جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
وب سرویس رایگان
بسترسازي تهيه سند جامع فن آوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز

بسترسازي تهيه سند جامع فن آوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز
تهران - رييس موسسه مطالعات بين المللي انرژي گفت: برگزاري همايش فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز منجر به ايجاد بستر مناسب جهت تهيه سند جامع فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز مي شود و از تمام توان علمي كشور در اين جهت استفاده خواهيم كرد.
Date:1390/8/2

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، 'سيدحسين ايرانمنش' روز يكشنبه در نشستي خبري به مناسبت برگزاري همايش مذكور گفت: با توجه به اينكه صنعت نفت كشور با سابقه بيش از يكصد سال، هنوز در جايگاه مناسبي از نظر فناوري قرار نداشته و كشورهايي مانند چين و مالزي كه بعد از ايران صاحب اين صنعت شده اند، در اين زمينه پيشي گرفته اند، براين اساس محور پانزدهمين همايش ساليانه موسسه مطالعات بين المللي انرژي به موضوع فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز اختصاص يافته است.
وي افزود: از سوي ديگر، توجه به موضوع مديريت فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز امري ضروري بظر مي رسد، چرا كه موضوعي جديد بوده و با استفاده از آن و با آگاهي از مسائل و مشكلات صنعت نفت و گاز مي توان در حوزه فناوري و نوآوري برنامه ريزي كرد.
وي خاطرنشان كرد: بر اين اساس، همايش فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز روزهاي 10 و 11 آبان ماه سال جاري در مركز همايش هاي بين المللي صداو سيما برگزار مي شود.
رييس موسسه مطالعات بين المللي انرژي بابيان اينكه بصورت پراكنده مطالعاتي در زمينه هاي مرتبط با فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز در كشور صورت گرفته است، اما نياز به بررسي جامع اين موضوع بطور جدي احساس مي شود.
رييس موسسه مطالعات بين المللي انرژي فرهنگ سازي و آشنايي دست اندركاران صنعت نفت با موضوعات مرتبط با فناوري و نوآوري و همچنين ايجاد تعامل بيشتر ميان انديشمندان و فعالان صنعت نفت و گاز را از اهداف برگزاري اين همايش عنوان كرد كه در كنار آن بهره مندي از تجارب موفق جهاني نيز دنبال مي شود.
اين مقام مسوول گفت: موسسه مطالعات بين المللي انرژي يكي از كانون هاي پژوهشي در كشور است كه از توان علمي داخل و خارج كشور استفاده مي كند و در اين راستا بدنبال اين هستيم كه برنامه ريزي مشخصي براي دستيابي به فناوري هاي مورد نياز در صنعت نفت و گاز و ايجاد ساختار انتقال فناوري صورت پذيرد و هم اكنون اقدامات اوليه در اين زمينه انجام شده است.
ايرانمنش ادامه داد: هم اكنون نوآوري هايي در زمينه قراردادهاي نفت و گاز و نيز در حوزه حفاري و همچنين در ارتباط با منطقه پارس جنوبي مشاهده مي شود،اما اينها كفايت نمي كند.
وي در پايان گفت: نتايج اين همايش در قالب مجموعه مقالات چاپ و در اختيار مجامع علمي و پژوهشي جهت استفاده قرار مي گيرد و همچنانكه همايش سيزدهم با موضوع مديريت انرژي منجر به تدوين طرح جامع انرژي در كشور شد، اميد مي رود كه اين همايش نيز آثار مفيدي براي صنعت نفت كشور در پي داشته باشد.
همچنين در اين نشست خبري 'فرهنگ فصيحي' دبير همايش فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز گفت: فناوري اطلاعات و ارتباطات نقش كليدي در ارتقاي صنعت نفت و گاز دارد و اين موضوع در روز اول همايش در يك نشست تخصصي مورد بحث و بررسي كارشناسان قرار مي گيرد.
فصيحي نوآوري در تنوع بخشي به مدلهاي قراردادي در زمينه بهره برداري و توسعه ميادين نفت و گاز را يكي از چالش هاي كنوني صنعت نفت عنوان كرد كه در اين مورد نيز يك نشست تخصصي در طول همايش برگزار خواهد شد.
وي افزود: نظام جامع پژوهشي و فناوري مدافعان و منتقدان خاص خود را دارد و جايگاه منبع انساني در مديريت و انتقال فناوري از ديگر موضوعاتي است كه در همايش فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز مورد بررسي قرار مي گيرد.
دبير همايش فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز گفت: طرح هاي توسعه منطقه پارس جنوبي كه يكي از بزرگترين مناطق فعال نفت و گاز در دنياست نياز فراواني به بهره گيري از فناوري هاي جديد دارد كه در اين همايش به آن پرداخته خواهد شد و از سوي ديگر به دانشجويان تحصيلات تكميلي حوزه نفت و گاز اين فرصت داده خواهد شد تا آخرين دستاوردهاي خود را در قالب يك نشست ارائه دهند.
فصيحي افزود: در همايش امسال، شخصيت هاي داخلي و خارجي فراواني حضور خواهند يافت و حضور وزير نفت در اين ميان از اهميت ويژه اي برخوردار است و علاوه بر اين، دبيران كل سازمان اوپك، مجمع صادركنندگان گاز، اتحاديه جهاني گاز و نيز دبير كل مجمع جهاني انرژي در اين همايش حضورخواهند يافت، ضمن آنكه شخصيت هاي برجسته علمي صنعت نفت و گاز دنيا نيز در اين همايش شركت كرده و سخنراني مي كنند.
وي خاطرنشان كرد: كارگاه هاي آموزشي اين همايش با حضور متخصصان صنعت نفت و گاز با نگاه ويژه به مديريت تحقيق و توسعه در اين صنعت، يك روز قبل از آغاز همايش يادشده تشكيل و تا 12 آبان ماه ادامه خواهد داشت.
فصيحي گفت: هم اكنون نقشه راه براي دستيابي به فن آوري هاي مورد نياز صنعت نفت در كشور وجود ندارد و يكي از اهداف برگزاري اين همايش زمينه سازي براي تهيه اين نقشه راه است تا وزن و نحوه دستيابي به اين فن آوري ها مشخص شود.
وي تصريح كرد: با اين نقشه راه مي توان سبد فن آوري در حوزه نفت و گاز را اولويت بندي كرد تا منابع بصورت پراكنده و غير هدفمند به هدر نرود ، بلكه بتوان در حوزه اي مشخص و داراي اولويت صاحب فن آوري شد، همچنانكه كشورهاي صاحب نام در صنعت نفت نيز هر كدام در فناوري هاي مشخصي مهارت دارند.
فصيحي در پايان گفت: هم اكنون كميته تحقيق و توسعه سازمان اوپك فعال است و اين در حالي است كه اين سازمان سازماني اقتصادي است و مباحث مربط به فن آوري تاكنون در آن چندان جايگاهي نداشته است و بر اين اساس، پيشنهاد ايجاد كارگروه جديدي براي مديريت پژوهش و نوآوري در اين سازمان را داده ايم تا كشورهاي عضو بتوانند از تجربه هاي يكديگر در اين زمينه استفاده كنند.
يادآور مي شود: هدف موسسه مطالعات بين المللي انرژي (وابسته به وزارت نفت) براي برگزاري پانزدهمين همايش بين المللي خود، گردهم آوردن صاحب‌نظران و دانش‌پژوهان جهت تبادل و به‌ اشتراك‌گذاري تجربيات، ايده‌هاي نو، يافته‌ها و نتايج تحقيقات و پژوهش‌هاي مرتبط با تمام جوانب مديريت فناوري و نوآوري با تمركز بر صنعت نفت و گاز است.
مخاطبان اين همايش شركت‌هاي مشاوره مديريت فناوري در صنايع نفت و گاز، مقامات ارشد و سازمان‌هاي دولتي مسئول در زمينه علم و فناوري در كشور، كارشناسان تحقيق و توسعه فناوري در صنعت نفت و گاز ، مديران و مهندسان در شركت‌هاي فناوري مرتبط با صنايع نفت و گاز، سازمان‌هاي دولتي سياست‌گذار در عرصه علم و فناوري صنايع نفت و گاز، سياست‌گذاران عرصه علم و فناوري در سطوح ملي و بخشي و دانشجويان و دانش‌پژوهان رشته‌هاي مديريت و اقتصاد به‌ويژه مديريت و اقتصاد فناوري، مهندسي نفت و گاز، و تمام دوره‌هاي آكادميك مرتبط با فناوري در صنايع نفت و گاز هستند.
فناوري‌هاي نوظهور و تاثير آنها بر آينده صنعت نفت و گاز، برنامه‌ريزي راهبردي و نقشه‌راه فناوري در صنعت نفت و گاز، انتقال فناوري و نقش ظرفيت جذب، يادگيري سازماني و مديريت سرريز دانش در ارتقاي توانمندي فناوري، تجاري سازي دستاوردهاي پژوهشي، چالش‌هاي شكل گيري فن بازار در صنعت نفت و گاز و نقش بخش خصوصي و شركت‌هاي دانش‌بنيان در توسعه فناوري از جمله محورهاي پانزدهمين همايش بين‌المللي موسسه مطالعات بين‌المللي انرژي است.
همچنين ارزيابي توانمندي فناوري و نقش آن در توسعه توان ساخت داخل كالاها و تجهيزات مورد نياز صنعت نفت و گاز، ارزيابي جذابيت، مديريت ريسك و مديريت سبد پروژه‌هاي تحقيق و توسعه فناوري در صنعت نفت و گاز، زيرساخت‌هاي حقوقي و قانوني و مالكيت فكري در صنعت نفت و گاز، مديريت تحقيق و توسعه فناوري در صنعت نفت و گاز، ديپلماسي فناوري در بخش انرژي، محدوديت‌ها و ظرفيت‌هاي همكاري‌هاي بين‌المللي در توسعه توانمندي فناوري و الزامات فرهنگي، اجتماعي و زيست‌محيطي توسعه فناوري در صنعت نفت و گاز از ديگر محورهاي همايش بين‌المللي فناوري و نوآوري در صنعت نفت و گاز عنوان شده است.
از سويي، برگزاري نمايشگاه جانبي با حضور شركت هاي داخلي و خارجي فعال در صنعت نفت و گاز در دستور كار اين همايش قرار دارد كه به ارائه آخرين دستاوردها در اين صنعت خواهد پرداخت. همچنين كارگاه‌هاي آموزشي تخصصي نيز در كنار اين همايش برگزار خواهد شد.
اقتصام**9169**1561

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30626443

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
سرويس هاي خبري مرتبط :

ايرنا


Rss Services Print  -(2 Body)  Visitor Count: 1539
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image