رئيس نظام صنفي رايانه‌اي تهران: اينترنت بايد گران شود
Date:1393/12/16 Visitor: 1645

رئيس نظام صنفي رايانه‌اي تهران گفت: در 10 سال گذشته تمام قيمت‌ها در كشور رشد صعودي داشته‌ اما نرخ استفاده از اينترنت نزولي بوده كه اين امر نيازمند بازنگري‌هايي است كه اميدواريم با نگاه دولت تدبير و اميد، اصلاحاتي روي آن انجام شود.

ناصرعلي سعادت رئيس سازمان نصر تهران در نشست بررسي "صدور پروانه جديد ارتباطات ثابت" به تشريح اقدامات و پيگيري هاي اين سازمان درخصوص اصول حاكم بر پروانه ارتباطات ثابت (FCP) پرداخت و گفت: پس از گذشت بيش از 10 سال از صدور پروانه و مجوز فعاليت رسمي از سوي سازمان تنظيم مقررات به بخش خصوصي، همواره مشكلاتي بر سر راه دارندگان اين پروانه‌ ها وجود داشته و كاملا مشهود بود كه اين مشكلات از پروانه‌ها و عدم هم‌خواني آنها با يكديگر ناشي شده است.

وي با اشاره به فعاليت‌هاي اخير سازمان تنظيم مقررات به منظور بازنگري پروانه‌هاي حوزه اينترنت ادامه داد: سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، در راستاي اصلاح ساختاري پروانه‌هاي حوزه ارتباطات ثابت، طرحي را درقالب "پيش نويس اصول حاكم برصدورپروانه‌هاي جديد ارتباطات ثابت" ارائه كرد كه بر مبناي آن پروانه‌هاي PAP،PSTN،ISDP و ISP دركشورتجميع شده و تحت 2 پروانه جديد FCP(Netco. ) و ISP (Servco.) به ادامه فعاليت خواهند پرداخت.

او با اشاره به تعامل مثبت رگولاتوري با سازمان نصر درخصوص صدور پروانه‌‌هايFCP گفت: خوشبختانه با تعامل سازنده رگولاتوري و سازمان نصر، بند به بند طرح پيش نويس "اصول حاكم برصدور پروانه‌هاي جديد ارتباطات ثابت" مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با اغلب نظرات و پيشنهادات سازمان نصر موافقت شد.

رئيس نصر تهران افزود: از ارديبهشت ماه سال جاري، با نظر مثبت وزير ارتباطات نسبت به سازمان نصر، پيگيري‌هاي ما درخصوص پروانه‌‌ها آغاز شد و جلسات مستمر همفكري رگولاتوري و سازمان نصر به منظور بررسي اصول حاكم بر صدور پروانه‌هاي FCP ، اوج گرفت و ما توانستيم برآيند نظرات صنف از تمام استان‌هاي كشور را منعكس كنيم.

*نرخ نزولي اينترنت بايد اصلاح شود*

سعادت با تاكيد بر اينكه بسياري از مسائل و مشكلات شركت‌هاي اينترنتي در رابطه با پروانه‌هاي FCP حل شده است، گفت: طي اين جلسات موفق شديم نظرات و پيشنهادات صنف را مطابق با منافع كليه شركت‌‌هاي اينترنتي مطرح كرده و پيش ببريم.

او درخصوص پيگيري‌هاي سازمان نصر درباره اصول حاكم بر پروانه ISPها (servco)ها افزود: همچنان مصرانه، جلسات كارشناسي خود با رگولاتوري را به منظور بررسي جزئيات اصول حاكم بر پروانه ISP ها ادامه مي‌دهيم تا اين موضوع پيش از پايان امسال به نتيجه مطلوب برسد.

وي در رابطه با پروانه‌هاي servco گفت: دارندگان اين پروانه مي‌توانند خدمات اينترنت ارائه كنند اما حق شبكه‌سازي نخواهند داشت. درحقيقت هيچ يك از دارندگان پروانه‌هاي FCP و servcoنمي‌توانند پروانه يكديگر را داشته باشند.

او ادامه داد: به منظور جلوگيري از تضاد منافع و همكاري بهتر، دارندگان پروانه‌هاي FCP و servco نمي‌توانند سهام‌دار يكديگر باشند.

به گفته‌ سعادت، وجود دو نوع پروانه در زمينه خدمات اينترنتي اين امكان را به وجود مي‌آورد كه شركت‌هايي كه تمايلي به سرمايه‌گذاري‌هاي بالايي در زمينه‌ي شبكه‌سازي ندارند بتوانند در زمينه سرويس‌دهي فعاليت كنند و از سوي ديگر شركت‌هاي شبكه‌ساز، موظف خواهند بود كه بخشي از شبكه خود را در اختيار شركت‌هاي سرويس‌دهنده قرار دهد.

رئيس سازمان نصر تهران همچنين درخصوص موضوع تعرفه خدمات حوزه اينترنت گفت: تعرفه‌هاي خدمات از ديگر موضوعاتي بود كه روي آن بررسي‌هايي انجام داده‌ايم. در 10 سال گذشته تمام قيمت‌ها در كشور رشد صعودي داشته‌اند اما نرخ استفاده از اينترنت نزولي بوده است. اين امر نيازمند بازنگري‌هايي است كه اميدواريم با نگاه دولت تدبير و اميد، اصلاحاتي روي آن انجام شود و شاهد نتايجي باشيم كه هم به نفع مصرف‌كننده و هم به نفع شركت‌هاي خصوصي باشد.