معاون فناوري و نوآوري وزارت، در آيين افتتاح شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي تلهكام، با اشاره به اينكه بازار اينترنت اشيا در سالهاي آينده به 11 هزار ميليارد دلار خواهد رسيد، عنوان كرد: طبق پيشبينيهاي بينالمللي حدود نيمي از اين بازار در اختيار كشورهاي در حال توسعه قرار دارد و اين بازار آنقدر بزرگ است كه زمينه ورود براي همه فعالان اين حوزه باز است.
اميرحسين دوايي امروز در اين مراسم با تقدير از فعالان عرصه صنعت مخابراتي كشور، كه پرچم توليد ملي را عليرغم تمام مشكلات بر دوش خود حمل مي كنند، گفت: براي رسيدن به پاسخ هاي مطلوب بايد سوالات مطلوب داشت.
وي با اشاره به سهم فناوري هاي پيشرفته در صادرات كشور گفت: سهم فناوريهاي پيشرفته در صادرات كشور در سال 83 رقم يك و نيم درصدي بود كه در سال 92 به 0.76 و در سال گذشته هم 0.53 درصد رسيد.
معاون وزير ارتباطات، در ادامه صنعت مخابرات را متكي به صنعت الكترونيك برشمرد و ادامه داد: مهم ترين توانمندي صنعت طراحي پايه است و در صنعت دانش بر و متكي به R&D دچار ضعف هستيم و در اين شرايط چارهاي نداريم جز اينكه توانمنديهاي خود را ارتقا داده و به اين چرخه ورود كنيم.
وي با اشاره به اينترنت اشيا گفت: اين بازار در بخش هاي مختلفي تقسيم شده است و با توجه به اين كه نيمي از اين بازار در كشورهاي در حال توسعه است، جاي كار زيادي دارد.
معاون وزير ارتباطات ارتباط بين اشيا را از طريق سنسورها برشمرد و گفت: عليرغم تصور ما، كه بازار موبايل بزرگترين بازار است، اينترنت اشيا بزرگ ترين بازار را به خود اختصاص داده است.
وي آينده اين بخش را ورود به اتوماسيون و ارتباط بين نرم افزارهادانست و افزود: اميدواريم در اين فضاي نوآوري وارد شويم.
دوايي با بيان اين كه بزرگترين بخش بازار آينده خدمات B2B است، اظهار داشت: سخت افزارهاي مخابراتي علاوه بر داده و صوت بايد خدمات IT را هم مبادله كند.
معاون وزير ارتباطات، توضيح داد: شركت هاي نرم افزاري و سخت افزاري ايراني را براي مشاركت با هم و سرمايه گذاري مشترك با SME هاي بين المللي، بايد تشويق كرد چرا كه صنعت آينده دنيا سسنوريك روي نانو الكترونيك و ماكروالكترونيك است و اگر امروز روي اين سرمايه گذاري كنيم به بازار بزرگ اينترنت اشيا خواهيم رسيد.
|