|
وضعيت اينترنت پرسرعت در كشور؛ حرفي براي گفتن نداريم
Date:1390/5/19
|
بخش خصوصي و شركت مخابرات ايران و اپراتورهاي وايمكس، طبق شواهد موجود درمجموع توانستهاند كمتر از 3ميليون خط اينترنت پرسرعت راهاندازي كنند كه باوجودآنكه نيمي از اين خطوط به كاربران واگذار شده، ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت به 3درصد هم نميرسد.
به گزارش مهر، اگرچه شركتهاي ارائهدهنده اينترنت پرسرعت به تعهدات خود در قالب سند برنامه چهارم توسعه عمل كرده و 1.5ميليون پورت اينترنت در كشور راهاندازي كردهاند، با توجه به ضريب نفوذ اينترنت جهاني و رشد ثانيهاي آن در دنيا، وضعيت اينترنت پرسرعت در كشور از روند مطلوبي برخوردار نيست. شركتهاي ارائهدهنده خدمات اينترنت پرسرعت ADSL و شركت مخابرات ايران، درمجموع نزديك به 2.5ميليون خط اينترنت پرسرعت در كشور نصب كردهاند كه از اين تعداد، يكميليونو200هزار پورت به مشتركان واگذار شده و در حال استفاده است. دراينميان آمار واگذاري خطوط اينترنت پرسرعت بيسيم وايمكس مشخص نيست و تاكنون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گزارشي از روند فعاليت اپراتورهاي وايمكس كشور ارائه نكرده است.
آخرين وضعيت اينترنت پرسرعت ADSL در كشور
طبق آخرين آمارهاي ارائهشده از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، گروه شركتهاي ارائهدهنده خدمات اينترنت پرسرعت توانستند تعداد پورتهاي ADSL نصبشده در سطح كشور را تا پايان خردادماه 1390 از مرز يكميليونو500هزار پورت عبور دهند كه از اين تعداد، بيش از 911هزار پورت داير و به كاربران واگذار شده و زير بار است. تا آخر خردادماه امسال يكميليونو537هزارو184پورت ADSL در 31استان توسط شركتهاي بخش خصوصي داراي پروانه PAP در كل كشور نصب شده كه در مقايسه با آمار قبلي (تا آخر ارديبهشت)، 76هزارو145پورت به مجموع پورتهاي ADSL نصبشده گروه شركتهاي ندا در كل كشور اضافه شده كه اين ميزان افزايش، نسبت به دوره يك ماه قبل از آن تقريباً دوبرابر بوده است. شركتهاي ندا در سطح كشور و تا آخر خردادماه، مجموعاً 911هزارو662پورت ADSL داير كردهاند كه اين آمار حاكي از افزايش 27هزارو292پورت ADSL دايري است كه توسط كاربران در حال بهرهبرداري است. در استان تهران تا 31خرداد90، آمار پورتهاي منصوبشده و دايري واگذارشده توسط گروه شركتهاي ندا، بهترتيب به 557هزارو336پورت و 337هزارو403پورت رسيده است. تعداد پورتهاي منصوبه شركتهاي ندا در شهر تهران نيز 439هزارو622 پورت است كه از اين تعداد 288هزارو253پورت در حال بهرهبرداري است. شركت مخابرات ايران نيز كه از 1.5سال پيش و پس از خصوصيشدن درصدد ورود به عرصه اينترنت پرسرعت برآمده، تاكنون توانسته 917هزار پورت پرسرعت ADSL نصب كند كه 297هزار پورت از اين تعداد زيربار رفته و داير شده است.
ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در ايران حرفي براي گفتن ندارد
با توجه به واگذاري حدود 1.5ميليون پورت پرسرعت اينترنت در كشور كه البته آمار مشخصي از تعداد مشتركان اپراتورهاي وايمكس اعلام نشده، شواهد نشان ميدهد كه ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت در كشور حدود 3درصد است و نزديك به 3درصد مردم اينترنت پرسرعت با سرعت حداقلي 128كيلوبيت برثانيه دارند. كارشناسان معتقدند كه مشكلات بيانشده از سوي شركتهاي PAP در توسعه اين بخش همچون عدم همكاري و تعامل شركتهاي مخابراتي با PAP در واگذاري لينك اينترنتي در مراكز مورد درخواست، عدم ارائه يك برنامه زمانبندي معقول و مشخص در پاسخ به درخواستها و نيز نبود سيستم جامع و يكپارچه، ازجمله عواملي است كه روند واگذاري پورتهاي ADSL را با كندي مواجه كرده است. دراينميان باوجود تلاش بخش خصوصي ارائهدهنده اين خدمات و باوجود گسترش روزافزون تكنولوژيهاي جديد، ورود فناوري وايمكس به عرصه اينترنت پرسرعت، بازار ADSL را با چالش مواجه كرده است؛ چراكه به اعتقاد كارشناسان فناوري وايمكس به دلايلي همچون بيسيم بودن و هزينه ارزانتر براي كاربران اينترنت مقرونبهصرفهتر بهشمار ميرود و برايناساس بخش خصوصي اينترنت پرسرعت كه تاكنون به دليل عدم همكاري شركتهاي مخابرات استاني و هماكنون نيز به دليل ورود مستقيم مخابرات به اين عرصه، آنطوركه بايد نتوانسته توسعه چشمگيري در اين بخش داشته باشد و با گسترش وايمكس و توسعه اپراتورهاي اين فناوري، جاي محكمي در بازار نخواهد داشت، مگر آنكه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با كاهش تعرفه اين سرويس فضاي رقابتي براي اين بخش ايجاد كند. بااينحال آنچه مسلم است، به دليل محدوديت در عرضه اينترنت پرسرعت بيشتر از سرعت 128كيلوبيت برثانيه، همچنان كشور ما از ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت خوبي برخوردار نيست. آخرين گزارشها حاكي از آن است كه ايران از نظر سرعت اينترنت جزو 6كشور انتهاي اين جدول قرار دارد و از نظر ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت نيز حرفي براي گفتن ندارد.
ابتكار
|
تگ ها:
|
-(17 Body)
Visitor Count:
1670
|
|