل الكتريكي وجود ندارد اما اساسا هر چيزي كه به صورت غيرعادي و بيش از حد استفاده شود، مي‌تواند مشكل‌ساز باشد. يكي از شايع‌ترين مشكلات به‌دنبال استفاده از موبايل، رايانه و تلويزيون، كم شدن اشك و خستگي چشم است، بنابراين توصيه مي‌شود موقع كار با اين وسايل مرتب پلك بزنيد و به اندازه كافي آب بنوشيد. كار با اين وسايل نبايد به صورت ممتد باشد، پس در اين بين حتما دقايقي را استراحت كنيد. بهترين فاصله بين چشم و مانيتور موبايل و لپ‌تاپ معمولا 45 تا 50 سانتي‌متر است. نوع مانيتور نيز تفاوت خاصي در رابطه با آسيب‌هاي چشمي ندارد چراكه امروزه سيستم‌ها پيشرفته هستند و صدمه‌اي به چشم نمي‌رسانند. چشم ما طيف نوري صفحه مانيتور را فيلتر مي‌كند بنابراين اين نور مزاحمتي براي چشم ايجاد نخواهد كرد. تنها مسئله اين است كه شخص بايد ديدش اصلاح شده باشد، به اندازه كافي پلك بزند و بين كار استراحت كند.

موبايل و ناباروري در مردان

دكتر محمدعلي زرگر شوشتري، استاد ارولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران: تاثير موبايل روي اسپرم‌ها و قدرت باروري هنوز به طور علمي ثابت نشده و در حد فرضيه است. اما لپ‌تاپ به‌دليل گرمايي كه ايجاد مي‌كند اگر روي پا نزديك ناحيه بيضه‌ها قرار گيرد، ممكن است به باروري آسيب بزند. اصولا درجه حرارت كيسه بيضه 5/1 درجه از حرارت بدن پايين‌تر است و اگر اين حرارت بالا برود، ممكن است باعث مرگ اسپرم‌ها شود. براي مثال كساني كه در نانوايي كار مي‌كنند بيشتر دچار اين مشكل مي‌شوند، بنابراين گرما صددرصد اثر منفي دارد اما اينكه آيا واقعا لپ‌تاپ چنين گرمايي ايجاد مي‌كند يا خير، هنوز بررسي نشده است. با اين حال بهتر است افراد جواني كه نگران باروري خود هستند به جاي روي پا گذاشتن لپ‌تاپ آن را روي ميز قرار دهند.

موبايل و مشكلات مغزي

دكتر محمدرضا قوام نصيري، متخصص راديولوژي، انكولوژي و سرطان، عضو هيات علمي دانشگاه علوم‌پزشكي مشهد: موبايل مي‌تواند به‌طور بالقوه بر سلامت مغز و بدن تاثير بگذارد اما نكته مهم، مدت زمان صحبت كردن است. هرچه اين زمان طولاني‌تر باشد عوارض آن نيز بيشتر خواهد بود. بهتر است زماني كه از موبايل استفاده نمي‌كنيد آن را در كنار خود نگذاريد، در جيب خود قرار ندهيد و به دور گردن‌تان نيندازيد. عوارض موبايل در حالت خاموش كمتر است و اگر باتري آن درآورده شود تقريبا بي‌عارضه مي‌شود. قرار دادن موبايل در كنار بالشت هنگام خواب عوارض زيادي در پي خواهد داشت. بهتر است براي بيدار شدن از زنگ موبايل استفاده نكنيد و آن را دور از خود نگه داريد. به طور كلي امواج الكترومغناطيس براي سلامت زيان دارند كه در اين مورد كودكان حساس‌تر از بزرگسالان هستند.

موبايل و ناباروري در زنان

دكتر اشرف‌السادات جمال، متخصص زنان و زايمان، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران: استفاده از موبايل به‌طور غيرمستقيم مي‌تواند بر باروري تاثير بگذارد. به عبارت ديگر چون اضطراب و استرس را زياد مي‌كند و فكر را مشغول مي‌سازد به طور غيرمستقيم روي تخمك‌گذاري اثر مي‌گذارد. درواقع كساني كه برنامه كاري فشرده دارند و مدام با موبايل حرف مي‌زنند به‌دليل اينكه عصبي مي‌شوند محور مغزي و هورموني‌شان تحت‌تاثير قرار مي‌گيرد. خانم‌هاي باردار نيز بهتر است كمتر از موبايل استفاده كنند. درواقع هرچه استرس‌هاي محيطي كمتر باشد، بهتر است.

موبايل و سردرد

دكتر حميدرضا ترابي، متخصص بيماري‌هاي مغز و اعصاب، عضو هيات علمي انجمن MS ايران: تاثير امواج موبايل روي بدن هنوز از نظر علمي صددرصد ثابت نشده است اما بعضي گزارش‌ها اعلام كرده‌اند ميزان سردرد و عدم تمركز در كساني كه بيش از حد از موبايل استفاده مي‌كنند، بيشتر است. بنابراين توصيه مي‌شود تا جايي كه مي‌توانيد موبايل را از بدن خود دور نگه داريد و براي ساعاتي از روز آن را خاموش كنيد؛ به‌خصوص وقتي به تلفن ثابت دسترسي داريد. همچنين بهتر است به جاي قرار دادن آن كنار گوش از آيفون گوشي استفاده كنيد.

موبايل و كيست‌هاي كاذب

دكتر اميرهوشنگ احساني، متخصص بيماري‌هاي پوست، مو، زيبايي و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران: در رابطه با تاثير موبايل روي پوست خيلي مطالعه نشده است. تنها چيزي كه راجع به آن صحبت شده كيست‌هاي كاذب هستند كه بيشتر ممكن است براثر استفاده از هدفون در ناحيه گوش خارجي ايجاد شوند. علاوه براين سطح موبايل مي‌تواند منبع آلودگي باشد، براي مثال كساني كه در بيمارستان‌ها كار مي‌كنند و با بيماران مختلف تماس دارند در خطر ابتلا به بيماري‌هاي مختلف قرار دارند. بنابراين با توجه به شغلي كه داريد توصيه مي‌شود به صورت دوره‌اي سطح گوشي خود را با پنبه و الكل ضدعفوني كنيد.

موبايل و بي‌خوابي

اندي هپوورت، متخصص اپتومتري: اعتياد روزافزون مردم به استفاده از تلفن‌هاي همراه ممكن است خطر آسيب چشمي را افزايش دهد. درواقع نور تلفن همراه و ساير وسايل الكترونيكي مثل كامپيوتر، تبلت و تلويزيون‌هاي تخت مي‌تواند به آسيب درازمدت چشم منجر شود.

وقتي به صفحه تلفن هوشمند نگاه مي‌كنيد، نوري كه به چشم‌تان مي‌تابد آبي بنفش است. نور آبي بنفش به‌طور بالقوه خطرناك و براي پشت چشم به اصطلاح سمي است، بنابراين در طول يك دوره طولاني به طور بالقوه مي‌تواند به چشم‌تان آسيب بزند. آزمايش‌ها نشان داده كه قرار گرفتن در معرض اين نوع نور اگر زياد باشد خطر دژنراسيون ماكولار، از عوامل اصلي نابينايي، را بالا مي‌برد. هرچند نور آبي «خوب» (آبي فيروزه‌اي) براي تنظيم ساعت بيولوژيكي بدن لازم است، اما تصور مي‌شود كه آبي بنفش مي‌تواند نظم خواب را به هم بزند و بر حال روحي اثر بگذارد. اگرچه نمي‌دانيم كه آيا رابطه‌اي مستقيم بين اين نوع نور با مشكلات چشم وجود دارد يا خير، اما شواهد قوي آزمايشگاهي نشان مي‌دهد به طور بالقوه چنين رابطه‌اي وجود دارد. درواقع تركيبي از پلك نزدن و نزديك نگه داشتن تلفن به چشم است كه به بينايي فشار مي‌آورد.

ايران اكونوميست


Rss Services Print  -(19 Body)  Visitor Count: 7236
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image