به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس محمود واعظي امروز در ديدار نوروزي با اصحاب رسانه و كارمندان وزارت ارتباطات از اولويتهاي وزارت ارتباطات در سال 94 خبرداد و اظهارداشت: قرار است حدود 3 تا 4 هزار ميليارد تومان در بخش ICT كشور سرمايهگذاري كنيم كه اميدواريم 10 هزار ميليارد تومان نيز بخش خصوصي سرمايهگذاري انجام دهد تا توسعه متوازني در اين حوزه صورت گيرد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: همچنين توسعه ICT در مناطق محروم و مناطق كمتر توسعه يافته جزء اولويتهاي سال 94 است كه به طور جدي پيگيري ميشود همچنانكه در سال 93 براي اولين بار 8 هزار روستا به اينترنت متصل شد و امسال قرار است به 25 هزار روستا اينترنت ارائه شود.
وي اضافه كرد: همچنين سياستهاي كلي توسعه پهناي باند به گونهاي تنظيم شده كه 80 درصد پهناي باند از طريق داخل و 20 درصد از پهناي باند بينالملل تأمين شود.
واعظي گفت: در مجموع بنا داريم ظرفيت پهناي باند اينترنت را از وضعيت موجود به ميزان 2 برابر تا پايان سال 94 افزايش دهيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اضافه كرد: علاوه بر اين توليد محتوا و اپليكيشنهاي كاربردي بسيار با اهميت است و معتقديم براي استفاده از فضاي اينترنت فعلي كشور بايد مردم به محتوا و اپليكيشنهاي داخلي دسترسي داشته باشند.
وي يادآور شد: در سال 94 مبلغ 120 ميليارد تومان براي حمايت از بخش خصوصي، دانشگاهي و فارغالتحصيلان رشته ICT اختصاص پيدا خواهد كرد كه اين افراد از وام كم بهره با بازپرداخت ميان مدت 3 تا 5 سال استفاده خواهند كرد.
واعظي ادامه داد: در سال 94 حدود 8 پروانه بزرگ در حوزه ICT در اختيار اپراتورهاي مختلف قرار خواهد گرفت كه زمينه اشتغالزايي بسياري را فراهم ميكند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تصريح كرد: سال گذشته وعده راهاندازي 30 هزار شغل در بخش ICT داده شده بود كه در سال 94 برنامه ايجاد 100 هزار شغل در دستور كار قرار دارد.
* مبادله 19 ميليارد پيامك در نوروز 94
وزير ارتباطات همچنين با اعلام آمار پيامكهاي تبريك نوروزي اظهارداشت: طي 14 روز اول سال 94 مجموع پيامكهاي مبادله شده توسط 3 اپراتور سيار 18 ميليارد و 962 ميليون و 750 هزار پيامك بوده است كه سهم پيامكها براي 3 اپراتور نسبت به سال گذشته تفاوتي نداشته است همچنين سهم قابل توجهي از پيامها نيز روي شبكههاي اجتماعي داخلي و خارجي مبادله شده است.
وي با اعلام تفكيك پيامكهاي نوروزي براي هر اپراتور گفت: همراه اول 10 ميليارد ، ايرانسل 8.5 ميليارد و رايتل 500 ميليون پيامك را در نوروز 94 داشتهاند.
* مكالمه و پيامك روان شد/ اينترنت همراه نياز جديد كاربران
واعظي همچنين با اشاره به ارزيابي شبكههاي تلفن همراه در ايام تعطيلات نوروز 94 گفت: به دليل پيشبيني كميتههاي مختلفي از پيش از تعطيلات، شبكههاي اپراتور تلفن همراه تقويت شده بود و با راهكارهايي از جمله پيشبيني BTS اضافي در شهرهاي توريستي و زيارتي در زمينه صوت و پيامك مشكلي وجود نداشت.
وي ادامه داد: اما امسال علاوه بر نيازهاي صوت و پيامك، مصرف اينترنت كاربران نيز افزايش يافته بود و از نوروز امسال درس ميگيريم تا تمهيداتي را فراهم كنيم كه سال آينده براي اينترنت همراه كاربران نيز مشكلي نداشته باشيم.
* بين وزرا، از همه به دكتر ظريف نزديكترم/ راه حل بدست آمده در لوزان بسيار بزرگ است
واعظي همچنين درخصوص تاثير تفاهم لوزان بر وضعيت ICT كشور گفت: من بين وزرا از همه به دكتر ظريف و دوستان وزارت خارجه نزديكتر هستم، آنچه تاكنون در لوزان به عنوان راه حل به آن رسيدهايم بسيار بزرگ است و همان است كه از ابتدا دنبال ميكرديم، از ابتدا ايران دو خواسته داشت. نخست اينكه دنبال جنگ نيستيم و به دنبال فعاليت صلحآميز هستهاي هستيم و دوم اينكه تحريمها برداشته شود.
وي توضيح داد: اين تفاهم قطعاً در تمام بخشها اثرگذار خواهد بود، تاكنون در تمام مناقصهها رقابت بين شركت چيني و شركت چيني بود كه اميدواريم محدوديتهايي كه براي عرصه ICT و ديگر بخشهاي كشور بوجود آمده برطرف شود و سرعت توسعه افزايش يابد.
* واكنش وزير به صفت وزير ديپلمات ICT
واعظي در پاسخ به اظهارنظري كه وي را يك وزير ديپلمات خطاب كرد، گفت: ديپلمات بودن بد نيست و صفت خوبي است، البته اكنون ديپلمات نيستم و در سمت وزير ارتباطات قرار دارم.
* اجراي فيلترينگ هوشمند به فاز دوم رسيد
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص برنامههاي اين وزارت براي فيلترينگ هوشمند گفت: در سال گذشته از طرف دستگاههاي مختلف مسئول تحت فشار قرار داشتيم كه برخي سايتها را مسدود كنيم اما فيلترينگ هوشمند راه حلي براي مسدود نكردن سايتهايي است كه محتواي مفيد قابل استفاده نيز دارند.
وي تصريح كرد: فاز دوم فيلترينگ هوشمند از نيمه اسفندماه آغاز شده و قرار است فاز سوم از 2.5 ماه آينده (خردادماه 94) آغاز شود.
* برنامهريزي براي دو برابر شدن تعداد كاربران ADSL
واعظي در پاسخ به سوالي در خصوص تمهيدات وزارت ارتباطات براي افزايش كيفيت و سرعت اينترنت گفت: در سال 93 نيز با اين پرسش روبرو بوديم كه توسعه ظرفيت را به كاربران در صف انتظار دريافت اينترنت اختصاص دهيم يا وضعيت سرويس كاربران فعلي را بهبود ببخشيم كه نظر كلي اين بود كه تفاوتي بين كاربر جديد و كاربر قديمي نبايد وجود داشته باشد بنابراين اصل افزايش ظرفيت را بر توسعه سرويس اينترنت به كاربران جديد گذاشتيم. به اين ترتيب در سال 93 تعداد كاربران اينترنت پر سرعت خانگي از 3.2 ميليون كاربر به 8.4 ميليون كاربر افزايش يافت.
وي ادامه داد: امسال نيز اصل توسعه تعداد كاربران را در اولويت داريم اما سرعت و كيفيت سرويس كاربران نيز در عين حال افزايش خواهد يافت.
وي تاكيد كرد: از اين رو برنامهريزي براي افزايش تعداد كاربران ADSL از 8 به 16 ميليون كاربر در دستور كار است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات يادآور شد: از وضعيت فعلي اينترنت راضي نيستم، بارها تذكر دادهام كه مردم بايد با آرامش از اينترنت استفاده كنند نه اينكه مدام شبكه قطع شود و سبب اعصابخوردي مردم شود، براي ارتقاي كيفيت اينترنت كميتهاي تشكيل دشه كه هر دو هفته يكبار تشكيل جلسه ميدهند و به اين كميته اعلام كردهام كه حتي در صورت لزوم براي پيشبرد اهداف ميتوانند از مشاور خارجي استفاده كنند.
* تعرفه موبايل ثابت ميماند/ نرخ تلفن ثابت تغيير ميكند
واعظي درباره وضعيت تعرفههاي ثابت و موبايل در سال 94 توضيح داد: در حوزه موبايل تغيير تعرفهاي ايجاد نخواهد شد اما در حوزه تلفن ثابت پس از اجراي همكدي، كميتهاي براي بررسي تعرفهها تشكيل شده كه اين كميته تا پايان اسفند گزارشي ارائه كرده و در فروردينماه نيز گزارش نهايي خود را ارائه خواهد كرد و براساس آن درباره تعرفههاي تلفن ثابت براي سال 94 تصويب خواهد شد.
* بررسي گزارش پارازيتها در شوراي عالي امنيت ملي
وزير ارتباطات وضعيت گزارش پارازيتها را نيز اينگونه توصيف كرد كه گزارش پارازيتها به رئيس جمهور ارسال شده و سپس در شوراي عالي امنيت ملي مطرح شده است و هماكنون اين گزارش در شوراي عالي امنيت ملي در حال بررسي است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ادامه داد: ما نيز اميدواريم بررسي اين گزارش زودتر به نتيجه برسد، البته تاكنون بيكار ننشستهايم و با همكاري نزديك با سازمان انرژي اتمي گروه مشتركي تشكيل دادهايم كه اين گروه در نقاط مختلف شهر تهران در حال رصد كردن هستند و هرجا تشعشعات از حد مجاز بيشتر شود تذكر ميدهند و برخورد ميكنند، علاوه بر اين منتظر گزارش كلي هستيم كه مجبور به برخورد موردي نباشيم.
* تلاش وزارت ارتباطات براي تعديل تعرفههاي مخابراتي در سال 93
واعظي با اشاره به اقدامات وزارت ارتباطات در جهت تعديل تعرفههاي ارتباطي در سال 93 گفت: در يك مقطع، اپراتورها در صدد بودند كه رقم قابل توجهي را به تعرفههايشان اضافه كنند كه جلوي كارشان را گرفتيم به اين ترتيب ايرانسل و رايتل تغيير تعرفه نداشتند و همراه اول مقداري به تعرفه خود اضافه كرد.
وي ادامه داد: در زمينه تلفن ثابت تعرفهها مشخص شد به طوريكه از هر نقطه با هر نقطهاي تماس برقرار شود يك تعرفه مشخص و واحد دارد.
واعظي ادامه داد: در حوزه اينترنت نيز در سال 93 تعرفه اينترنت كاربران خانگي 20 درصد كاهش يافت، علاوه بر اين تعرفه اينترنت همراه نيز يك دهم تعرفه قبلي شد و از 5 ريال به نيم ريال به ازاي هر كيلوبايت كاهش پيدا كرد.
* تعيين تكليف سفر اردوغان تا بعداز ظهر امروز
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات همچنين درباره مسدود شدن برخي پورتهاي VPN پيش از آغاز سال جديد گفت: هيچوقت استفاده از اين VPN ها را تائيد و تكذيب نكردهايم.
وي همچنين يادآور شد: تاكنون از بودجه 2500 ميلياردي وزارت ارتباطات در سال 93، نزديك به هزار ميليارد و نيم اختصاص يافته و به دنبال دريافت باقي بودجه نيز هستند كه احتمالاً تا آخر فروردينماه حاصل ميشود.
وي درباره احتمال لغو شدن سفر اردوغان به ايران نيز گفت: تا عصر امروز سفر ايشان مشخص ميشود.
انتهاي پيام/آ
|