گرگ‌هايي كه گله‌گله موبايل مي‌برند
Date:1391/3/26 Visitor: 1577
جام جم آنلاين: گوشي‌هاي موبايل هر روز فراگيرتر مي‌شود و از همين رو، كلاهبرداران هم مسير سوءاستفاده‌هاي خود را به سمت اين دستگاه‌هاي كوچك اما پُر از لقمه‌هاي دندانگير كج‌كرده‌اند.

در واقع، اين گرگ‌هاي زمان بچگي بودند كه صادقانه فرياد مي‌زدند: «گرگم و برّه مي‌برم»؛ گرگ‌هاي دنياي آدم‌بزرگ‌ها طوري داده‌ها و داشته‌هايتان را مي‌برند كه اگر از پيش حصاري محكم دور مزرعه خود نكشيده باشيد متوجه بردن گله هم نخواهيد شد.

پس اين توصيه‌ها را كه اينجا و آنجا مدام تكرار مي‌شود، پشت گوش نيندازيد:

اگر قصد خريد تلفن همراه داريد، موبايلي بخريد كه سيستم‌عاملش رمزخور باشد و از رمزهاي سخت‌افزاري پشتيباني كند.

اگر سيستم‌عامل موبايلتان رمزگذارِ سخت‌افزاري ندارد، حتماً كد معروف به PIN آن را فعال كنيد.

برخي سيستم‌هاي عامل نصب شده روي موبايل‌ها از قابليت پاك‌كردن داده‌ها و اطلاعات شخصي ذخيره‌شده روي تلفن همراه پيشتيباني مي‌كنند.

آن را فعال نگه داريد تا به طور خودكار پس از چندبار وارد‌كردن رمز عبور اشتباه در مواقعي كه تلفنتان به سرقت مي‌رود، جلوي سوءاستفاده از اطلاعات، مشخصات احتمالي بانكي، يادداشت‌هاي شخصي و پخش عكس‌هاي خانوادگيتان را گرفته باشيد.

از برنامه‌هاي قفل و رمزگذاري فولدر و فايل، برنامه‌هاي ردگيري و رديابي، مديريت و كنترل از راه دور استفاده كنيد. اين برنامه‌ها متنوعند و اگرچه برخي برنامه‌هاي ساده‌ترشان با برنامه‌هاي قوي‌تر هك مي‌شوند، براي هك و بازشدنشان نياز به كساني است كه سواد چنين كارهايي را داشته باشند.

براي خود شما هم امكان ردگيري موبايل از طريق نقشه‌هاي GPS يا حداقل پاك كردن داده‌ها، قفل كردن و بلااستفاده كردن تلفن را فراهم مي‌كنند.

از سيستم‌هاي بي‌سيم Wi-iF‌‌ بويژه آنها كه نياز به رمز عبور ندارند، براي اتصال موبايل خود به شبكه اينترنت استفاده نكنيد.

يادتان باشد در اين مواقع هر چه روي موبايل خود داريد در دسترس شيادان است و آنها بدون آن‌كه متوجه شويد مي‌توانند هر گونه اطلاعات ذخيره‌شده‌تان را به دست آورند.

با نصب و يادگيري طريقه كار با برنامه‌هاي امنيتي، ضدويروس و دزدياب، جلوي ورود بدافزار، دزدافزار، ويروس و... را به موبايل خود بگيريد تا از دردسرهاي آينده در امان بمانيد.

براي پرهيز از پشيماني، امروز و فردا نكنيد.

ف.حسامي -‌ جام‌جم