|
آخرين وضعيت اينترنت پرسرعت بي سيم
|
آخرين وضعيت اينترنت پرسرعت بي سيم
گسترش بخش ارتباطات بي سيم كشور از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه است كه طي آن مقرر شده تا پايان سال 95 بيش از 60 درصد ارتباطات خانگي و ادارات به اينترنت پرسرعت تجهيز شوند.
Date:1390/7/20
|
سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي از دو برابر شدن تعداد مشتركان اينترنت پرسرعت بي سيم وايمكس و رشد 131 درصدي اين فناوري در كشور در شش ماهه نخست امسال خبر داد اما با اين حال به نظر مي رسد وايمكس هنور نتوانسته در سبد خانوار ايراني جاي گيرد.
گسترش بخش ارتباطات بي سيم كشور از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه است كه طي آن مقرر شده تا پايان سال 95 بيش از 60 درصد ارتباطات خانگي و ادارات به اينترنت پرسرعت تجهيز شوند.
با وجود فعاليت چندين ساله شركتهاي اينترنت پرسرعت ضريب نفوذ ADSL در كشور آن طور كه بايد چشمگير نيست و آخرين آمارها نشان مي دهد كه تنها نزديك به 2 ميليون مشترك از اين فناوري استفاده مي كنند كه با اين وجود بايد به افزايش ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت از طريق اينترنت وايمكس اميدوار بود.
هم اكنون "وايمكس" به يكي از پرطرفدارترين فناوريهاي موجود در جهان براي توسعه اينترنت پرسرعت تبديل شده به گونه اي كه بعضي از شهرهاي بزرگ جهان با اين فناوري توانسته اند پوشش كاملي را براي دسترسي به اينترنت شهروندان در هر نقطه اي كه باشند فراهم كنند.
در كشور ما نيز كه امكانات فيبرنوري تا درب منازل وجود ندارد و سيستم هاي ADSL نيز تاكنون موفقيت چنداني نداشته اند پيش بيني مي شود دسترسي از طريق وايمكس يكي از اساسي ترين ابزارهاي مورد نياز براي تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه كشور باشد. براين اساس تلاش براي راه اندازي فناوري وايمكس در كشور يكي از راههاي اساسي افزايش ضريب نفوذ اينترنت و فراگير شدن اين تكنولوژي محسوب مي شود.
ورود وايمكس به ايران و تلاش براي ورود به سبد خانوار
عرضه خدمات اينترنت پرسرعت بي سيم برپايه فناوري وايمكس در سال 1387 در ايران مطرح شد و سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي طبق روال پروژههاي ديگر فراخوان تعيين اپراتورهاي آن را منتشر كرد كه پس از ماهها بررسي چهار شركت توانستند پروانه اپراتوري وايمكس را كسب كنند.
براين اساس شركت ارتباطات مبين نت براي سراسر كشور، ايرانسل بر 7 استان، اسپادان در اصفهان و رايانه دانش گلستان براي استان گلستان به عنوان چهار اپراتور اينترنت بي سيم معرفي شدند و مهلت 9 ماهه اي به اين اپراتورها داده شد تا بتوانند وايمكس را هر كدام در هر منطقهاي كه در پروانه آنها قيد شده بود، راهاندازي كنند.
مشكلات فراواني از جمله مشكلات شبكه و تجهيزاتي كه اين چهار اپراتور بايد در وضعيت تحريم ايران خريداري و وارد كنند موجب تاخير در راهاندازي تكنولوژي وايمكس در كشور شد و هم اكنون با گذشت نزديك به 3 سال از آن تاريخ ، بررسي ها نشان مي دهد كه وايمكس هنوز در سبد خانوار ايراني جاي نگرفته است.
هم اكنون اپراتور ايرانسل و مبين نت نسبت به سرويس دهي براي متقاضيان اقدام كرده اند و اپراتور اسپادان نيز در اصفهان فعاليت خود را آغاز كرده اما تاكنون خبري از سرويس دهي اپراتور رايانه دانش در استان گلستان نيست.
شمار مشتركان وايمكس 2 برابر مي شود
به گزارش مهر، آمارهاي ارائه شده نشان مي دهد كه شركتهاي داراي پروانه ارائه خدمات ارتباطات بيسيم مبتني بر فناوري وايمكس از ابتداي سال تاكنون در تعداد مشتركان 131.5 درصد و در مقدار پهناي باند فروخته شده 182.5 درصد رشد داشتهاند.
حسن رضواني - معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي در گفتگو با مهر به روند رو به رشد شركتهاي دارنده پروانه وايمكس اشاره كرد و اظهار داشت: با توجه به برنامهريزيهاي انجام شده در زمينه بهبود كيفيت نظارت بر اپراتورهاي اين بخش و ساماندهي ساختارهاي نظارتي، نوع تكنولوژي و تمايل بهره برداران به دريافت اين سرويس پيشبيني ميشود تا پايان امسال تعداد مشتركان اين سرويس در سراسر كشور به بيش از 250 هزار مشترك برسد.
وي با اشاره به آنكه شمار مشتركان وايمكس در كشور نسبت به سال گذشته دو برابر شده است، اضافه كرد: ماهيت ارائه خدمات ارتباطات مبتني بر فناوري وايمكس مانند بهرهبرداري سريع، سرعت بالاي انتقال داده، كيفيت خدمات و امنيت بالا، پوشش وسيع و بينياز از سرمايهگذاري در استفاده از امكانات سيمي و كابلي و امكان ارائه خدمات VOIP،IPTV ،VOD وBackhaul از عواملي هستند كه مي تواند در گسترش اين فناوري تاثيرگذار باشد.
آمار شكايات از سرويس وايمكس در ايران
معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با اعلام برخي معايب و كاستي هاي وايمكس در ايران به مهر گفت: ارائه دهندگان وايمكس در ابتداي كار خود با مشكلاتي همچون عدم آشنايي و آگاهي مشتركان و بهره برداران از سرويس مذكور، كمبود فضاهاي زيرساختي براي نصب آنتنهاي BTS و افزايش ظرفيت مواجه هستند كه تا حدي اين موارد طبيعي است.
رضواني با بيان اينكه به رغم كاستيها و نواقصي كه ارائه دهندگان سرويس وايمكس با آنها مواجه هستند تعداد شكاياتي كه از اين سرويس دريافت شده انگشت شمار است، تاكيد كرد كه مشتركان وايمكس ميتوانند موارد و مشكلات احتمالي را به سازمان رگولاتوري اطلاع دهند.
به گفته وي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با بررسي موارد و مشكلات موجود در ارائه اين سرويس با رعايت اصول رقابت، شفافيت و قواعد رگولاتوي در راستاي اهداف خود در حال انجام وظايف نظارتي است كه بازديدهاي دوره اي از امكانات و تجهيزات و سايتهاي اپراتورهاي وايمكس و همچنين انجام تستهاي ميداني دوره اي مختلف براي بررسي و اندازه گيري كيفيت شبكه از جمله فعاليتهاي اين سازمان است.
معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي افزود: رگولاتوري براي رفع معايب و كاستيهاي موجود جلسات متعددي با دارندگان پروانه وايمكس برگزار ميكند كه مشتركان ميتوانند موارد و مشكلات احتمالي خود را براي مطرح كردن در اين جلسات از طريق سايت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام كنند.
ارائه خدمات وايمكس سيار در صورت افزايش مشتركان
رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اواخر سال گذشته از صدور مجوز براي ارائه اينترنت پرسرعت بي سيم سيار با رقابتي شدن بازار اين فناوري خبر داد.
محمد كرم پور با اشاره به فعاليت اپراتورهاي وايمكس در كشور و اعطاي مجوز فعاليت براي ارائه سرويس وايمكس ثابت تاكيد كرد كه با افزايش شمار مشتركان وايمكس در كشور و ايجاد بازار رقابتي براي اين فناوري، ارائه مجوز فعاليت در حوزه وايمكس سيار را نيز خواهيم داد.البته تا زماني كه اطمينان حاصل نشود كه رقابت پايدار در ميان اپراتورها با توجه به جذب تعداد مشترك در حال انجام است مجوز وايمكس سيار را صادر نخواهيم كرد.
وي گفت: پيش بيني زمان انجام كار در اين خصوص امكان پذير نيست و زمان اعطاي مجوز به نياز و درخواست مشتركان و نيز كاربردي شدن استفاده از فناوري وايمكس مربوط مي شود.
به گفته معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در صورت تصميم براي صدور مجوز وايمكس سيار اولويت ارائه سرويس با اپراتورهايي است كه داراي امكانات هستند و شبكه اي در اين زمينه نيز ايجاد كرده اند اما ممكن است براي ارائه اين سرويس از طريق مناقصه نيز اقدام كنيم.
تلنا
|
تگ ها:
|
-(12 Body)
Visitor Count:
1636
|
|
|