تا ميگويي جستجوي اينترنتي، پاسخ "گوگل" به سمتت پرت ميشود؛ نخستين سايت پر مخاطب اينترنتي جهان كه با مجموعه محصولات متنوعش، بسياري از كاربران دنياي مجازي را مسحور خود كرده است؛ اما گاه شيطنتهايي نيز دارد؛ شيطنتهايي كه البته ميتوانند بسيار آزار دهنده هم باشند!
به گزارش «تابناك»، واكنشهاي گسترده هموطنانمان به استفاده از نام جعلي به جاي «خليج فارس» بارها سوژه داغ بحثها و محافل گوناگون بوده است؛ اعتراضاتي كه گاه به عذرخواهي انجاميده و گاه نيز متأسفانه حريف ثروت شيخهاي آن ور آبي نشده و قصه آب و هاون را تداعي كرده است؛ اعتراضاتي كه البته جنس مردمي دارد و در برهههايي كوتاه به برخي مسئولين نيز سرايت كرده، ولي بيشتر با دور خوردن توسط خوديها و غير خوديها روبه رو شده و عقيم مانده است.
در تازهترين اقدام از اين دست، غول اينترنتي گوگل به سياستي روي آورده تا هر دو طرف اين غائله را از خود راضي نگه دارد؛ به اين ترتيب كه اگر هنگام استفاده از نرمافزار گوگل ارت (Google Earth يا نقشه سه بعدي زمين) زبان برنامه را از فارسي به عربي برگردانيد، با كمال تعجب درخواهيد يافت كه خليج هميشه فارس با نام جعلي نمايش داده ميشود!
نكته جالبي كه اينجا جلب توجه ميكند، اين است كه مديران اين سايت مرجع نقشههاي جهان، با استناد به كدام اسناد نسبت به نامگذاري مناطق گوناگون، اقدام ميكنند؟ آيا غير از اين است كه در همه نقشههاي تاريخي، نام اين دريا را خليج فارش ثبت كردهاند؟ و آيا نميتوان اين موضوع را در دادگاههاي جهاني ثابت كرد؟
ماجرا هنگامي جالبتر ميشود كه زبان برنامه را به انگليسي برگردانيم؛ اينجاست كه طراحان اين نرمافزار ـ احتمالا تحت تأثير دلارهاي شيخنشينهاي جنوبي اين دريا ـ به ظاهر دچار نوعي سردرگمي عجيب شدهاند و احتمالا به اين نيت كه هر دو طرف را راضي كنند (!)، هم از نام واقعي بهره جسته و هم اسم جعلي را گنجاندهاند و به اين ترتيب، يك دريا داريم كه دو نام دارد و احتمالا نياز به مرزبندي داشته باشد!
كاربران گوگل ارت (به زبان انگليسي)، اين پهنه دريايي را با دو نام ميبينند!
اين در حالي است كه با مراجعه به زبان نقشه در صفحه اصلي سايت گوگل (Google/Map)، متوجه عمق سردرگمي مديران اين سايت جهاني خواهيم شد؛ جايي كه همه درياها اسم دارند، جز خليج فارس!
و كاربران نقشه گوگل با پهنه دريايي گستردهاي روبهرو ميشوند كه نامي بر خود نميبيند!
با اين تفاسير، شايد بد نباشد كه جديتر از پيش، بر حقوق كشورمان تأكيد داشته باشيم و از مسئولان بخواهيم به اين موضوع واكنش رسمي نشان دهند و شوراي عالي فضاي مجازي نيز موضوعاتي از اين دست را در دستور كار خود گذارند.
اين هم تعريف گوگل از مسأله: كي بود، كي بود ... ؟!
به نظر شما، دليل اين كار عجيب گوگل چيست؟
|