طراحي نرم افزار هوشمند گردشگري به جاي بروشور در اردبيل
Date:1394/8/5 Visitor: 2582

اردبيل/ خبرگزاري صدا و سيما/ فرهنگي

كميته راهبردي مشترك مابين اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و پارك علم و فناوري استان اردبيل به منظور تقويت و توسعه هرچه بيشتر صنعت گردشگري راه اندازي مي شود.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما/ در جلسه اي كه به منظور استفاده از ظرفيت هاي پارك علم و فناوري در استان در راستاي ارتقاي شاخص هاي توسعه گردشگري و بررسي تفاهم نامه منعقده في مابين پارك علم و فناوري و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد، معاون گردشگري اين اداره كل راه اندازي پارك علم و فناوري را به عنوان يك فرصتي مناسب در استان اردبيل به منظور تقويت و شكوفا كردن هرچه بيشتر صنعت گردشگري استان بيان كرد و گفت: با طراحي و تهيه نرم افزار هوشمند گردشگري يا نرم افزارهاي جامع اطلاعاتي و آماري با كمك پارك علم و فناوري استان و بارگذاري اين نرم افزارها در موتورهاي جستجوي اينترنتي يا گوشي هاي اندرويد به جاي پخش بروشور به عنوان روش هاي سنتي تبليغاتي با هزينه هاي گزاف مي توان به معرفي جاذبه هاي گردشگري استان اردبيل در سطح ملي و بين المللي پرداخت.
قادر تقي زاده با بيان اينكه در حال حاضر 21 نقشه استان اردبيل، 10 نقشه شهرستان و 10 نقشه مراكز شهرستان هاي استان با همكاري دانشگاه محقق اردبيلي درحال تهيه و توليد است، افزود: در اين نقشه ها مختصات جغرافيايي و تمامي جاذبه هاي گردشگري و خدماتي چون جايگاه سوخت، مراكز تجاري، رستوران ها و مراكز اقامتي گنجانده شده است كه پس از اتمام علاوه بر اينكه در اختيار بخش خصوصي جهت توليد نقشه قرار خواهد گرفت در فضاهاي مجازي نيز استفاده خواهد شد.
وي ارائه تسهيلاتي به شركت هاي دانش بنيان و نوآور در صنعت گردشگري را به ويژه در عرصه بازاريابي و تبليغات يادآور شد و گفت: راه اندازي كميته راهبردي مشترك و حضور بخش خصوصي و جوامع و انجمن هاي صنفي تأسيسات گردشگري استان و انجمن صنفي راهنمايان گردشگري در اين كميته مي توان به ايده هاي مناسبي دست يافت.
سرپرست پارك علم و فناوري استان اردبيل نيز اين پارك را هماهنگ كننده دولت، دانشگاه و صنعت ناميد و گفت: نقش دولت در اين ميان ايجاد بسترهاي لازم و ظرفيت هاي قانوني براي اشتغالزايي است.
عبدالقيوم قلي پوري در مورد ارتباط ساختاري بسترها گفت: دانشگاه در حلقه اصلي قرار گرفته و در واقع پارك علم و فناوري به عنوان مركز رشد نقش رابط حقيقي بين دانشگاه و صنعت كه متشكل از شركت ها هستند را ايفاء مي كند.
وي در ادامه در مورد ارتباط كاركردي بسترها و حلقه هاي زنجيره توليد دانش بنيان سخن گفت و اظهار داشت: دانشگاه، توليد علم را به عنوان حلقه نخست بر عهده دارد، مركز رشد، فناوري را، پارك، تجاري سازي را و شهرك صنعتي، توليد انبوه و مركز آينده پژوهي، بازاريابي را به عنوان حلقه پنجم در زنجيره توليد دانش بنيان عهده دار است.
اين مقام مسئول با بيان اينكه فناوري داراي سه مرحله خلاقيت، نوآوري و انتشارو پخش است كه به يكديگر پيوند دارند، تصريح كرد: مراكز رشد به عنوان بستر لازم براي فناوري، مأموريت تبديل ايده به پديده و ارائه خدمات و حمايت از ايده را برعهده دارند.
سرپرست پارك علم و فناوري استان اردبيل با اشاره به اينكه پس از فناوري و تبديل ايده به يك پديده، فرآيند تجاري سازي آغاز مي شود، يادآور شد: تجاري سازي در واقع فرآيند تبديل فناوري به محصول و يا خدماتي كه به صورت موفق در بازار به فروش مي رسد معني مي شود.
قلي پوري هدف از ايجاد پارك را كمك به افزايش ثروت در جامعه از طريق توسعه اقتصاد دانش محور، تجاري سازي و افزايش قدرت رقابت و رشد شركت هاي متكي بر دانش بيان كرد و گفت: پارك علم و فناوري به عنوان نقش تسهيل كننده و حمايت كننده با تشكيل كميته تخصصي علمي، نيروهاي تمام دانشگاه ها و سازمان ها را به منظور متمركز شدن بر روي پروژه و رسيدن به يك نتيجه مطلوب گرد هم مي آورد.
وي افزود: علاوه بر كميته تخصصي علمي، با تشكيل كميته راهبردي مشترك متشكل از اعضاي پارك علم و فناوري و اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل مي توان در مورد پروژه هاي حوزه سه گانه ميراث فرهنگي، صنايع دستي، گردشگري و سرمايه گذاري همكاري كرد./0002